Jeg har fått gjennomslag hos FN!

I flere år har jeg jobbet hardt for å påvirke våre lokale nasjonale politikere om å opprette et eget pappapanel. Jeg har jo både sendt blomster til Inga Marte Thorkildsen, den gang hun var barne-, likestillings- og inkluderingsminister, og jeg har fått Dagbladet til å publisere ramsalte debattinnlegg for stellebord på offentlige herretoalett.

Det siste riktignok under pseudonym. Det fins jo grenser for hva jeg ønsker skal dukke opp ved et googlesøk på mitt faktiske navn. Der fins det allerede nok å undre seg over.

Men skuffende nok har våre politikere vært mer interessert i lette saker, som E18 og oljeborring i Lofoten.

Samtidig har fedrekvoten blitt utsatt for kraftige kutt, noe et pappapanel helt klart ville motvirket. Spesielt med meg på vollen. Selv Erna og Siv Jensen ville utvilsomt ha bøyd seg for mitt 1000 metersblikk som gjerne slår inn på kvelden, rett før barna skal legge seg.

«Pappa ved leggetid», selvportrett, digitalt etterbehandlet foto, Superpapsen 2017.

Men mens våre politikere sitter musestille i båten og lar fedrekvoten senkes med slapt flagg, er det andre som tar grep. I Bistandsaktuelt kan en nemlig lese at selveste FN og deres organisasjon Unicef tar hintet mitt. De ser at det er nettopp pappaer som kan være med å gjøre verden til et bedre sted og lanserer sitt helt eget superpappapanel!

Med i panelet har de fått en rekke kjente fjes. Som David Beckham og Hugh Jackman. Sammen skal de fronte papparollen og vise verden hvor viktige pappaer er for barna tidlig i livet under hashtaggen #EarlyMomentsMatter.

Jeg skal ikke si noe stygt om hverken David eller Hugh. Men jeg har enda til gode å se noen av dem ha kommentar om stellebord på offentlige herretoalett på trykk i Dagbladet under pseudonym. Det kan jo kanskje forklares med at de holder seg godt på den trygge siden av grensen mellom genialitet og galskap.

Men kjære FN: Dere har jo glemt å kontakte selveste Superpapsen angående dette initativet. Men slapp av jeg skal ikke ta dette som et rettighetsspørsmål. Det fins mange superpappaer der ute (men kun én Superpapsen vel og merke). Ikke minst:  Jeg er med! Så António Guterres, du kan bare ringe meg så snart dere innser denne ørlille tabben.

Jeg kan garantere at vi sammen, med deres apparat og mitt ørlille innslag av galskap, virkelig kan få løftet papparollen til nye høyder!

Vi snakker stellebord på alle offentlige herretoalett over hele verden! Selv der det ikke er innlagt vann!

Kampen fortsetter på Facebook, Instagram og Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.