5 barnevennlige tips for ferien i Gøteborg!

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Du trenger ikke reise langt for å ta med barna på en skikkelig opplevelse i ferien. Knappe 3 timer unna Oslo har du for eksempel Gøteborg som kanskje er nordeuropas, om ikke europas, beste storby for ferie med barna.


Opplevelsene står i kø for at både store og små kan glede seg. Jeg kan i grunnen vanskelig tenke meg en bedre by å ha pappaperm i.


Her er 5 tips til opplevelser du bør få med deg.

1. Ta en sightseeing i Trägårdsföreningen
Trägårdsföreningen er en park som ligger et stenkast unna jernbanestasjonen, midt i Gøteborg.


Selve parken byr på både grønne plener for en liten familiepiknikk og blomsterbed for slitne småbarnsforeldre som trenger noe vakkert å hvile øynene på. Men har kan også barna boltre seg på områdets lekeplass og utforske parkens morospeil.


I parkens palmehus kan du utforske eksotiske planter. Men om det regner ute er det kanskje enda bedre å ta turen til Albert Åbergs Kulturhus som ligger like ved inngangen til parken.

Her kan du og barna sammen utforske Albert Åbergs verden til det fulle. Her finner du både trehytte og det hjemmesnekrede helikopteret hans. På gode sommerdager er terrassen utenfor også et ypperlig stoppested for en is og noe å drikke på mens en hviler slitne føtter.


Det vises også daglig ulike show på husets egen teaterscene. Alt fra filmvisning til såpebobleshow.

2. Gå på vindusshopping i Haga
Det kan fort bli mye tett trafikk i en storby som Gøteborg, og en kan bli smånervøs for små barn som «bare må se på noe» på andre siden av gaten. Eller er ivrig opptatt med leken «Ikke tråkk på strekene» mens trafikken kommer faretruende nært.

Men i området Haga kan du slappe mere av.


Dette er et av de eldste områdene i Gøteborg. Flere av de brostensbelagte gatene er stengt for biltrafikk. Dette er et ypperlig område for å utforske shopping da det yrer av små butikker som byr på både leker, klær og designartikler.

Og det er nær påbudt å ta en liten stopp på et av områdets mange caféer for en ekte svensk fika (les: drikke kaffe og spise noe godt).


I Haga kan du også få kjøpt verdens største kanelboller. Tro meg, de er store, så vurder først nøye om du faktisk trenger èn til hver i familien eller om det holder med én på deling.

3. Ta med barna på Universeum mens mammaen er på shopping
Om det regner er det ingen grunn til å fortvile. På Universeum er det nok opplevelser til å fylle en hel dag og litt til. Universeum er både botanisk, zoologisk og teknisk museum satt sammen til ett. Her kan du og barna oppleve både naturen og teknikken.

Mammaen syns det var spesielt hyggelig den gang jeg tok med barna mens hun fikk utforske Gøteborgs shoppingmuligheter helt på egen hånd. Og barna syns det var langt mer stas å se på solsystemet sammen med meg og teste et ekte romtoalett enn å trave gjennom klesbutikker med mammaen.

4. Dra på piknikk i Slottsskogen
Jeg har vært i Gøteborg flere ganger, men det var først nå sist jeg oppdaget Slottsskogen. Hvordan jeg har oversett dette området tidligere er som et mysterium for meg. For selve navnet på området sier sitt, her snakker vi rett og slett en gedigen park.


Om sola skinner og du helst vil unngå utfordringen det er å ta med små barn på restaurant bør du absolutt vurdere å ta med litt piknikkmat eller en medbragt pizza og nyte atmosfæren her. Her har barna nok av tumleplass til å løpe rundt uten å forstyrre andre.

Området har også en egen husdyrsgård om de mange andre gjestene blir for kjedelige å se på i lengden.

Om barna virkelig skal få rast fra seg finner du også lekeplassen Pilka i utkanten av området med både lang sklie og et uttall apparater.Merk at Slottsskogen ligger en 20-30 minutters gåtur fra selve sentrum av Gøteborg og den er rimelig stor. Så det kan være smart å ta kollektiv opp for å unngå at barna er totalt utslitte innen de kommer frem.

5. Dra på Kaninland i Liseberg
Om en er i Gøteborg med barn og enda ikke har besøkt fornøyelsesparken Liseberg kommer en seg vanskelig unna. Barna får fort øye på både pariserhjulet og berg- og dalbanene og vil nær garantert kreve at du tar turen om dere ikke allerede har planlegt det.


Men slapp av, det er absolutt verdt turen, også for de voksen. Parken kan by på både karuseller og opplevelser for store og små. De har som sådan avsatt et helt eget område, Kaninland, for at de minste skal kunne ha det moro.

De har også et restauranttilbud som slår de fleste fornøyelsesparker jeg har vært innom.Her er det en roligere atmosfære enn det du opplever mange andre lignende steder, og det er fullt lov å ta turen bare for en kveldsspasertur bare for å ta del i atmosfæren. Men med små barn slipper du neppe unna i det minste en karuselltur eller to.

Kos dere og god tur!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

1 kommentar

  1. Cathrine

    Så fine tips. Fikk lyst til å ta med barna til Gøteborg

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.