La mammaen sove i påsken!

Påsken er en god anledning til å sette noen varige rutiner for små barn. Men det krever litt ekstra fra alle pappaer!

Jeg skal innrømme det. Vi pappaer liker å smykke oss med maraton av våkenetter, tøffe tak med bleieskift og et liv i en vedvarende dunst av gulp. Men sannheten er jo at vi slipper rimelig billig unna. I hvert fall den første tiden.

Foruten å være lettere sjokkerte kan mange pappaer føle seg litt ubrukelige den første tiden.

Fødselen er jo rimelig smertefri for oss fedre, i det minste fysisk. Med unntak av skarpe negler som biter seg inn i huden vår i det mammaen tar godt tak under de verste riene, har vi ikke mye å klage på. Og ikke må vi leve i konstant frykt for brystbetennelse eller bekkenløsning.

Og mange fedre finner fort ut at deres rolle er å holde seg litt på sidelinjen og la mammaen ta det meste. Hvilken nytte har det for eksempel at vi står opp midt på natten når barnet skriker etter pupp?

Problemet er at dette mønsteret fort setter seg. For mange familier blir det dermed verdens mest naturlige ting at mammaen står opp tidlig med barnet hver eneste dag. Også lørdag og søndag når de fleste pappaer har fri.

Dermed ender en fort opp med en mamma som går rundt som zombie, og en noe forundret pappa som ikke helt forstår hvorfor mammaen er så irritert. Han våknet jo tross alt minst 1 gang i løpet av natten av ungeskrik der han lå og sov på den noe ukomfortable feltmadrassen. På det som en gang var et kontor, men som snart skal ta form som barnerom. Bare han får satt i gang med den malejobben mammaen har bedt om.

«Hahaha! At pappa skal komme inn når jeg gråter? Hva er poenget med det liksom?»

Langt fra alle pappaer tar den helt tilbakelente rollen. Men dessverre er det alt for mange som overlater det meste av jobben til mammaen. Og klapper seg selv på skulderen når han makter gjennomføre et bleieskift eller få ungen til å sovne på trilletur. Men faktum er at vi pappaer ikke er så ubrukelige som vi av og til liker å tro.

Så denne påsken har jeg et glimrende forslag til alle pappaer med små barn der ute: La mammaen sove. Joda, det er hun som må gi barnet pupp når det våkner om morgenen. Men når det er gjort og barnet har lyst til å leke og slett ikke vil sovne igjen, da kan pappaen trå til.

Stå opp og la mammaen legge seg til å sove igjen! Det er tross alt en del fridager hvor pappaene ikke må skynde seg av gårde på jobb. Og nettopp disse er det lov å gi mammaen et ekstra overraskende påskeegg i form av søvn.

Jeg kan garantere at dette vil gjøre mirakler for forholdet. Noe så enkelt som en uthvilt mamma vil glede både henne selv, fedre og barn. Så kan selvfølgelig pappaen få lov til å legge seg litt ekstra nedpå i løpet av dagen. Det er jo uansett påske og ingenting spesielt en absolutt må rekke!

Kanskje dere til og med kan fordele fridagene litt? Så mammen får sove ut både skjærtorsdag og langfredag, så kan pappaen få sove litt ekstra lørdagen mens dere fritt fordeler 1. og 2. påskedag mellom dere?

Selv en pappa kan til slutt bli ganske kul for en mett og fornøyd baby!

Om dere begynner med dette nå kommer vi til det helt geniale: Fortsett med dette i helgene utover våren. Men da slik at dere får sove en helgedag hver. Om pappaen for eksempel står opp tidlig lørdag, så kan mammaen ta tidligvakten søndag. Det er ingen grunn til at noen av dere skal gå rundt som en levende død hele helgen gjennom.

En slik vane vil utvilsomt både redde fornuften og forholdet!

Og kjære mammaer, det er ekstremt viktig at dere holder dere langt unna de morgenene pappaen har ansvaret. Det er ikke bare enkelt å underholde en liten puppeavhengig unge når en selv mangler noe så elementært som melkefylte bryster.

Det vil bli gråting, og det vil bli litt stress. Men det går seg til. Det verste en mamma kan gjøre i slike tilfeller er å trampe ut for å vise pappaen «Hvordan ting faktisk skal gjøres». Da vil du ødelegge både for deg selv, pappa og barn.

Skaff deg heller et par gode øreplugger og nyt stunden du får i senga til det fulle! Så vil du fort se at pappa og barn klarer seg utmerket uten din bistand!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.