Hva syns Frans om pappas danseoppvisning?

I dag fikk vi endelig tatt en skikkelig test av pappapermaktiviteten alle har gledet seg til!

For noen uker siden tok jeg og Frans turen ned til Sentralen i Oslo. Der arrangeres en permisjonsaktivitet hakket utenom normalen. Nemlig Babydans!

Første gangen vi tok turen endte jeg og Frans opp med å få en privatleksjon med instruktøren Beata K. Iden. Vi var nemlig de eneste deltakerne denne dagen.

Beata, som er profesjonell danser og har jobbet mye med dans både for og med barn. Men å lære bort dansesteg til en mann totalt blottet for rytmefølelse med en baby på armen må ha vært en av de vanskeligste oppgavene hun har stått ovenfor.

https://www.facebook.com/Superpapsen/videos/1511671458953674/

Men denne gangen var vi langt fra de eneste deltakerne.

En gjeng mammaer med hakket mer sans for takt og tone hadde også tatt turen. Så vi skulle virkelig få testet rockefoten!

Babydans er rett og slett det det høres ut som: Dans med babyer.

Timen starter opp med myk oppvarming av barna. Det betyr ikke mye annet enn å stryke dem lett med varme hender. Oppvarmingen for foreldrene er derimot noe tyngre, men overkommelig for alle.

Deretter ledes du inn i lett koreografi til tonene av Knutsen og Ludviksen «Knutsens drøm» og Luis Fonsis «Despacito», før det hele avsluttes med en rolig kosestund.

Mammaene i rommet hadde en viss sans for rytme, noe barna deres tydelig satte pris på. Verre var det med han ene pappaen som var tilstede, altså undertegnede.

https://www.facebook.com/Superpapsen/videos/1539518309502322/

Selv er jeg forkjemper av mottoet «Dans med den rytmefølelsen du har». Men det kan virke som om Frans ikke er helt enig i dette. Han tok nemlig turen bort for å betrakte snøværet utenfor så fort han fikk sjansen.

En kan bare anta at han allerede i en alder av 11 måneder har evnen til å bli flau på pappaens vegne. Men jeg klarte til slutt å lokke frem noen smil hos han også. Eller mulig det var rå latter over pappas forsøk på dansesteg..

Alt i alt fikk vi danset fra oss. Vi blir nok neppe hyret inn til nasjonalballetten med det første, men det var vel verdt turen.

Denne gangen fikk vi også være med på en enkel innføring i babymassasje med Kristin Lien Selvaag, kiropraktor og babymassasjeinstruktør. Slike ekstratilbud kommer jevnlig som små drypp i babydanstilbudet under navnet «Babydans PLUSS».

Og for pappaer som kan tenke seg å ta turen, men syns det er skummelt å ta turen kan jeg avsløre at jeg lang fra er den eneste mannen som deltar på Babydans. Jeg så hvertfall én som gikk inn for å delta på timen etter meg!

Babydans arrangeres på Sentralen hver mandag klokken 11:00 og 12:30 og koster 90 kroner for å delta.

Summa sumarum:
Babydans er en spennende aktivitet litt utenfor normalen. Så dette er tingen for deg som er glad i å utforske nye arenaer sammen med barna. Karakter: 5/6

Pluss:
– Moro for både barn og voksne

– God trening

– Inneholder bra bonusaktiviteter

– Arrangeres på Sentralen i sentrum med gode lunsjmuligheter både på huset og i gatene rundt

Minus:
– Få minus her, men du bør jo være bittelitt glad i å bevege kroppen til musikk.

Flere aktiviteter i permisjonen? Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

2 kommentarer

  1. Moro, men er ikke dette reklame?

    1. Moro ja, reklame nei 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.