Dette må du ikke gjøre når du pusser barnas tenner!

Reklame i samarbeid med Colgate,

Alle foreldre støter en dag på den nær umulige oppgaven «pusse barnas tenner». For mange starter utfordringene allerede fra barnas første tann kommer til syne.

Og flere foreldre, og barn, syns tannpussen kan være et mareritt, som oftest fylt med dårlig samvittighet. Ja en hjelper kanskje barna å unngå hull i tennene, men når seansen må gjennomføres med makt hjelper kanskje ikke det.

Da trenger en noen gode tips på veien for å se til at tannpussen ikke blir en mare. Derfor har jeg og Colgate laget denne lille videoen som gir noen nyttige tips på veien:

Superpapsens beste tips for tannpussen!

Reklame i samarbeid med Colgate. Syns barna tannpuss er en mare? Her er mine beste tips så du kan bruke mer kjærlighet og mindre makt under tannpussen!

Posted by Superpapsen on Donnerstag, 1. März 2018

Men det fins én felle mange foreldre dessverre går i. Det er den klassiske trusselen mange foreldre drar frem om barna ikke pusser tennene frivillig. Nemlig den om tannlegen!

Dette kortet bør du absolutt ikke dra frem. Ja, du kan gjerne peke på både Karius og Baktus og din egen skjeve tannstilling som skrekkeksempler. Men om du drar tannlegen inn i bildet gjør du barna dine en gedigen bjørnetjeneste.

Thelma, Ellie og Frans sin mormor er nemlig tannpleier, og hun har gitt meg grundig beskjed om at de barna, og voksne, som kommer inn til dem med størst tannlegeskrekk og som sjeldnest tar turen for å pleie tennene sine, ofte er de som har blitt truet med tannlegen da de var barn.

Bare tenk deg selv at du stadig for høre om en skummel mann eller dame som tilsynelatende kun er til for å gjøre deg vondt! Sånt noe medfører kun problemer senere i livet når en til stadighet unngår både tannpuss og tannlegebesøk.

Om tannlegen er dyktig og kan jobben sin vil du se at et besøk dit går lett som en plett om du bare holder dem utenfor selve tannpussen!

Så forsøk å lek deg gjennom tannpussen, bruk mer kjærlighet enn makt og hold tannlegen ute av bildet. Så skal du nok se det går lekende lett til slutt. I hvert fall innimellom.

Les flere tips og mer informasjon om tannpuss og munnhygiene hos Colgate!

Har du noen tips til hvordan tannpuss av barn kan gjøres uten at det blir en mare? Del gjerne i kommentarfeltet!

Forsøk å lek deg gjennom tannpussen og la tannlegen gjøre jobben sin i fred.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.