En perle av en restaurant i Småland!

Tur i samarbeid med Visit Sweden

En av de største attraksjonene i Småland for familier er utvilsomt Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Men rett i nærheten, i Mariannelund, ja vi snakker om selveste byen hvor Emil stadig må ta turen til doktoren og som Ida nesten kan se fra toppen av flaggstangen, kan du varme opp til den store parken med et besøk i Filmbyn.

I Filmbyn i Mariannelund kommer du bak kulissene til de klassiske Astrid Lindgenfilmene.

Dette er et ganske nyåpnet museum hvor en kan oppleve og lære hvordan Astrid Lindgrens bøker har blitt filmatisert.

Hva med et besøk i kulissene til doktoren i Mariannelund og selv forsøke å sette hodet i suppeskåla? Eller ta en tur til butikken i Saltkråkan og lære litt om hvordan innspillingen faktisk foregikk?

Her kan du også, ved hjelp av litt teknologi, selv lage dine helt egne filminnspillinger.

Jeg har undertegnet en NDA om hva som foregår her. Men la meg si det slik: Den neste Emil-filmen blir en skikkelig klassiker!

Men Astrid Lindgrens utrolige univers er langt fra det eneste dette området har å by på. 

På veien mellom Mariannelund og Vimmerby, eller på vei til Vimmerby om du kommer fra retningen Vaxjö, finner du nemlig restauranten Ingebo hagar.

Dette er en bortgjemt liten perle av en restaurant. Området byr på en herlig pause på veien til stadig nye aktiviteter i området.

Restauranten byr på strålende mat for store og små.

Og den har også den enorme fordelen at den ligger landlig til på en gård.

Så her kan barna både få spist, klatret i trærne, hilst på høner, kaniner, sauer, lam og griser.

Om dere er riktig heldige får dere også være med å mate lammene, noe som er en opplevelse i seg selv. Små lam som spiser fra tåteflaske kan smelte selv foreldre som lider under uker med våkenetter.

Så om du er i området og ønsker et rolig, velsmakende og fornøyelig måltid, så anbefales en tur til Ingebo hagar på det varmeste fra vår side.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.