Er det mulig å oppleve mer moro på en dag?

Reklame i samarbeid med VisitDenmark.

Phu! For en ellevill dag! Ellie, Thelma, Clara (Thelmas venninne) og jeg har, som du kanskje vet, tatt turen til Djursland i Danmark for helgen. Og jeg kan garantere at det går rimelig ellevilt for seg.

Det er deilig å være norsk, både for barn og voksne, i Danmark!

Det er bare første dagen vår i området. Men det føles allerede som om vi har gjort ekstremt mye, og samtidig som at vi kunne vært her veldig mye lengre enn vi planlegger.

Det skal påpekes at et faktisk har vært en lang dag om en regner antall timer. Selve flyturen fra Oslo til Aarhus var gjort unna på under en time.

5 timer fra vi gikk ut døra hjemmefra var vi helt fremme. Selve flyturen tok under en time.

Kjøreturen fra flyplassen til Danland Feriecenter Norddjurs, der vi bor i en egen ferieleilighet, var på knappe tre kvarter.

Faktisk tok det kun cirka 5 timer fra vi gikk ut døra i Oslo til vi var på plass.

Likevel ble det såpass sent at barna ikke var i seng før rundt halv elleve.

Slike bagateller har derimot, til min store forvirring, og enda større overraskelse, aldri stoppet barn som gleder seg til noe gøy fra å stå opp klokka 6 om morgenen.

Jeg beklager til alle andre gjester som ble vekket av tådypping i bassengvann klokken 06:00.

Med andre ord var vi tidlig i gang. Men så er det ikke rent lite vi har rukket!

Dagens store attraksjon var besøk i Ree Park Safari, som ligger like ved Ebeltoft by. Heldigvis er det korte avstander mellom all moroa Djursland har å by på, så det var ikke lange kjøreturen unna Danland feriesenter, der vi bor.

Ree Park Safar er en dyrepark, med dyr fra de fleste av verdens kontinenter.

Her kan du enten gå i rolig takt rundt for deg selv og beskue dyrene på god avstand. Eller du kan, for en rimelig penge, delta på tur med guide ombord i et lite tog eller via Land Rover.

Amerika Expressen tar deg med på tur til dyr fra Amerika.
Med Land Rover kommer du tett på dyr fra den afrikanske savannen.

Det kostet 70 danske kroner for en kombibillett til begge, og det anbefales. På turene kommer du hakket nærmere dyra, men med helt forskjellige dyr og på forskjellige måter.

I mitt hode så jeg for meg at vi skulle tilbringe et par timer i dyreparken før vi dro videre til nye attraksjoner i Ebeltoft. Vi endte med å være i Ree Park Safari i 5 timer.

Det var rett og slett et veldig hyggelig sted.

Papegøyer kan å frem smilet hos de fleste.
Buffalo og svartbjørn kan målbinde selv 7-årige venninner.
Nei, hun datt heldigvis ikke ut av bilen selv om turen engasjerte stort.

Det var tydelig at dette var dyrenes hjem, og at her fikk vi ærene av å være gjester.

Dyrene var rett og slett storfornøyde. Og selv med både tog, Land Rovere og gående som kom forbi var det tydelig at de trivdes i parken. De hadde store områder å bevege seg på, allsidig habitat. Det var klart at de som jobbet i parken hadde stor respekt for dyrene.

I dette tilfellet var det kanskje vi som satt i bur og ble iakttatt?
Når det er så mye annet å se at du går glipp av at en utrydningstruet dyreart spankulerer forbi.
Ja, dette bildet ble tatt på behørig avstand med litt zoom. Jeg har ingen planer om å gå mellom en beskyttende mor og hennes to barn. Hvertfall ikke når hun har et par centimeter lange hoggtenner.

Men vi hadde jo noen flere planer enn dyreparken for dagen. Blant annet skulle vi både innom Glassmuseet og se den store Fregatten i Ebeltoft. For ikke å snakke om selve byen som er en liten perle i seg selv.

Jeg må innrømme at fregatten ble beskuet, men Glassmuseet rakk vi ikke. Til det var det tydelig at Ellie nok var rimelig mett på opplevelser, og selv en 37 år gammel mann må innse at også han har sine begrensninger for hva han rekker på en dag.

To tøffe jenter og en nesten like tøff båt. Men bare nesten.
Sen lunch/middag ble inntatt hos Karens Køkken i Ebeltoft. Var vel sånn cirka her Ellie viste tendenser til at hun hadde opplevd mer enn nok for en dag. Det ble en underholdende opplevelse for de andre gjestene.

Vi var derimot ikke så mette at vi ikke klarte å unne oss en klassisk dansk is med «gruf» mens vi gikk rolig gjennom den lange gågata i Ebeltoft.

Når vi vel kom hjem måtte jeg jo holde løftet jeg hadde gitt på starten av dagen. Nemlig at barna skulle få teste bassenget der vi bor. Danland feriesenter har heldigvis mye å by på. Så det ble med innendørsbassenget og ikke det ute i og med at sola var på vei ned. Jeg ville møtt rimelig hissige mødre om jeg kom hjem med syke barn.

Men jeg hørte ingen som klaget over akkurat den saken.

Det eneste de kanskje kunne klaget over er at de ikke fikk bade på stranda som ligger like ved. Men den vet de ikke om siden vi ikke har rukket å utforske den enda.

Så til kanskje det aller viktigste for turen: Hvordan går det med en pappa alene på tur med 3 jenter? Vel, jeg har så langt ikke mistet noen av dem. Der må jeg si meg godt fornøyd.

Og selv om det var jeg som pakka koffertene for Thelma og Ellie så har begge vært kledd opp i dag. Jeg må innrømme at det først var etter bassengbesøket at jeg oppdaget at Ellie gikk uten T-skjorte. Men i min bok betyr det bare at vi har en ekstra å gå på de kommende dagene.

Det kan trengs. For programmet er ikke noe mindre aktivt da. Det er bare å innse at vi burde satt av langt mer enn en helg for å utforske alt Djursland har å by på!

Har du lyst til å dra på en spennende og barnevennlig ferie i sommer? Planlegg din ferie hos VisitDenmark!

Følg turen videre på Facebook og Instagram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.