En dag full av spenning i Bjørneparken!

Brunbjørner, gauper, rever, krokodiller og fart og moro. Det er ikke lite Bjørneparken i Flå har å by på. Se bilder og video av utflukten vår til parken!

Knappe to timers kjøretur fra Oslo ligger en liten dyrepark kanskje ikke alle har fått med seg. Nemlig Bjørneparken i Flå. Ellie, Thelma, Clara, en venninne av Thelma, og jeg tok turen for å se hva parken har å by på. Og det er slett ikke lite.

Krokodiller, zipline, brunbjørn og gaupe. Noen syns det er aller mest stas med selfie med en lama.

Bjørneparkens hovedattraksjon er utvilsomt Brunbjørnene. Det skal sies at det første Ellie utbasunerte i det vi ankom parken var «Jeg vil ikke se på bjørner!» Årsaken var et gedigent lekestativ hun fikk øye på.

Men når hun plutselig befant seg 3 meter unna en 400 kilos stor bjørn, heldigvis med et gjerde imellom, viste det seg at sklia likevel kunne vente. For dette var et imponerende syn.

De er flotte å se på, men det er helt ok at det er et gjerde mellom barna og bjørnen…

Vi rakk  heldigvis å få med oss mating av bjørnene, noe en absolutt bør få med seg om en besøker parken. Men selv om dyrepasserne påstod at bjørnene hovedsakelig lever av bær, frukt og insekter må jeg innrømme at det var helt ok å ha et lite gjerde mellom meg og bjørnen.

Det syns nok også bjørnene, som har fått et godt og stort område å boltre seg på.

«Du mannen! Kom litt nærmere skal jeg viske deg no!»

Men selv om parken heter Bjørneparken har de veldig mye mer å by på. I løpet av vår lille utflukt fikk vi være med på både mating av elg, vi fikk hilse på revene, vi fikk innføring i gaupas liv, se krokodillemating og boltret oss på mange av parkens lekeplasser.

SAMSUNG CSC

Parken er stor nok til et par dager med moro for store og små om en ønsker det, eller akkurat passe for en dagsutflukt om en kjører tettpakket program slik vi gjorde. Vi klarte også å få med oss en teaterforestilling, og fikk prøvd oss som ekte dyrepassere blant sauer, geiter og lamaer. Men vi gikk dessverre glipp av å se hvem som turte å holde en slange, tur med berg- og dalbanen og å kjøre zipline 14 meter over bakken. Men da har vi noe til gode ved neste besøk!

Her kan du se video fra vårt besøk i Bjørneparken med blant annet en noe blodig krokodillefóring:

Bjørneparken er vel verdt besøket. Her er det mye spenning i vente. Det skader ikke at parken har gode priser, ikke ligger altfor langt fra Oslo og har et stort nok område til at en slipper å føle at en må gå i kø for å oppleve parken. Her kan du fint ta det med ro og føle at du tar deg en liten skogstur. Vel og merke en skogstur omgitt av bjørner, gauper og en krokodille eller to.

Les mer om Bjørneparken på deres nettsider.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.