Vi har møtt de ekte heltene i Liseberg!

Tur i samarbeid med Visit Sweden.

Vi har tatt turen til Gøteborg! En av mine favorittbyer for en utflukt. Vi snakker knappe 3 timers reise fra Oslo så finner du både verdens største kanelbolle, Albert Åberg-museum, og en liten smak av det kontinentale liv.

Ikke minst finner du Liseberg, som helt siden jeg oppdaget Opp Ned-huset som 8-åring har vært en av mine favorittfornøyelsesparker.

Tilbake på gamle trakter. Nye attraksjoner, men fortsatt like stas!

Det skal sies at Opp Ned-huset dessverre er forsvunnet for lengst, men i dag tok vi selvfølgelig likevel turen for å la Thelma, Ellie og Frans kjenne på den samme gleden som jeg gjorde da jeg var barn. Og Liseberg leverer fortsatt.

Her byr de både på karuseller for store og små, restauranter med skikkelig tilbud til fornuftige priser, og konserter og show for både deg som reiser med barn og deg som reiser uten.


Vi klarte til og med å overtale mamma til å ta steget inn i en av karusellene. Vel og merke til stor skepsis. Men hun overlevde.


Selv Frans, som var hakket for liten til å forstå hva slags moro han fikk være med på, storkoste seg.

Men det gjør han forsåvidt alltid så lenge det fins pupp i nærheten.


Noe av det aller beste med Liseberg er helt klart atmosfæren. Parken ligger midt i Gøteborg sentrum, og her er det tydelig at folk kommer både for heldagsutflukt, for en spasertur om kvelden eller for å få med seg et av showene som går.

Her er det ikke noe jag om å bruke penger på alt mellom himmel og jord, og de som jobber der ser, til forskjell fra en del lignende plasser, veldig fornøyd ut med jobben.

Og når en snakker om jobb så er det soleklart noen som peker seg ut på innsatsen. Liseberg er jo velkjent for sin klassiske kaninmaskot. Og da er det selvfølgelig noen som har oppgaven med å tre på seg en heldekkende kanindrakt, tre ut og lage show og hilse på barna.

Selv på dager som i dag da gradestokken bikket 26 grader og kaninhodet neppe har vært vasket på en god stund. Om den har sett noen vask i det hele tatt.

«Hyggelig med kos altså, men du lukter litt funky…»

Jeg kan bare tenke meg hvordan det må ha føltes. Selv gikk jeg i t-skjorte og shorts og svettet verre. Likevel tok personene inn drakta seg god tid. Satt seg ned med barna midt i solsteika og både koste og lekte. Da snakker en klart om å brenne litt ekstra for jobben.

Og etter ansiktsuttrykkene på barna var det ingen tvil om hvem som var dagens store helter!

OK, det skal innrømmes at det ikke bare ligger kaninutkledde mennesker bak dette smilet. Det er nok med 3 is og en knall dag i bildet…

I morgen fortsetter turen og vi skal utforske mer av hva Gøteborg har å by på. Blant annet skal vi til Slottsskogen som jeg faktisk aldri har vært i. Det kan bli interessant! Men om du har gode tips om annet vi bør få med oss så sleng gjerne inn et tips!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.