What’s on Baby!

Vet du ikke hva du skal gjøre i barselpermen? Her er noen forslag!

Denne siden har blitt gjort til en statisk side. Informasjon om åpningstider etc. kan derfor ha forandret seg, men bør uansett være nyttig for deg som er i barselperm. Har du tips om forslag til aktiviteter som bør inn her? Tips meg og Thelma på epost info@superpapsen.no.

Babykino
Babykino er et must for deg som er i barselperm, bare ikke forvent deg å få med deg alt som skjer i filmen. Om du er heldig så vil du kunne oppleve å få hele salen for deg selv. Om du har større barn som er aktive så er det en god idé å sikre seg plass helt forrest så det blir mer boltringsplass for barnet. I Oslo er det fire forskjellige kinoer som har babykino og det går minst en filmhver dag. Filmene byttes hver fredag. Du finner oversikt over babykinotilbudet i Oslo her: www.oslokino.no/babykino.

Tren med baby
De fleste treningssentere har egne lekerom hvor du kan parkere babyer. Men om du går på Mini Boot Camp så kan du ha med deg babyen på selve treningen. Treningen foregår utendørs og krever forhåndspåmelding. Du finner oversikt over tilbudet her.

Åpen Barnehage:
Åpen barnehage er et must for deg med barn som har begynt å bevege seg rundt. Her kan barna få sosialisert seg og får samtidig bygd opp imunforsvaret. Det vil du få igjen for når barnet begynner i ekte barnehage. Det er ansvarlige voksne tilstede, men du må selv passe på ditt eget barn. Billig kaffe har de også. Det fins mange åpne barnehager men i Oslo har du følgende muligheter:

Åsenhagen åpen barnehage: Mandag, onsdag og fredag 9:30 – 15:00. Sangstund klokka 11:00.
Tøyen åpen barnehage: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 09:30 – 14:30. Onsdag 09:30 – 15:00
Bjølsen åpen barnehage: Tirsdag og torsdag 09:30 – 15:30. De minste fra klokka 12:30. Sangstund klokka 13:00.
Sinsen åpen barnehage: Tirsdag og torsdag 10:00 – 13:00

Babysang:
Det finnes mange tilbud for deg som ønsker å synge med babyen. Både Ila, Sagene, Tonsen og Grefsen kirke tilbyr dette. Om du ønsker et ikkereligiøst tilbud så kan du sjekke ut Bymuseet i Frogerparken sitt tilbud eller også se på tilbudet som gis av Hjerte til Hjerte på Sagene Samfunnshus. Et søk på nett bør dessuten gi mange flere tilbud.

Lekeland:
Ta med barnet på lekeland. De fleste lekeland er helvete på jord, men de har gratis inngang for babyer og det er få som besøker dem på dagen mens du har fri. I Oslo er Hopp i Havet et ypperlig alternativ da også voksne kommer gratis inn. Litteraturhuset har dessuten et eget barnerom som er åpent tirsdag og torsdag 09:30 – 14:00 og lørdag 11:00 – 16:00. Dette blir fort en slager.

Babysvømming
Det fins mange som tilbyr arrangert babysvømming, det kan anbefales som en fin aktivitet for far og barn uten mor. Men om du vil ta turen på egenhånd så har både Bøler bad, Hundsund bad, Tøyenbadet og Frognerbadet egne barnebasseng. For utendørsbading er Paradisbukta på Bygdøy et godt alternativ med en langgrunn strand.

Gå på trilletur
Du tenker kanskje at dette er noe du nettopp ikke ønsker og at det er jo derfor du faktisk gikk inn på denne siden. men du trenger ikke gå alene. Både Turistforeningen og Oslo Bymuseum arrangerer trilleturer hvor du kan gå, møte andre og kanskje lære litt på veien.

Besøk en dyrepark
Om du har en dyrepark i nærheten så ta turen, det er obligatorisk med små barn. I Oslo er ikke mulighetene mange, men Ekeberg Husdyrpark er et godt alternativ hvor babyene faktisk kan få nærkontakt med dyrene. Bygdøy Kongsgård har dessuten åpent fjøs hver søndag klokka 14:00 – 16:30 med melking klokka 15:00.

Dra på museum
Babyen vil kanskje være like fornøyd om du går på butikken og titter. Spesielt om det er lekebutikken du drar til (noe som ikke er en dårlig idé forøvrig), men du kan i det minste få noe mer nyttig ut av turen. Nå kan du endelig besøke alle utstillingene du ellers ikke får godt på. Tenk Teknisk Museum, Hjemmefrontsmuseet, Nobels Fredssenter og alle avgangsutstillingene som har mye interessant å by på. Du kan fint ta turen når du selv ønsker det, men Astrup Fernley tilbyr ukentlige omvisninger for deg med baby. Eller har Folkemuseet , Kunstindustrimuseet og Munchmuseet egne omvisninger for deg i perm den første onsdagen i hver måned.

Ta en tur på café
Mange går på café i barselpermen, men for oss fedre har vi en utfordring i at barnet gjerne vil ha litt mer action enn bare skravlende mødre og pupp. Cafeen Nazar på Sagene Samfunnshus er et ypperlig alternativ. De har en egen lekekrok, ok mat og grei kaffe. De har dessuten trådløst nett. Om du klarer å sikre deg bordet rett ved lekekroken så er du sikret en lang stund hvor du faktisk kan nyte kaffen. SAgene Samfunnshus har forøvrig flere aktiviteter både på hverdager og helger som er verdt å sjekke ut. Vet du om andre barnevennlige kafeer? Rop gjerne ut, selv har jeg ikke kommet lengre da Nazar på mange måter har fylt mitt behov i så måte.

Dra på lekeplassen
Ta turen til lekeplassen. Introduser barnet ditt for sklier, husker og dumper. Da vil de være godt rustet for det ekte livet i barnehagen hvor mamma og pappa er langt unna og utfordringene mange. Du kan fint starte med en i nærheten, men for viderekommende så er Borgen i Frognerparken en interessant utfordring. Da får du observert hvordan barn faktisk oppfører seg mot hverandre. Du kan bli skremt.

Inviter deg selv på lunsjbesøk
Nå har du endelig tid til å besøke alle vennene dine som du ikke rekker å se ellers. Problemet er at de ikke har like god tid som deg. Det er da du må invitere deg selv på lunsj. Helst i kantinen på jobben deres, så kan du heller bruke pengene på mammaen når hun kommer hjem.

Trenger du mer inspirasjon? Sjekk ut barnesteder.no sin oversikt over babyaktiviteter.