Thelma og Ellie har testet alle barns drømmejobb!

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Jada, hva som egentlig er alle barns drømmejobb kan nok diskuteres. Men samme hva slags unge du har ovenfor deg, kommer dette yrket garantert høyt opp på lista!

Vi er nemlig på tur til svenskenes lille rike, Småland. Vel lite og lite, jeg har forstått at det er rimelig stort. Og her er utvilsomt mye å oppleve. Allerede vår første dag fikk vi en opplevelse jeg tror Thelma og Ellie sent vil glemme.

Vi tok nemlig turen til Gränna, et lite tettsted en halvtime unna Jönköping. Jeg hadde for min del aldri hørt om stedet før. Men det viste seg at dette er selve mekkaet for godteri i Sverige. I hvert fall når det kommer til polkagriser, drops og karameller!

Hovedgata i Gränna er ikke den største. Men utvalget av godteri per kvadratmeter er det neppe mange andre tettsteder som slår.

Hovedgata er fylt opp med faktiske polkagriskokerier hvor de lager polkagriser for hånd. Og du skal ha rimelig dårlig retningssans om du ikke finner en butikk som bugner av søtsaker.

Og du finner også godteri som nok passer bedre for voksne enn for barn.

Og det var nettopp her Thelma og Ellie fikk testet ut drømmejobben. Nemlig godterimakere!

Og det var ikke hos hvem som helst de fikk gå i lære. Polkapojkarna, som tok dem inn under sine lærenemme vinger, har nemlig vunnet verdensmesterskapet i polkagrisbaking flere år på rad.

Her snakker vi kanskje ikke om selve verdensmesteret i polkagrisbaking, men det er utvilsomt den største polkagrisen jeg noen gang har sett!

Nå vet jeg ikke helt hvordan lagoppstillingene er når det kommer til VM i polkagrisbaking. Kan hende er det som den gangen da jeg kom på 3. plass på 60-meter i min ungdom og vi kun var 3 deltakere. Men jeg antar at konkurransen fra de andre 16 kokeriene i Gränna i det minste er hard. Så jeg antar de vet hva de driver med. Og det så utvilsomt slik ut.

Vann, sukker og eddik smeltes sammen og legges til avkjøling.
«Deigen» tilsettes smak og eltes slik at den blir full av luft og får en hvit farge.
Når deigen er passe avkjølt får de ivrige lærlingene slippe til!
«Strekk deigen før den stivner! Strekk! strekk! og rull igjen!!!» Det er ingen lek å være godterimaker.
Litt bistand fra proffene må til.
«Hæ? Hjerter og kroker? Alt for tradisjonelt! Jeg går for noe helt annet!»
«Det er ørepynt pappa! Nå blir mormor glad til jul!»
Produktene tørkes før de er klare til servering.

Om Thelma og Ellie ble fornøyde med sin egen innsats? Skal jeg love deg. Om de syns det var stas å være godterimakere? Kan jeg garantere! Om pappa fikk smake på det ferdige produktet? Det er heller usikkert…

«Kan jeg få smake en liten en?» «Kan du drømme om pappa! Disse har jeg lagd! Jeg!»

Uansett har vi garantert sikret årets julegaver og litt til nå. Og jeg kan sterkt anbefale å ta turen innom Polkapojkarna om du er i nærheten en gang. Både for å se hvordan de jobber, lære om bakgrunnen for hvorfor nettopp polkagriser er blitt så stort i Gränna og kanskje til og med være med å lage dine egne sukkertøy!

Turen til Småland er langt fra forbi! Og du kan følge oss videre også på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.