Er dette for mye forlangt av barnehageansatte?

Jeg og mammaen har hatt en liten diskusjon. Eller «diskusjon» er kanskje å ta i litt hardt. Mer korrekt har jeg blitt irettesatt. Som vanlig.

Saken er den at mammaen forleden dag ryddet Thelmas matboks etter skolen. Hun kom da mot meg med morske øyne, pekte ned på et uspist egg i matpakka og proklamerte «Du må slutte å sende med barna egg i matpakka. De spiser dem aldri!»

Finn en feil på bildet. Selv ville jeg påstått denne matboksen var ypperlig!

Til mitt forvar må jeg her påpeke at det ikke kun var min idé å legge egg i matboksen. Saken er den at Thelma er rimelig kresen på hva hun vil ha med seg som lunsj. Det er lettere å liste opp hva hun godtar enn hva hun ikke ønsker å finne i boksen. For eksempel vil hun hverken ha yoghurt, eple, appelsin eller banan. Og hun vil aller helst kun ha gulost på brødskiven.

Jeg anser det da som min likt å gjøre moroa litt mer livlig. Derfor hadde jeg og Thelma sammen blitt enige om at egg var innafor.

Jeg påpekte dette ovenfor mammaen som raskt responderte «Men da må du i så fall skrelle og gjerne dele opp egget først. Hvis ikke blir det jo bare liggende.»

Her vil jeg igjen påpeke at Thelma faktisk kan skrelle egg. Vel og merke kanskje ikke med perfekt resultat, men såvidt meg bekjent har aldri hverken barn eller voksne tatt skade av å få i seg litt eggeskall. Men selv jeg kunne se at Thelma hadde gitt opp halvveis i dette tilfellet, og lagt egget tilbake i boksen etter å ha knust skallet og fjernet kun noen få biter.

Her kunne en jo sett for seg at jeg avsluttet det hele elegant. Selvfølgelig med et lett bøyd hode og et affirmerende «Ja kjære». Men jeg skylder på at jeg foreløpig kun har vært gift i 8 år og enda har en liten læringskurve igjen. I stede presterte jeg å komme med følgende uttalelse: «Men Ellie fikk også egg og hun spiste det helt fint opp!» Replikkene som fulgte gikk omtrent noe sånt som dette:

Mammaen: Så du tror kanskje Ellie satt fint ved matbordet og skrelte egget sitt selv?

Meg: Jo jammen…

Mammaen: Har du noen gang sett henne skrelle et egg selv?

Meg: Jammen…

Mammaen: Tror du kanskje de voksne i barnehagen egentlig anser det som sin oppgave å skrelle egg for din datter?

Meg: Men…

Mammaen: Tror du ikke de egentlig har litt andre ting som krever deres oppmerksomhet når de har spisetid med 18 barn?

Meg:

Mammaen: Så da kan du kanskje skrelle og dele opp egget før du legger det i matboksen neste gang?

Meg (med lett bøyd hode): Ja kjære.

Ifølge mammaen må det se ut som dette for de barnehageansatte hver gang jeg sender med et uskrellt egg i matboksen.

Ok, mammaen var ikke så streng mot meg. Men da jeg i desperasjon begynte å kaste om meg med begreper som «arbeidsinnstruks» ble jeg glatt sablet ned. Og mammaen har nok utvilsomt rett i at barnehageansatte har viktigere ting å ta seg til enn å skrelle egg for mine barn.

Fornøyd nå mammaen?

Hele seansen fikk meg forøvrig til å minnes den gangen jeg sendte Thelma av gårde i barnehagen med en boks med havregryn og en boks med blandet sukker og kanel i matboksen. Hvem kan vel ikke tenke seg en liten porsjon grøt i løpet av dagen?

Hvem som skulle ta ansvaret for tilberedningen hadde jeg derimot ikke tenkt på. Kort sagt fikk jeg den matboksen urørt i retur. Så noe har jeg i det minste lært opp gjennom årene.

Hva er det morsomste/drøyeste/mest håpløse du noen gang har sett i en matboks? Del på moroa! Legg inn kommentar under innlegget!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

10 kommentarer

 1. Hadde en far som ikke hadde tid til å smøre matboks til ungen sin som han sa.. så på vei til barnehagen hadde de tatt seg en tur innom McDonalds og plukket med seg en Happy meal..

 2. Vi hadde en unge som i følge familien «kun likte cola og chips med ketchup». Så det var det eneste som var i matboksen og på flaska…. vi satte raskt foten ned på det for å si det sånn. Og jaggu spiste ungen alt som ble satt foran h*n.
  Har også sett en del håpløse matpakker på turdager, spesielt på vinteren. Når man skal sitte ute å spise når det er kaldt er det greit å ha noe man kan spise med votter (evt med en hånd uten vott). Ris med spisepinner, og mye annet forskjellig middagsmat egner seg virkelig ikke på tur

  1. cola og chips høres ut som en interessant diett…

 3. Et barn som hadde med seg en hel ananas som frukt. Barnet var rundt 1,5 år og klarte ikke å skjære opp ananas foråsi`re sånn 😉

  1. ✌ tror det faktisk er noe jeg kunne funnet på å gjøre under tanken «Hyggelig for alle barna å dele!»

 4. Jeg er såååå glad for at poden går i en barnehage hvor alle måltider er inkludert i kostprisen. Slipper å prøve å lage en spennende matpakke 🙂

  1. det er nok gull verdt!

 5. Tonje Olsen

  Har hatt mye rare matpakker opp gjennom årene som barnehageansatt men den som tok kaka var h*n som hadde med seg brie kjeks og sushi til frokost. Spiste som bare det og jeg med mitt kjedelige knekkebrød var noe misunnerlig

  1. tipper Ellie ville satt opp store øyne om hun fikk det i matpakka.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.