Superpapsen – en femiklatt?

Er Superpapsen en femiklatt? Si din mening!

Er dette en prototyp på en femiklatt?

Jeg har jo jobbet iherdig for en av mine og Thelma sine fanesaker, nemlig stellebord på offentlige herretoalett. Nå sist slo vi til og løftet saken opp i offentligheten via den fjerde statsmakt. Mer konkret ved et eget innlegg om saken i Dagbladet.

Saken kom også ut på Dagbladet nett. Her fikk også andre lesere lov til å kommentere. Som vi alle vet så er det jo i dagspressens kommentarfelter at grasrotdemokratiet virkelig kommer frem, og hvor de viktige meninger endelig slipper til. Hvordan demokrati kunne eksistere før disse kommentarfeltene kom kan jeg ikke forstå.

Det har kommet inn ikke mindre enn 151 kommentarer på mitt og Thelma sitt innlegg. Noen, de aller fleste menn, mener tanken på stellerom på herretoalett er forferdelig. De ser for seg at de både vil bli tvunget til å sminke seg og amme om det skulle skje. Jeg ser ikke helt sammenhengen mellom dette og å skifte på små barn, men for ordens skyld er jeg imot ammeplikt for menn. Det innebærer at vi menn må få oss pupper. Om det skjer vil menn få utført lite fornuftig arbeid her i landet. Jeg ville i det minste ikke jobbet om jeg hadde hatt fri tilgang til pupp hele dagen.

Jeg skal ikke gå gjennom alle kommentarene, men mange av de ser ut som denne fra «oslone». Han frykter såpass for sin egen manndom at han må skrike. På tross av at han sitter bake et tastatur:

En annen klassiker som er verdt å nevne er denne:

Jeg er usikker på om «fjodor» noengang har vært på et herretoalett. Men om han planlegger å skifte på barn over urinalet så vil jeg anbefale et lynkurs i menneskelig anatomi. Etter det jeg forstår lar denne vanskelig lar seg kombinere med plassen over et urinal. Om han samtidig tisser slik at det skvetter om øra så vil jeg også anbefale at tissing gjøres i hjemmet og ikke der vi andre ferdes.

Andre kommentarer mener at vi menn bare bør holde oss hjemme til mammaen kommer hjem, eller ikke fore barna i det hele tatt. Da slipper en hele problemet. Men stellebord er det mange som ikke vil ha. Det skal sies at det er en del positive kommentarer. De fleste av disse fra kvinner.

Det fins mange gullkorn i denne debattenlenken. Men min soleklare favoritt er denne fra «devardasomf2» som tydelig føler at manndomen hans er truet om det skulle legges til rette for at menn kan skifte på barna sine på offentlige plasser:

Og det er her vi kommer til mitt store spørsmål: Er Superpapsen en femiklatt? En stor andel av Dagbladets lesere mener tydelig så, men jeg mener at de alene ikke kan styre den demokratiske prosessen her. Den ivaretas jo selvfølgelig best på min pappablogg. Så jeg åpner nå for at du kan avgi din stemme i dette uhyre viktige spørsmålet som hele nasjonen nå venter i spenning på å få svar på. Er Superpapsen en femiklatt?

[polldaddy poll=6173655]

10 kommentarer

 1. Hehehe, jeg må le! Igjen!
  Det hadde faktisk vært veldig praktisk med stellebord på herretoaletter. Det er fint at fedre tar med barna ut. Det er jo som regel tilgang til stellebord kun på handikaptoalett på kjøpesentere, og det er for både menn og kvinner. Og da er det ikke eget stellebord på dametoalettene. Men i helgen var vi et sted, og minsten måtte skiftes på. Da måtte jeg ta han med for på herretoalettet var det ikke stellemuligheter annet enn gulvet. Pappa er ikke så flink til å skifte på en stående unge eller en unge liggende i fange sitt, dette krever mye trening.

  En annen ting når det gjelder toaletter. For litt siden var vi på Disney og ice i oslo spectrum. I pausen tok alle mammaen med barna sine på do. Også jeg , jeg hadde med to jenter på do. de er såpass store og ville aldri ha blitt med pappa på mannedoen. En av gutta mine gikk selv på herretoalettet, og han gikk samtidig meg oss og var ferdgi leeeenge før oss. dametoalette var smekkfullt! Dametoalettene burde inneholde dobbelt så mange doer som herretoalettene på slike offentlige steder. Dessuten må jentene fikse litt på fasaden også, som kan ta noen sekunder.
  Men der det er mulig, burde pappaer ta med sine små sønner på do, fremfor at mammaene gjør det. Da sparer man veldig mye tid!

  1. Jeg er veldig glad for pissoaret for oss menn, det sparer oss for mye kø. Men jeg er helt enig i at fedre bør ta med sønner, og også døtre, så sparer en mammaene for mye trengsel i dokøen.

 2. Nei, Superpapsen du er ingen femiklatt! Etter hva jeg har lest så er du bare en engasjert pappa 🙂

  1. Takker. Og husk å stemme!

 3. oslone og hans like kan reise tilbake til 1952 å bli der.
  Superpapsen du er ingen femiklatt, men et ekte mannfolk.

  1. Støtter siste taler! Jeg er i hvert fall en anatomisk sett sist jeg sjekket.

 4. Har for lenge siden skiftet fra å forundre meg over slike utsagn til å le rått og brutalt imens jeg forestiller meg hvor fastgrodd disse idiotene er til «kontorstolen» imens div. alger og bakterier vokser fritt i det fettete smulemekka de kaller et tastatur. Femiklatt eller ei (er forøvrig ikke fan å gå utenfor ordbokas univers), utrolig god lesing i lunsjen, holdt på falle av kontorstolen. Til opplysning står faktisk min på et kontor, for jeg HAR EN JOBB. De burde få seg en.

  1. Det verste er kanskje at noen av disse har jobber. Jobber som har innflytelse på mitt liv.

 5. Hverdagen, Litt enklere.
  Jeg tror størstedelen av folk som kommenterer på nettaviser stort sett bare har et behov for å bli sett, og jeg ser på disse som humorstriper. Kaklehaner som prøver å være «kongen på netthaugen», men som dessverre aldri vil være stort mere enn den mannen-på-gata som står i et hjørne og roper ut ting som ingen gidder å egentlig høre på.
  Innlegget ditt, og den kampen som blir gjort for å gjøre hverdagen «litt enklere», derimot, er utrolig inspirerende å være vitne til. Å skifte bleier handler ikke om kjønn, men om praktiske muligheter. Jeg må være ærlig å si at når mine venninner og andre mødre spretter opp bleia til ungen rett foran meg, blir jeg lettere sagt litt forfjamset over valget av sted. Uansett hvor «naturlig» det er. Men jeg har jo aldri tenkt over hvor kinkig denne arbeidsoppgaven er for menn. Og ikke hadde jeg tenkt over det før jeg hadde fått meg unge selv heller.
  Jeg kan ha mange tanker om likestilling, kvinnerettigheter, pappaperm osv. Men jeg vil våge å påstå at mennesker som velger å putte «stellebord på herretoalett» inn i en slik de-maskinulerings debatt, ikke helt har fått med seg hva dagligdagse gjøremål faktisk består av. Det er jo ikke snakk om å legge inn en sanitetsbinds-automat, dog enkelte menn med inkontinensproblemer sikkert hadde satt pris på dette. : p
  Stå på i deres kamp! Dere har i alle fall åpnet opp øynene til ett individ til. Takker fra dypet av mitt fremtidige foreldre-hjerte.

 6. […] med dette på neste foreldremøte i barnehagen så vil du bli ansett som kongen blandt mødrene. Og trolig en femiklatt blant fedrene, men det er det garantert verdt. Share this:TwitterFacebookLik dette:LikeBe the first to like […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.