5 barnevennlige spisesteder i Gøteborg

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Gøteborg er en av Nordens, om ikke Europas, mest barnevennlige byer. Men som alle småbarnsforeldre vet kan det være en utfordring å ta med seg barna ut og spise på feire. Selv i barnevennlige storbyer.

Her har jeg derfor samlet 5 tips til barnevennlige spisesteder for deg som er så heldig å få være med barna til Gøteborg!

Les også: 5 barnevennlige tips for ferien i Gøteborg.

1. Boulebar Rosenund
Dette stedet passer aller best for de litt større barna, men de minste vil også finne stor glede her. Som navnet antyder er dette en bar/restaurant/kafé med sydfransk mat på menyen og store muligheter for deg som er glad i å spille boule, eller boccha som det kanskje er mest kjent som i Norge.

Jada, banen er egentlig ment for å spille på. Men når en først har med seg barn…

Med andre ord snakker vi mye åpen plass og ingen som forstyrres over høyt lydnivå. Og hver lørdag og søndag kjører de brunch med svært god mat til en hyggelig pris. Med brunchen følger også  en dessertbuffét som barna garantert vil glede seg stort over!

2. Stjärnonas Krog Liseberg
En tur til Gøteborg med barn akkompagneres gjerne med et besøk på Liseberg. Og her er det ganske mange spisesteder å velge mellom. Alt fra en kjapp hamburger i hånda til en større lunsjbuffét.

Selv har vi funnet vår egen lille favoritt i Stjärnonas krog som ligger like ved den store scenen i parken. Om sommeren er det gode muligheter til å sitte ute. Og de serverer god mat for de voksne med blant annet godt danderte hamburgere på menyen, og barnevennlige porsjoner for de små.

Sitter i ro til og med! I det minste til maten ankommer…

Som oftest vanker det også en gratis is etter maten. Vel og merke kun til de minste.

3. Piknik i parken
Om du besøker Göteborg om sommeren så kan det også være en god idé å innta måltidet ute. Mens en av foreldrene tar med barna på en av byens mange lekeplasser kan den andre ta turen til mathallen Saluhallen. Her finner du det meste du trenger for en piknik.

Maten kan så inntas på et teppe enten i parken Trädgårdsforeningen, som ligger like ved mathallen, eller i den enda større Slottsskogen, som ligger litt lengre unna, men er vel verdt et besøk.

Om barna dine er mett lenge før deg finner du det som trolig er Gøteborgs største lekeplass i Slotsskogen.

Om været ikke tillater at dere sitter ute har jeg også fått tips om at Palmhuset i Trädgårdsforeningen er velegnet for en liten piknik.

4. Rosencafeet Trädgårdsforeningen
Når vi først er innom Trädgårdsforeningen kan vi også nevne kaféen Rosencafeet. Her finner du svært barnevennlig mat som kjøttboller, pannekaker og lasagne, omgitt av lekeplass, fontene, og gress med god plass til å løpe på.

Det er kanskje ikke en gastronomisk opplevelse for de voksne. Men når sola skinner og en kan sitte ute er det hvertfall mulighet for et måltid uten alt for mye leven.

5. Dalla Nonna Trattoria
Om du er ute etter en opplevelse som er enda hyggeligere for ganen og hvor barna dine er velkomne, så er den italienske restauranten Dalla Nonna Trattoria i Kungsgatan kanskje å foretrekke.

Et lite fjell med velsmakende pasta!

Her får du pasta i alle tenkelige varianter laget på det jeg kan tenke meg er ekte italiensk vis. Godt er det hvertfall! Og heldigvis er pasta også noe som ofte går hjem for barna. Dette er ikke stedet hvor barna kan ta helt av og løpe rundt. Men du blir i det minste ikke kastet på dør om de skulle finne på å ha et lite energiutbrudd. Men husk å bestille bord før ankomst. For her kan det fort bli fullt!

God tur og bón appetitt!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Publisert i Mat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.