Er dette normalt for småbarnsforeldre?

Mammaen har mange sære påfunn, men denne gangen lurer jeg på om hun har lurt meg fullstendig.

Vi er ikke helt A4-familie. Jeg har etterhvert innsett såpass. Én sak er jo at vi helt frivillig har anskaffet flere barn i familien enn voksne. Bare det bør jo få alarmklokkene til å ringe. Men jeg kan liste opp følgende som jeg i det siste har innsett at ikke er helt innenfor hva som anses som «normalen». Og ja, her er det sikkert mer å ta av:

  • Vi har ikke bil
  • Det hender vi spiser taco på en hvilken som helst tirsdag og ikke fast hver fredag.
  • Jeg og mammaen ser på de samme seriene sammen.
  • Vi legger oss samtidig hver kveld.
  • Vi sover i samme seng på tross av at vi har en 7 måneder gammel baby på rommet.
Folk har kalt meg mye. Men «Normal» er nok ikke begrepet som brukes oftest…

Men like før helgen kom det en endring på dette siste punktet. Jeg har jo forstått at i de fleste hjem så sover ofte pappaen på sofaen eller i kottet mens barna er bittesmå. Helt hvorfor er jeg usikker på. Men jeg ble litt satt ut da mammaen kom med følgende påfunn: At hun skal sove på eget rom, mens jeg og Frans sover sammen på vårt.

Jeg kan jo forstå henne i at det kan bli mye å dele rom med to menn som er fanatisk opptatt av pupp, men jeg trodde helt ærlig at i det minste jeg ikke var så ille. Men jeg er jo ikke en mann som diskuterer unødvendig, selv om jeg har en anelse om at mammaen lurte meg trill rundt her. Så hvordan har dette eksperimentet gått?

Helt ypperlig for min del! Jeg får jo en hel seng å boltre meg i. Frans klager minimalt så lenge puppen er ute av rommet, og når han faktisk våkner for å få mat så skal jeg love deg at mammaen hører det kjappere enn meg. Selv gjennom 5 vegger og to etasjer. Så hun tar han som oftest før jeg engang registrerer at noe er på gang.

«Om mamma stoler 100 prosent på deg om natta pappa? Garantert ikke!»

Så jeg skal slett ikke klage. Og jeg har inntrykk av at mammaen også sover godt, selv om hun helt tydelig ikke stoler på meg når jeg påstår det har gått knirkefritt gjennom natten.

Men at dette er helt normalt tviler jeg på. Og jeg har heller ingen planer om ikke å dele seng med mammaen fremover. Så snart må vi nok nok en gang forsøke å legge Frans på eget rom igjen.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.