Vi har besøkt svenskenes utgave av Westworld!

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Vi har vært på litt av et eventyr. Vi tok nemlig turen til en av Smålands aller største attraksjoner, High Chaparral.

Før vi dro på tur hadde mange snakket varmt om stedet, og flere har gode barndomsminner herfra. Selv har jeg aldri hverken besøkt eller hørt om stedet før vi dro. Så jeg var ganske spent på hva dette egentlig dreide seg om.

Men vel inne i parken var det en del å ta seg til. Vi fikk ridetur med ponny.

Togtur med damptog og tilhørende togrøveri.

Klatret på taket av en egen westernby.

Sett flere show med blant annet Lucky Luke.

Og kanskje mest spennende av alt for pappa og barn, vasket etter gull.

Vanskelig å se hvem som er mest spent av pappa og barn…
Vi fant gull!!!
Gullet presses om til gullmedaljong.
Gullmedaljongen er i havn! (Jada jada vi vet at det ikke er ekte gull, men akkurat det er ikke så veldig farlig her.)

Men jeg må innrømme at jeg kanskje ikke helt forstod meningen med stedet. Jeg forstod raskt at en del av moroa var å kjøpe cowboyhatter og kruttlappistoler til barna. Vi stod over den biten uten at det gikk nevneverdig utover moroa for Ellie og Thelma. Men etter en stund gikk det opp for meg at det ikke kun var barna som var kledd opp for cowboylek her.

Det dukket opp stadig flere fullt utkledde voksne som tydelig var klare for å leve seg fullt og helt inn i det ville vesten. Og vi snakker ikke om noen enkle cowboyhatter for anledningen, men full mundur med kruttlappistoler og utstyr av typen barnevogn anno 1830.

Jeg og mammaen begynte snart å diskutere hvem som faktisk var ansatt og hvem som kun var gjester.

Akkurat disse var ansatt som skuespillere, tror jeg. Men det var ikke lett å se forskjellen mellom skuespillere og besøkende til tider.

Det er tydelig at for mange er High Chaparral langt mer enn kun et morsomt sted for barna. Dette må vel være det nærmeste en kommer et ekte Westworld slik som i TV-serien, hvor voksne mennesker kan leve ut sine innerste fantasier om å oppleve ville vesten.

Det var i hvert fall et interessant syn for oss som aldri hadde hørt om parken engang før. Og hvem vet, ved neste besøk er det kanskje min og mammaens tur til å ta den fullt ut. Akkurat det tror jeg kanskje vil kreve mer enn bare litt overtalelse hos mammaen.

Følg turen videre på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.