5 babyprodukter du absolutt ikke har bruk for

Det koster å få barn. Men det er ingen grunn til å kaste penger i søpla for det. Her er 5 babyprodukter du fint vil klare deg uten!

Nybakte foreldre kan ikke bare se frem til barnelatter, lyden av små tassende føtter over gulvet og uker med søvnløse netter. De står også ovenfor noen utgifter de neppe kunne forestille seg den dagen de gikk inn for å skape nytt liv. Men det er mange der ute som gjerne vil utnytte foreldre i ammetåka og få en del av innholdet i lommeboka deres. Og de tilbyr produkter du absolutt ikke har behov for.

Her er 5 babyprodukter du absolutt ikke vil ha behov for:

1. Bleiebøtte
Disse bøttene får du gjerne gratis som «velkomstgave». Det ingen derimot sier er at de spesialtilpassede posene koster skjorta. Og om du ikke ønsker at bleielukta skal spre seg i huset er mitt beste tips å få dem ut så fort som mulig. Det siste du ønsker er en bøtte fylt til randen med brukte bleier. 

Så gå til anskaffelse av en rull med hundeposer, og kvitt deg med «moroa» så fort som mulig langt utenfor husets fire vegger.

Eneste grunnen til at ungen ler her er fordi den har innsett at mammaen har gått til innkjøp av en bleiebøtte. Selv en 6 måneder gammel baby innser at det er bortkastede penger.

2. Våtserviettvarmer
Nei, jeg tuller ikke. Dette produktet eksisterer faktisk. At noen baby på denne kloden noen gang skulle hatt bruk for noe slikt tviler jeg derimot på. Selv ikke de som bor nær polarsirkelen. 

Bare du ikke putter våtserviettene i fryseren før bruk klarer du deg fint uten dette.

Klut med varmt vann. Se der sparte jeg deg både utgifter til våtservietter og denne sinnsyke maskinen.

3. Merkesko til babyer
Ja ja, jeg vet. Det fins få ting søtere enn tanken på en baby kledd i et par bittesmå conversesko. Men har du noen gang forsøkt å ta sko på små babyer som enda ikke engang kan gå? Det er komplett bortkastet. 

Så i stede for å kjøpe disse som barselgave så gå heller for et par gode sokker. Så kan ungen heller få de kule joggeskoa når den begynner på skolen om 6 år.

Søk på nettet og se hvor mange bilder du finner av babyer som faktisk har disse skoene på seg. Nettopp, det er en grunn til at det er veldig, veldig få…

4. Badestøtte til babybad
Alle babyer bør vaskes godt. Gammel morsmelk, gulp og grøt lukter ikke godt. Men nei, du trenger ikke en badestøtte for å få gjort jobben. Sjansen for at babyen din ligger i ro oppi her mens du i perfekt harmoni mykt vasker kroppen dens er minimal.

Om du har badekar så hopp heller oppi sammen med ungen selv. Og det er langt enklere å holde babyen selv i en badebalje enn å fikle med dette satans skaperverket her.

«Syns mamma jeg faktisk er så møkkete at hun ikke vil bade med meg?»

5. Vugge
Her er kanskje mange uenig med meg, men vi kjøpte en flott vugge da Thelma valgte å hoppe frem. Vuggen har siden blitt forsøkt brukt på både henne, Ellie og Frans. Jeg har enda til gode å se en baby sove søtt oppi her. Tvert imot har det vært en mare å få løftet den opp på loftet og få stablet den før den igjen har måttet blitt løftet ned i håp om at denne gangen skal den få gjort nytten sin. 


Så gi bud om du tror denne herligheten vil komme til bedre nytte hos deg enn hos oss, jeg har ingen planer om å stue den vekk på loftet nok en gang. Sjansen for at den da blir tatt ned igjen er ikkeeksisterende.

Se der! Da har jeg spart deg hvertfall noen hundrelapper som du heller kan bruke på luftige boller og nytrukket kaffe i permisjonstiden! Jeg lover deg at slike kjøp vil være til langt bedre nytte for både deg og barn enn de nevnt ovenfor.

Og om du selv har gått på noen bomkjøp som nybakt forelder så del gjerne slik at andre kan lære av dine feil!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

5 kommentarer

  1. Pysjamas med føtter!

  2. Hæææ badestøtte på ut listen??? Beste oppfinnelsen noensinne da! Har du prøvd flere ulike? Eller kan du ha vært uheldig? Hatt tre unger nå, en rolig, en middels og en rabiat villbass!!! Begge har ligget så fint i støtten i mange mange måneder! Så har jeg begge hender til å styre dusj, såpe, underholde med leker eller til og med sitte ved siden av å brette klær mens vi snakker sammen:-) Har kunnet regulere den mellom bena, så stolen har passet i lang tid. Helt gull!!!

  3. Er enig i alt bortsett fra vuggen Våre to (twins) sov så godt i vugga. Dessuten var den en gave fra en grand onkel. Men alt det andre er jeg helt enig i

  4. Enig. Men det er ganske mange produkter du ikke har nevnt. Som for eksempel små, strikkede babytøfler. Hvis noen tenker på å gi bort slike i gave, så ikke glem gaffateipen. Det er den eneste måten man kan få dem til å sitte på. Bodies i størrelse 80 og oppover er også totalt meningsløs bruk av penger. Jeg synes våtservietter er meningsløse: Hva er poenget med å tilføre kjemikalier på en liten kropp? Bomullskluter med lunkent vann er mye bedre, og kan kastes rett i vaskemaskinen etter bruk. Vi fikk en pakke våtservietter i en sånn gratispakke da tvillingene våre ble født. Nå, mer enn fire år senere, står den der fortsatt. Og så videre, og så videre. Vi har for øvrig kjøpt ett glass av Nestlés fantastiske babymat i forbindelse med en reise en gang. Det kom så kontant opp igjen at vi bare ga opp og stoppet på en bensinstasjon for å finne mer passende føde……

  5. Enig me den dumme bade-greien ! Min baby skrek hver gang vi badet hun , trodde hun hadde vannskrekk . Etter noen uker prøvde vi uten og ja da var hun glad , og har like å bade siden Pyjamas med føtter , de uten varer et par måneder lengre ! Gensere er helt tullete , bedre med cardigan me knapper eller glidelås. Og ytterjakke ! Verste som fins på baby , bedre med tynne heldresser . Babysko ja , helt talentløst enig ! Babyseng , helt unødvendig . Kjøp heller en større dobbelseng !

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.