Har farfar gjennomført tidenes hevn?

Småbarnsforeldre snakker mye om søvn. Og vi legger utvilsomt utspekulerte planer om hvordan vi en dag skal ta igjen for tidlige morgener og sene netter når barna vokser opp.

Og jeg har en anelse om at Thelma, Ellie og Frans´ farfar har gjennomført tidenes mest utspekulerte hevn.

«Sove nå pappa? Er du teit eller? Livet har jo såvidt begynt!!!»

Her forleden dag kom jeg nemlig til å tenke på den første tiden da jeg flyttet hjemmefra. Da oppstod nemlig en noe merkelig rutine. Hver eneste søndag, sånn cirka rundt 8:30-9 om morgenen ringte nemlig telefonen min. Dette var i mobiltelefonens spede barndom, og som enhver 19-20 åring hadde jeg selvfølgelig telefonen på fullt volum i håp om at noen tilfeldigvis skulle komme på å ringe meg. Det kunne jo hende jeg ville få invitasjon til tidenes nachpiel lørdag natt. Slikt noe ville en jo ikke gå glipp av. Og det kunne jo til og med hende at det ringte en ung kvinne som ved et mirakel skulle ha fått mitt nummer i løpet av natten.

Slikt noe skjedde nok aldri. Derimot var det pappa på tråden hver gang. Med dårligere unnskyldning for hver uke som gikk. Hva han faktisk ringte for har jeg glemt, men det var henvendelser av typen «Vet du tilfeldigvis hvor den gule regnjakka du lånte av mamma og meg den gangen har blitt av» til tross for strålende sol utenfor. Eller «Jeg og mamma lurte på noe angående den turen til Oslo vi tenkte å ta om en 3 uker tid». Akkurat som det var presserende klokka 9 en søndag morgen.

Som alle 19-20-åringer var ikke søndag morgen akkurat mitt høydepunkt i uka. Og det hele endte da han ringte for 10. søndagen på rad da jeg ropte inn i røret»SØNDAG MORGEN ER MIN!!!!!». Da lo pappa rått. Og lenge. Før han la på.

Meg i 20-årene. Jeg var sjelden så glad søndag morgen. Men gjerne kvelden før…

Det er først nå, når jeg står med tre livlige barn, stadig mer vikende hår, lite sjarmerende blå ringer under øynene og akutt søvnmangel, at jeg innser at det hele må ha vært en lenge utspekulert, og godt planlagt hevn for min oppførsel i livets spede begynnelse.

Well played pappa! All respekt, men hevnen blir søt! Jeg spekulerer nå i hvordan jeg skal ta igjen for dette. Men jeg innser at jeg kanskje bør holde hodet lavt. Jeg har jo tross alt fortsatt ikke fått tilbake for at jeg medvirket til at et bilde av han og mamma i bagasjerommet på en Tesla havnet på instagramkontoen til en av Norges største komikere.

Men for moro skyld legger jeg ut nettopp det bildet én gang til.

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.