Her kan du få en nostalgitripp av de sjeldne!

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Har du lyst til å ta med barna på et dypdykk i din barndoms verden? Da er dette stedet å ta familien med på tur.

Jeg skal innrømme det med det samme. Jeg mener meg ganske kunnskapsrik i hva som fins av underholdning og fornøyelsesparker rettet mot barnefamilier. I det minst på den vestlige halvkule. 

Men jeg hadde aldri hørt om Astrid Lindgrens Värld før jeg tok turen dit selv. Og da jeg hørte om denne fornøyelsesparken dypt inne i Småland syntes jeg det hele hørtes litt småspesielt ut.

Var det snakk om tekoppkaruseller med Pippi som motiv? Eller kanskje berg og dalbaner formet som suppeskåler? Hvor mye er det egentlig mulig å tyne Astrid Lindgrens univers for ovenfor slitne småbarnsforeldre?

Men mine bange anelser var totalt feilaktige. For dette stedet var virkelig spesielt.

Her finner du nemlig hverken tekoppkaruseller eller berg- og dalbaner. Derimot er stedet bygd opp med en rekke områder hentet fra bøkene til Astrid Lindgren. Og ved hvert av områdene kan du gjennom hele dagen se skuespill med utdrag fra hennes historier.

Her fikk vi oppleve Pippi som fikk besøk av tyvene, Emil som satt fast hodet i suppeskåla, Birk og Ronja som førte røverfamiliene sammen og Jonatan Løvehjerte i kamp mot Tengil.

Det er kun et utdrag av skuespillene du kan oppleve. Karlson på taket og Rasmus på Loffen står også på programmet sammen med flere andre velkjente historier.

Og spredd innimellom det hele er settinger tatt ut fra Astrid Lindgrens verden som du kan utforske, lekeplasser, spisesteder og annet.

Ja, en park som dette er ikke satt opp som et veldedig formål. Det er fullt mulig å handle seg blakk på effekter og annen moro. Og det er heller ikke gratis å komme inn. Men her får du til gjengjeld valuta for inngangsbilletten.

Skuespillerne er helproffe og fremfører både skuespill og de velkjente sangene så det iler nedover ryggen din. Og når brødrene Løvehjerte til slutt sammen hopper for å gjenforenes i Nangilima er det ikke lett å holde tårene tilbake.

Dette er et funn for deg som vil gi barna dine en opplevelse av din barndoms verden og en nostalgitripp av de sjeldne.

Stor dag for kaptein Efraim Langstrømpe da han fikk møte selveste Superpapsen. Det er ikke ofte to pappaer til så supre jenter møtes!

Hele settingen og parken er velholdt og gjennomført slik at en føler seg velkommen hele veien. Og her unngikk vi helt stresset en ofte opplever på fornøyelsesparker. Og nei, du trenger ikke kle opp poden i fullt emilutstyr for å få en skikkelig god opplevelse.

Jeg tror jeg koste meg minst like mye som barna her. Og jeg må innrømme at selv etter et Lindgren-maraton av de sjeldne, med 7 ulike forestillinger kun avbrutt av en kjapp matpause, kunne jeg lett ha røket på et par til om ikke tiden løp fra oss. Men det fins kanskje grenser for hva barna takler av pappas barndomsminner på èn dag.

Men jeg tror bestemt at også de er enige i at Astrid Lindgrens Värld absolutt var et høydepunkt i vårt besøk til Småland.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.