Også påstår vennene mine jeg er dårlig på nachspiel!

Jeg får stadig klager fra barnløse venner at jeg kommer meg for sjeldent ut. Hvor har det blitt av gamle meg? Han ville fyren som holdt ut til langt på natt? Mine barnløse venner skulle bare visst.

«Er det her det er party?»

For sannheten er jo at vi småbarnsforeldre, i hvert fall de med babyer, lever i et tilsynelatende endeløst nachspiel.

Og da sikter jeg ikke til de minneverdige hvor alle deltakerne holder ut, festens gitarvirtous spiller opp, og en bartender i vennegjengen tryller frem de herligste miksturer. Tvert imot er det snakk om et litt tregt nachspiel. Et slikt et av typen hvor futten for lengst har forsvunnet, den eneste drikken som gjenstår er en gammel dessertvin som for lengst burde vært kastet og du sitter alene igjen med den noe irriterende gjesten som mangler de sosiale antennene til å innse at moroa egentlig er over. Du vet, han som altfor sent, alternativt tidlig på morgenen, tar opp gitaren og synger av full hals til tross for tydelige tegn på alvorlig tilfelle av tonedøvhet.

«Er dere klare for allsang? Living on a prayer?»

Det er kanskje ufint å sammenligne barna våre med plagsomme nachspielgjengere, men små babyer har det med å være like plagsomme til cirka samme tid på døgnet.

For det kan utvilsomt gi noen flashback der du står midt på natta og forsøker å få en hylende unge i seng samtidig som du nipper til lunken kaffe. Det hele i et desperat forsøk på å holde deg våken lenge nok til at barnet sovner.

Om mine barnløse venner hadde visst hvor ivrig jeg faktisk har vært på nattestid de siste årene ville de blitt imponert. Men neppe misunnelige.

Men den sannheten har jeg ingen planer om å dele med dem. For mens mine barn nå endelig har funnet døgnrytmen vet jeg at mine venner etter all sannsynlighet vil få gleden av å få noen egne nachspielplagere i hus om ikke lenge. Da ser jeg frem til å ringe tidlig lørdag morgen, frisk og uthvilt, og spørre om hvordan nattens fest har artet seg.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.