5 tips for Dyreparken i Kristiansand

Skal du til Dyreparken i sommer? Her er 5 tips du bør ta med deg!

Vil du ta med hele familien til Dyreparken med overnatting i Kardemomme by eller Abra Havn? Nestlé barnemat gir bort en drømmehelg til heldige vinnere. Les her hvordan du kan vinne drømmehelg for deg og familien.

Vi har hatt en forrykende helg i Dyreparken! Om vi har kost oss? Skal jeg love deg. For å si det sånn er to dager i knappeste laget for å utforske dette stedet.

Togtur i Hakkebakeskogen var stor suksess!
Lov å være tøff med Tante Sofie på god avstand…
…ikke fullt så tøff når den strengeste dama i Kardemomme by plutselig står en meter unna.

Men nok om oss og vårt besøk. Du skal kanskje besøke Dyreparken selv om ikke lenge? I så fall skal du være klar over at det er en stor park med veldig mye moro på lager.

Så her er mine 5 tips du bør ta med deg. Flere av disse er mottatt fra delingsvillige følgere som kjenner området langt bedre enn meg:

1. Ankom tidlig så sikrer du deg parkering nær inngangen.
Vi snakker faktisk om gjerne før åpningstid. Vi ankom 10:15 og sikret oss akkurat plass i rimelig gåavstand til området. Det betyr mer tid og mer energi til å utforske all moroa i parken!

«Hæ? Vil du høre noe Miles Davis? Coming up!» Fremtidens store jazzpianist slår seg løs på Kamomillas piano.

2. Bestill biletter til Hakkebakkeskogen på forhånd.
Toget i Hakkebakkeskogen er verdt å få med seg. Om du vil unngå å bruke alt for lang tid i kø lønner det seg å bestille billettene på forhånd på nett.

«Hey! Thelma! Følg med! Nå gir de reven dobbeltpeprede pepperkaker!!!»

3. Vurder å leie trillevogn ved inngangen.
Jeg skal innrømme at jeg ikke fulgte dette tipset selv. Jeg skal også innrømme at det etter 8 timer ble rimelig tungt med barn på armen, barn på skulderen og sekk på ryggen. Og Dyreparken er stor, så her blir det en del gåing for å få med seg mest mulig.

4. Få med deg mating av dyra.
Om du spør meg var nok dette det største i løpet av dagen. Og da tenker jeg på mating av sjimpansene klokka 13. For en mann født i -80 var dette utvilsomt største øyeblikket i parken!

Barnslig glede hos mann 36.

For å si det sånn er han kanskje ikke like søt lenger som da vi ble kjent i barndommen, men det er vel heller ikke jeg. Men han holder seg godt og har tydelig kommet seg etter at han havnet på skråplanet på 90-tallet.

Forøvrig var 90-tallet hardt for mange av oss, så her hadde alle god grunn til å smile.

«Se Ellie! Se! Det er Julius!!!» «Den lille søte sjimpansen?» «Nei, nei, hva snakker du om? Han store stygge med morskt ansikt! Han er jo verdens kuleste!!!»

5. Ta med god niste.
Det er lov å ta med mat i dyreparken. Så lenge du ikke griller og ikke deler av godene med dyra. Det kan fort både være hyggelig og lønnsomt.

Når det gjelder det siste gikk nemlig vi på en liten smell. Vi møtte opp i parken uten føde, men med kredittkort i lomma. Det gikk helt fint når det gjaldt småsnacks og is. Men når du skal kjøpe inn middag til en familie på 5 i en fornøyelsespark blir det fort dyrt.

På den positive siden så behøver du ikke bekymre deg for de aller minste når du er på besøk i parken. Nestlé gir nemlig bort gratis barnemat som du finner hyllevis av ved de fleste serveringsstedene.

Her finner du både middag og dessert slik at de både kan gjøre noen utforskninger i matveien, og holde energinivået oppe for en lang dag med mange inntrykk.

«Er du sikker på at dette er bedre enn pupp pappa?»

Frans på sin side hadde jo med seg sitt helt eget matfat.

«Hei! Hold de hårete sakene med hale unna matfatet mitt!» Frans vet å beskytte det som er viktig her i livet.

Men også han er i ferd med å utforske de kulinariske øyeblikkene verden har å by på og få smake både på litt fruktposer, grøt og enkle kompotter slik at vi på sikt kan frigjøre han fra puppen. Og puppen fra han. Begge deler til gevinst for undertegnede.

Det viste det seg fort at også storesøsteren satte pris på som et lite mellommåltid i moroa.

Ok, glassene myntet på større barn som du ser her var et simpelt forsøk fra min side på å spare noen kroner ved å servere Ellie gratis barnemat plukket opp i parken. Men førstevalget var smoothien ment for Frans.

Og etter 5 timer med full energiutblåsning var det ikke fritt for at smoothien myntet på de minste fristet flere enn kun storesøsteren. Det viste seg derimot ikke å være aktuelt.

Men en bra dag ble det utvilsomt for både store og små!

Vil du selv vinne en drømmehelg i Dyrehagen med overnatting i Kardemomme by eller Abra Havn? Nestlé barnemat gir bort en drømmehelg. Les her hvordan du kan vinne!

Vi kan slå fast at etter en dag i Dyreparken er både små og store utslåtte, men lykkelige!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.