Snipp, snapp, snute, så var eventyret ute?

Det er en tid for en mann å innse at han har gjort sitt og klappe seg selv på skulderen for vel utført innsats. Så hva er neste steg da?

Jepp dere, etter å ha deltatt i produksjonen av 3 barn er det på tide å innse at en kanskje har gjort sitt for befolkningsveksten her i verden. De er alle tre friske, og vi har nok reservedeler å ta av om akkurat det skulle være feil. Og det er bare å innse at når det gjelder forholdet barn vs. voksne i vår lille familie, så er vi voksne allerede underrepresentert.

Kort sagt, det er på tide å gå til drastiske steg. Klippe strengen, sette knute på tråden, rett og slett sterilisere seg før en får noen vannvittige innfall i 40-årskrisa.

Det er selvfølgelig ikke noe tema om hvem som skal legge seg på skjærefjøla. Kvinner tar jo mye av byrden før en mann kommer til den erkjennelsen. Det er ofte de som sørger for preventiver i faste forhold, enten i form av p-piller eller andre løsninger. Og de går jo tross alt 9 måneder gravide og må gjennom en fødsel og påfølgende barseltid som, selv om den er hyggelig, også byr på sine utfordringer.

Mammaen her i huset har tilsammen gått 27 måneder gravid, hvert gjennom 3 fødsler, brystbetennelse, ammehår, og sikkert en del hormonsvingninger jeg ikke engang har fått med meg. Hun har heldigvis unngått bekkenløsning. Men bare tanken på at det kunne oppstått er alene nok til å innse at nå er det min tur til å ta litt ansvar.

På tide å ta det endelige grepet?

Ikke minst er det, ifølge alt jeg har forstått, snakk om et bittelite inngrep for oss menn, men et ganske omfattende grep for kvinner.

Men selv om en snakker om «bittelite» så er det jo ikke slik at en akkurat løper avgårde for å få utført moroa.

Nei, det er trolig ikke slik det foregår. Men jeg tror flere menn får slike bilder i hodet ved tanken på å sterilisere seg.

Som alle menn er jeg jo usikker. Gjør det vondt? Kan en i det hele tatt gå etterpå? Vil alt fungere som normalt etter inngrepet? Vil det medføre forandringer i kroppen som f.eks. overdreven lyst til å se romantiske komedier, spise store mengder sjokolade eller snakke med lysere stemme?

Ifølge alt jeg har lest fins det ingen holdepunkter mot å gjøre dette. Vel og merke om en ikke skulle ønske seg flere barn senere. Kan det virkelig stemme?

Her er alle gode innspill velkomne! Dere menn som har tatt steget og tatt ansvaret for eget liv tidligere: Er det like smerte- og bekymringsfritt som legene påstår?

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

1 kommentar

  1. Haha, så bra skrevet 🙂 (som vanlig)
    Dere menn kan faktisk få barn etterpå da det er reversibelt hos dere, mens hos kvinner er det endelig 🙂

    Jeg vet om mange som har blitt gravide etterpå så etterkontrollebe er superviktige.

    Min stefar var våken og satt å så på hele inngrepet via en skjerm

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.