Bør besteforeldre engasjere seg i absolutt alt?

La det være sagt en gang for alle. Ingenting kan måle seg med engasjerte besteforeldre når nøden er størst. Uforutsett planleggingsdag i barnehagen? Besteforeldre stiller opp og tar barnehagevikariatet på strak arm. Barnevogna får totalt sammenbrudd på grunn av høye brøytekanter? Besteforeldre bistår med midler fra sparepengene de har satt av til sin fremtidige pensjon.

Selv har jeg foreldre som til og med stilte opp som spontan hundevakt en julaften i det vi plutselig fikk mulighet til å feire høytiden i Bergen.

Besteforeldre er også svært nyttige for å ta barna med på aktiviteter du ikke nødvendigvis er altfor glad i selv…

Og når vi snakker om jul, hvem forstår hva som gjelder og serverer barna julegavene de veldig gjerne ønsker seg, men som du som forelder rent moralsk ikke kan gi dem selv? Besteforeldre selvfølgelig. Dette siste muligens til noen foreldres store forargelse, men desto mer glede for barna.

Men med alle store gleder kommer også noe forargelse. Engasjerte besteforeldre stiller nemlig ikke bare opp. De engasjerer seg også hardt i barnas liv.

Om vi har sjekket opp den vonde hostingen? Onkel  Gunnar hadde tross alt astma og slikt er visstnok arvelig. Og har dere testet barna for glutenallergi? Sånt no går nemlig også i arv. Og er ikke barna litt vel opptatt av skjermer? Kanskje de ikke får nok natur der inne i byen? Og spiser de ikke vel mye pølser til middag i stede for ekte mat?

At mine barn ikke har lært seg å sitte stille ved bordet? Fatter ikke hva du prater om.

De mest engasjerte besteforeldrene vil nok blande seg dypt inn i oppdragelsen av barna. Det er da det bør ringe noen varsellamper om besteforeldrene kanskje har blitt vel involvert i barnas liv, og vurdere å holde dem på en armlengdes avstand for en periode.

Men de skal jo ha for at de i det minste har klart å oppdra ett menneske tidligere i livet. Det er jo du et levende eksempel på. Da kan det jo være fristende å spørre om de syns akkurat det eksperimentet var spesielt vellykket. Men vær forsiktig med hva du spør om. Du kan risikere at svaret du får er et rungende og tydelig «Nei!»

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.