Blir en lykkeligere av å ha barn?

En blir lykkelig av å få barn. De aller fleste foreldre vil være enige i den påstanden. Få ting kan få hjertet til å banke så hardt som lyden av barnelatter, tassende små føtter over gulvet og de utrolige påfunnene kun en treåring kan finne på.

Når det er dine egne avkom det er snakk om vil en fort føle at en drukner av lykke. Og blir en anelse satt ut av at det i det hele tatt er mulig å skape noe så fantastisk.

Men stemmer det at vi foreldre er lykkeligere enn våre barnløse venner? Akkurat det er jeg ikke alltid helt sikker på. La oss for eksempel ta en sammenligning av årets sommerferie med og uten barn.

Mens mine barnløse venner var på romantisk tur til Patmos hvor de utforsket øya på scooter satt jeg og mammaen inneklemt med 3 barn og hund i fullpakket leiebil på tur over fjellet. Regnvær, bilsyke, og slitne barn hevet ikke akkurat følelsen av romantikk.

Mens jeg besøkte årets 3. fornøyelsespark for nok en tur i tekoppene for de under 120, satt noen andre venner av meg, også de uten barn, og nøt drinker med utsikt over Atlanterhavet på South Beach, Miami.

Mens jeg listet meg rundt på nok et «familierom» på hotell (les: rom med ekstra sprinkelseng) i frykt for å vekke barna som akkurat hadde sovnet, danset andre barnløse venner av meg sommernatta lang på Vinjerock.

Og mens jeg bygde sandslott på nok en lekeplass suste andre venner av meg rundt på bysykkel i København og utforsket byens mange smug og severdigheter. Barnløse og ganske så sikkert svært lykkelige.

Jeg tipper mine barnløse venner vil påstå de trakk det lengste strået på lykkeskalaen denne sommeren. For tror du jaggu meg ikke de fleste også har kjøpt ukespass til Øyafestivalen for å avslutte det hele med et smell. Selv har jeg og mammaen i et overmodig øyeblikk skaffet oss dagspass til lørdagen. Men jeg har en anelse om at mammaen får dele den gleden med en heldig venninne eller venn. Det er nemlig ikke bare enkelt å få barnevakt til en 5 måneder gammel gutt.

Mellom oss foreldre skal det sies at jeg selvfølgelig er den aller heldigste i alle scenarioene over. Det er jo ikke alle forunt å kunne gå på fornøyelsespark, dra på biltur, dele rom med og bygge verdens 8. underverk med tidenes 3 kuleste små mennesker.

Men jeg har ikke tenkt å avsløre akkurat den biten for mine barnløse venner riktig enda. De vil tidsnok selv kunne oppleve akkurat den gleden med sine egne barn.

Men inntil videre skal jeg la dem leve i nuet og unngå det evinnelige spørsmålet «Skal ikke dere få barn snart?» For ærlig talt tror jeg de er svært så lykkelige som de har det akkurat nå. Akkurat som meg!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

1 kommentar

  1. Herlig! Man er sin egen lykkes smed 😉 og jeg tror man tilpasser seg fort omgivelsene og rollen som forelder. Tror man er lykkelig uansett om man har barn eller ikke, men kanskje to ulike typer lykkelig?! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.