5 tips for ferie med barn!

Har du planlagt årets sommerferie med barna? Her er 5 tips du kan ta med deg for at ferien skal kunne nytes til det fulle av både barn og voksne!

Det blir en del overraskelser når en blir barneeier. Og noen kommer utvilsomt første gang en reiser på ferie med de små.

Om du forventer deg å kunne slappe av, nyte livet og ta det helt med ro, så vil opplevelsen bli litt som å våkne som Hillary-supporter morgenen etter det amerikanske presidentvalget.

Ja, du vil i så fall bli skuffa. Men ta det med ro, om en legger forventningslista lavt, innser at ferie med barn ikke akkurat er det samme som feriene du hadde tidligere, og følger mine 5 tips nedenfor, så skal du se sommeren likevel blir ypperlig!

«Nå Thelma! Nå koser vi oss!!!»

1. Små barn tar ekstremt mye plass!
Tidligere, når jeg og mammaen dro på ferie, var det såvidt jeg hadde med meg håndbagasje. Her er det viktig å understreke at dette gjaldt meg og ikke mammaen. Krølltang, sminke, uante mengder hudpleieprodukter og uvisst antall klesskift krever utvilsomt mer.

Men langt nær så mye som oppakningen til en liten baby. Faktum er at jo mindre mennesker er, dess mer plass tar dem.

Så ikke kryss av for «kun håndbagasje» når du bestiller flybilletten. De 40 kronene du sparer der og da vil koste deg dyrt senere.

Små barn tar mye plass, selv på enkel bilferie.

Ikke bare må du ha med klesskift. De skal også ha bleier og våtservietter for hele ferien, 15 ulike kremer for sart hud, badetøy, UV-dress, solhatt for alle situasjoner, tåteflaske, babycall, brystpumpe, bæresele, bæresjal, vannkoker og sammenleggbart badekar.

Ok de to siste var sannsynligvis en overdrivelse. Men her er det ingen grunn til å satse på å reise lett. Heldigvis kan du i det minste sende vogna gratis om du skal ut og fly. Og der blir mitt neste tips viktig!

2. Utnytt vogna!
Vogna reiser tom, og det kan du med hell utnytte. Fyll den opp med bleier, klesskift og alt annet som overlever røff behandling. Du vil umulig få plass til alt du trenger i vogna, men du vil lett spare deg for et ekstra kolli.

Du må forresten huske å pakke vogna rett om du skal fly. Ta av hjul om det er mulig, setebøyle bør tas av, og for all del løsne bremsen og ta ned kalesjen.

Bagasjehåndteringen har tatt knekken på vogna vår flere ganger. Selv om vi har fått tilbake på forsikringen har det likevel ikke vært veldig stas å trille rundt på ferie med vogn lappet sammen med gaffatape.

3. Skaff deg overnatting med balkong!
Ser du for deg at det blir en easy match med barn på tur? At de vil sove søtt i vogna si mens du og din kjære nyter en rolig middag på uterestaurant i Italia? Før dere rolig triller hjem til hotellrommet for å legge dere? Lykke til…

Kan hende er du heldig en kveld eller to. Men du bør beregne at det blir enda flere kvelder hvor du henger på hotellrommet og desperat forsøker å få den lille til å sove. Da er det veldig greit med en balkong hvor mamma og pappa kan hvile ut på når roen endelig senker seg. Og kanskje like greit å bestille middag via room service som nytes nettopp der. De ekstra kronene du bruker på rom med balkong er gull verdt!

Enda bedre er nesten å leie en hel leilighet via Airbnb eller andre. Da står du fritt til å lukke døra til barnerommet, og nyte ferien til det fulle når de sovner. Ikke minst kan du lage en del måltider i fred og mak, noe du fort lærer blir en luksus på ferie med små barn.

4. Vær varsom med restaurantbesøk
Restaurantbesøk med små barn er nemlig en av de store prøvelsene for foreldre. Dette gjelder ikke kun mens barna er bittesmå. Den utfordringen blir nesten større med barnas alder.

Jeg har selv lært meg at det beste er å beklage på forhånd til andre i vår umiddelbare nærhet i det vi setter oss ned med tre overivrige barn på slep. For det er ikke rent få romantiske middager som har ruinert ved vårt nærvær.

Men du kommer ikke utenom restaurantbesøk på feireturen. Ta da gjerne med noe barna kan underholdes med, og sats på å sitte ute om det er mulig. Da barna kan beskue området, eller ta seg en liten løpetur når maurene i rompa biter som verst.

Ikke sats på en restaurant med krystallglass og linduker, og legg besøket ditt til et tidsrom utenom alle andres. Da slipper dere å vente for lenge på maten og det blir for ikke altfor sent for barna.

Så kan dere heller dyrke den ekte kulinariske opplevelsen en gang dere har mulighet til å dra ut uten barn.

Ta det med ro. Muligheten til romantiske restaurantbesøk uten barn vil komme senere!

5. Barna har også godt av ferie!
Barna har utvilsomt også godt av ferie. Og jeg mener da selvfølgelig fra sine egne foreldre. Bare tenk deg selv å måtte tilbringe uker i strekk med mennesker som til enhver tid forsøker sette grenser for hvor gøy en kan ha det!

Så det er helt innafor å sende barna på feriekoloni til besteforeldre, tanter og onkler, eller kanskje en langhelg av et overnattingsbesøk hos en god venn om de er gamle nok? Barna vil utvilsomt sette pris på alt som betyr forandring fra foreldrenes monotone mas.

Det er nettopp når slike muligheter byr seg at foreldrene snarest burde finne en billig billett til nærmeste romantiske storby og endelig få delt den romantiske middagen for to i fred og ro.

God tur og lykke til!

SAMSUNG CSC

1 kommentar

  1. Veldig gode tips, bortsett fra at det ikke er lov å pakke noe sammen med vogna. I verste fall kan du måtte betale overvekt for hver kilo etter du har måtte tatt det ut og pakket det om!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.