Dette enkle trikset er gull verdt for forholdet!

Livet som småbarnsforeldre kan gå hardt utover forholdet. Ikke bare eldes en brått utseendemessig med raskt vikende hårmanke, poser under øynene etter lange våkenetter og sviktende rygg etter timevis med bæring. Men det blir også langt mindre tid til å pleie kjærligheten med partneren.

Der en tidligere faktisk hadde tid å slå i hjel som kunne brukes på langsomme turer, hyggelige cafébesøk og så lange felles stunder i badekaret at en faktisk rakk å få rosinhud på fingrene, går det meste av tiden nå med til helt andre ting. Som for eksempel å henge på lekeplasser i høstkulda, smøre matpakker, rydde barnerom og forsøke å løse utfordringen med vask av barnehår uten at det høres ut som en jobber ved det lokale griseslakteriet.

At en har «tid å slå i hjel» er ikke et uttrykk du ofte hører fra småbarnsforeldre.

Det blir rett og slett mindre tid til å dyrke den en kanskje elsker aller mest, og å sette pris på hele årsaken til at en fikk barn i utgangspunktet. Det betyr ikke nødvendigvis at en vil bytte bort gleden over å kunne se sine egne barn fryde seg på ovennevnte lekeplass, vel og merke godt påkledde. Eller at en ville byttet ut barnevask til fordel for rosinhud på egne fingre. Men det er likevel ekstremt viktig at de voksne finner tid til hverandre midt oppi galskapen.

Det er her jeg har et genialt triks, som kanskje virker veldig enkelt (og for noen utvilsomt ulidelig komplisert), men som er gull verdt om en vil ta vare på kjærligheten: Legg barna tidlig.

Selv om en har tre barn er det ingen grunn til å glemme hverandre oppi galskapen!

Med tidlig mener jeg ikke før normal middagstid, men i akkurat passe tid etter BarneTV og kveldsmat. Mange vil nok kunne sette pris på å sitte litt ekstra i sofakroken med barna når roen endelig senker seg for kvelden. Eller slå til med en runde brettspill for hele familien. Og det kan lett dra seg ut om en først gjør dette til en vane etter hvert som barna blir større.

Men de små kveldstimene kan bety uhorvelig mye for forholdet om dere voksne setter dem av som «voksentid» uten barna. Så kan en spare kosestundene hvor barna får være lengre oppe til enkelte faste dager.

Definisjonen på «kosestund» kan variere med alder.

Hva skal en så gjøre med de små timene en endelig får for seg selv? En trenger ikke å skape helaftner hver kveld med romantisk belysning og avslappende massasje, selv om det sikkert kunne vært noe innimellom. Men av og til holder det med å se en TV-serie sammen og spise et nygrillet ostesmørbrød til kvelds. Eller hva med å lese hver sin bok sammen i sofakroken, helt uforstyrret av sine egne gener? Eller kanskje gjøre klar morgendagens matpakker, rydde bort leker og brette tøy sammen i ro og mak om en ikke rakk det i løpet av dagen? Hverdagsromantikk kommer i mange former, men det viktigste er å sette av tid til å være kun sammen med hverandre.

Thelma begynner å klage over noe rigid leggetid. Hun begynner å se at venninner med eldre søsken kanskje får være noe lengre oppe enn henne selv. Men klagene hennes har så langt ikke fått gehør. Jeg tror garantert hun vil sette pris på at foreldrene hennes tok seg tid til hverandre når vi kunne. Da står vi også sterkere sammen for fremtiden.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

2 kommentarer

  1. Ikke fullt så enkelt med ei lita frøken på 7,5 mnd som ikke sover om jeg ikke ligger ved siden av……og hun (vi) legger oss kl 19.00

  2. Digg det, så lenge ungene er små. Vi gjorde det samme selv. Nå derimot er de håpefulle blitt tenåringer, og legger seg kl 2130 på hverdager…det er omtrent en halvtime før jeg glipper med øya det . Og i helgene? Da legger mor seg først….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.