Ikke vær en tosk, gjør som Frans!

Frans ser til enhver tid en smule sjokkert ut. Det er kanskje ikke rart når du har kommet til verden med to overivrige storesøstre, en småsprø pappa og, heldigvis, en besinnet mamma.

«Hvem er disse galningene og hvordan havnet jeg her?»

Men opplysningen jeg fortalte han i går sjokkerte han kanskje mer enn noe annet.

Han og mammaen tok nemlig turen til helsestasjonen for å ta vaksine. Og da jeg fortalte at det faktisk er foreldre som heller risikerer at barna deres får polio enn å ta en bitteliten vaksine kunne han nesten ikke tro hva han hørte.

«Hæ? Du fleiper pappa! Det er vel ingen foreldre som heller risikerer at barna deres får polio enn å ta en liten vaksine? Nekter jeg å tro!»

Men seriøst folkens. Når vaksinene mot polio, difteri og meslinger kom første gang var det god grunn til at folk tok dem imot med stor glede. Og det er en grunn til at foreldre i utviklingsland står i lange køer for å skaffe barna sine vaksiner som vi tar som en selvfølge, og som noen foreldre ganske enkelt velger bort fordi de mener å vite bedre.

Et kjapt bildesøk på polio viser at det er en sykdom en ikke ønsker for barna sine. Heldigvis har vi ikke hatt denne sykdommen på mange år i Norge, takket være vaksiner. Men meslinger, som årlig tar livet av flere barn i verden, har en faktisk hatt tilfeller av i Norge senest nå i sommer. Det er ikke en sykdom vi ønsker å få tilbake som allemannseie.

Så ikke vær en tosk, gjør som Frans, og gi barna vaksine. Da gjør du både dem og omverden en stor tjeneste som koster deg og barnet ditt minimalt. Om du er skeptisk til å ta vaksine så anbefaler jeg deg denne posten hvor jeg tar for meg de 5 vanligste argumentene mot å ta vaksine. Så kan vi diskutere saken etter det.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.