Hvem er egentlig husets herre?

Det med oppdragelse er slett ikke lett. Det fins mange velmente råd på veien. Men hvem makter vel å være konsekvent og konstruktiv til enhver tid i et hus fylt med små barn?

En hovedregel er at en absolutt ikke skal le når barna gjør noe de egentlig ikke skal. Det er oppskriften på å skape store mengder med trøbbel for seg selv senere. Men hvor lett er det å ikke trekke på smilebåndet når Ellie kommer trippende ut, 2 timer etter leggetid og har pyntet seg med mammas leppestift som hun fant i veska i gangen?

En forstår jo hvor den aller første klovnen hentet inspirasjonen fra.

«Leggetid? Nei nei pappa, det er nå festen begynner!»

Og ifølge ekspertene skal en jo absolutt ikke komme med trusler. Og hvert fall ikke trusler som ikke kan gjennomføres. Men det er ikke alltid like lett å holde seg selv i sjakk når en allerede er godt for seint til jobb og Thelma for endte gang må skifte genser på vei ut av døra til barnehagen.

Det skal vel innrømmes at det har kommet noen ikke helt veloverveide ord angående lørdagsgodt fra min munn en gang eller fem i slike situasjoner.

«Se pappa! Se hvor mye jeg bryr meg om de tomme truslene dine!»

Men samtidig er det jo viktig at en som mann viser hvem som er huset herre? For all kotyme tilsier jo at det er pappaen som skal ha siste ordet i alle viktige avgjørelser som tas.

En helt normal middag i vårt hjem. En kan jo lure på om noen har kontroll i det hele tatt. Og ja, det var nok pappa som stod for middagsvalget akkurat denne dagen.

Vel akkurat det kan en nok drømme om her i huset. Her er det Ellie som bestemmer hvor jeg skal sitte under middagen, Thelma som påpeker at klesstilen min er utdatert og Frans som kontrollerer når det er på tide å gå og legge seg for kvelden.

Ikke minst mammaen som sitter på sidelinjen og ler av det hele.

Klokka har bikket 9, da er det visst leggetid for både 3 måneder gamle babyer og 36 år gamle pappaer.

Så om noen lurer på hvem som egentlig er husets herre kan jeg nok ærlig innrømme at det i hvert fall ikke er meg.

Følg mannen uten noen form for kontroll på Facebook, Instagram og Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.