Jeg og Frans har vært på moteshow!

Presseevent i regi av Reima. Det ble servert smoothie og croissanter som Frans forsynte seg grovt av (ok jeg forsynte meg grovt, men måtte sitte og se på at Frans inntok mesteparten).

Jeg og Frans har vært på moteshow! Eller rettere sagt et presseevent i regi av Reima hvor de presenterte både sin høstkolleksjon av barneklær og litt av Reimas tanker om hvordan deres barneklær skal være et miljøbevisst valg.

Noe skeptisk Frans i øyeblikket hvor det foreslås at han skal stille på catwalk. Men refleksene på Reimas nye dress er hvertfall ganske kule.

Det ble ikke vist frem noen catwalk denne gangen. Men med tanke på at Reimas klær er myntet å alderen 0 – 13 år og eventet foregikk midt i beste skoletid, så var vel det kanskje like greit. Derimot fikk jeg litt interessant innblikk i hvorfor Reima startet med produksjon av nettopp barneklær.

Jeg fikk nemlig opplyst at Reima opprinnelig startet med produksjon av klær for militære. Interessant nok hadde selskapet sin oppstart i 1944. Alle med en viss interesse for historikk kan kanskje forstå at denne businessmodellen ikke akkurat var levedyktig på dette tidspunktet. I hvert fall ikke om det var finske uniformer en spesialiserte seg innenfor. Og Reima er jo interessant nok nettopp finsk.

Dette ble ikke sagt høylytt på eventet. Men om en først har startet opp en slik produksjon, så må det ha vært noen smarte personer som tenkte «Hm… Akkurat dette slaget er kanskje tapt. Men hvem er det som trenger like robuste klær som soldater? Som er like ivrige på å åle seg gjennom søla, klatre opp bratte skrenter og utsetter klærne sine konstant slitasje?» Da er jo barn en logisk og genial slutning.

Ok, kan hende det ikke var akkurat helt slik det foregikk. Om jeg hørte rett der jeg febrilsk forsøkte å unngå at Frans kom altfor nær hovedbryteren til projektor og datamaskin, så var det overskuddet fra militærproduksjonen som i starten ble benyttet for å utvikle robuste barneklær, før Reima senere gikk over til ren produksjon av barneklær. Men at barn kan ha bruk for klær av militær kvalitet er det ingen tvil om.

Heldigvis tar Reimas høstkolleksjon mer sikte på å lyse opp barna enn å kamuflere dem i høst- og vintermørket. Her er det snakk om ganske kule reflekterende dresser, refleksvotter og sklisikre sko.

Disse vottene fungerer særs dårlig om du forsøker skjule deg for fiender i skogen, men veldig bra om du skal krysse bilveier i vintermørket.
Ifølge Reima skal underlaget på disse skoene reagere når de kommer i kontakt med is så du slipper å skli. Selv uten brodder. Vi har ikke fått testet påstanden selv, men etter årets vinter kunne dette også vært en idé for sko til voksne om det fungerer.

Reima fortalte også en del om sin miljøstrategi på eventet. De kom da med et tips for de av oss som vil unngå å utsette både miljø og vaskemaskiner, og forsåvidt klær, for slitasje. Ifølge deres representant bør en nemlig unngå i det lengste å legge møkkete parkdresser i vaskemaskinen. Da slites både klærne, unødig vaskemiddel går ut i naturen og det samles opp sand og annen møkk i maskinen. I stede holder det ofte å spyle selve dressen med rent vann og henge den til tørk. Skinnende ren blir den kanskje ikke, men mer enn god nok for å kaste seg uti sølevannet på ny.

Jeg kan love at akkurat det skal jeg teste når høstregnet kommer for fullt. For vaskemaskinen vår måtte bytte motor for 3. gang nå i vinter og forsikringen har akkurat gått ut. Så noe nytt vaskemaskinsammenbrudd hadde passet fryktelig dårlig nå.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.