5 tips for ferie med barn!

Har du planlagt årets sommerferie med barna? Her er 5 tips du kan ta med deg for at ferien skal kunne nytes til det fulle! Nesten hvertfall.

Det blir en del overraskelser når en blir barneeier. Og noen kommer utvilsomt første gang en reiser på ferie med de små. Om du forventer deg å kunne slappe av, nyte livet og ta det helt med ro, så vil opplevelsen bli litt som å våkne som amerikansk demokrat 9. november 2016.

Ja du vil i så fall bli skuffa. Men ta det med ro, om en legger forventninglista lavt, innser at ferie med barn ikke akkurat er det samme som feriene du hadde tidligere og følger mine 5 tips nedenfor, så skal du se sommeren likevel blir ypperlig!

«Nå Thelma! Nå koser vi oss!!!»

1. Små barn tar ekstremt mye plass!
Tidligere, når jeg og mammaen dro på ferie, var det såvidt jeg hadde med meg håndbagasje. Her er det viktig å understreke at dette gjaldt meg og ikke mammaen. Krølltang, sminke, uante mengder hudprodukter og X antall klesskift krever utvilsomt mer.

Men langt nær så mye som oppakningen til en liten baby. Faktum er at jo mindre mennesker er, dess mer plass tar dem. Så ikke kryss av for «kun håndbagasje» når du bestiller flybilletten. De 40 kronene du sparer der og da vil koste deg dyrt senere.

Små barn tar mye plass, selv på enkel bilferie.

Ikke bare må du ha med klesskift. De skal også ha bleier og våtservietter for hele ferien, 15 ulike kremer for sart hud, badetøy, UV-dress, solhatt for alle situasjoner, tåteflaske, babycall, brystpumpe, bæresele, bæresjal, vannkoker og sammenleggbart badekar. Ok de to siste var sannsynligvis en overdrivelse. Men her er det ingen grunn til å satse på å reise lett. Heldigvis kan du i det minste sende vogna gratis om du skal ut og fly. Og der blir mitt neste tips viktig!

2. Utnytt vogna!
Vogna reiser tom, og det kan du med hell utnytte. Fyll den opp med bleiepakker, klesskift og alt annet. Du vil umulig få plass til alt du trenger i vogna, men du vil i det minste spare deg for ett ekstra kolli.

Du må forresten huske å pakke vogna rett om du skal fly. Ta av hjul om det er mulig, setebøyle bør tas av, og for all del løsne bremsen og ta ned kalesjen. Bagasjehåndteringen har tatt knekken på vogna vår flere ganger, og selv om vi har fått tilbake på forsikringen har det likevel ikke vært allverdens stas å trille rundt på ferie med vogn lappet sammen med gaffatape.

3. Skaff deg overnatting med balkong!
Ser du for deg at det blir en easy match med barn på tur? At de vil sove søtt i vogna si mens du og din kjære nyter en rolig middag på uterestaurant i Italia før dere rolig triller hjem til hotellrommet for å legge dere? Lykke til.

Kan hende er du heldig en kveld eller to. Men du bør beregne at det blir enda flere kvelder hvor du henger på hotellrommet og desperat forsøker å få den lille til å sove. Da er det veldig greit med en balkong mamma og pappa kan hvile ut på når roen endelig senker seg. Og kanskje like greit bestille middag via room service som nytes nettopp der.

De pengene du sparer på rom uten balkong er rett og slett ikke verdt det.

Ja, det ser supert ut. Men vent til klokka runder 19:00 og du må belage deg på å liste deg rundt på tå musestille og nøye deg med å nyte solnedgangen fra vinduet.

Enda bedre er nesten å leie en hel leilighet via Airbnb eller andre. Da står du fritt til å lokke døra til barnerommet og nyte ferien til det fulle når de sovner. Ikke minst kan du lage en del måltider i fred og mak, noe du fort lærer blir en luksus på ferie med små barn.

4. Vær varsom med restaurantbesøk
Å besøke restauranter med små barn er nemlig en av de store prøvelsene for foreldre. Dette gjelder ikke kun mens barna er bittesmå. Den utfordringen blir nesten større med barnas alder.

Jeg har selv lært meg å på forhånd å beklage til andre i vår umiddelbare nærhet når vi setter oss ned med to overivrige barn på slep. For det er ikke rent få romantiske middager som har ruinert ved vårt nærvær. Men du kommer ikke utenom restaurantbesøk på feireturen. Ta da gjerne med noe barna kan underholdes med, sats på å sitte ute om det er mulig så barna kan beskue området, eller ta seg en liten løpetur når maurene i rompa biter som verst. Ikke sats på en restaurant med krystallglass og linduker, og beregn besøket ditt utenom alle andres så dere slipper å vente for lenge på maten og det blir for sent for barna.

Så kan dere heller satse på å dyrke den ekte kulinariske opplevelsen en gang dere har mulighet til å dra ut uten barn.

Ta det med ro. Muligheten til romantiske restaurantbesøk uten barn vil komme senere!

5. Ikke sats for hardt på de store attraksjonene
Alt er avhengig av alder. Men så lenge barna er små skal det ikke mye til for å imponere dem. Jeg husker selv da vi tok med Thelma som treåring til Miami og tok turen til både papegøyepark, lekeland og togsafari. Hun var aller mest opptatt av å utforske hvert eneste toalett vi kom over.

«Glem dyra utenfor pappa! Hvorfor er det to såper? Og se den spennende formen på vasken! Og hør den turboen på håndtørkeren! Dette er denne turens soleklare høydepunkt, jeg er så glad dere tok meg med på ferie!»

Så ikke legg lista for høyt, og tenk mest gjennom hva du selv ønsker å oppleve. For sjansen er uansett stor for at du må tilbringe store deler av ferien din på ulike offentlige toalett hvor du utforsker ulike måter vasken slår seg på, har inngående samtaler om farger på såpe og tester hvordan låsene på de avlukkene egentlig fungerer. Kan en drømme om mer når en endelig har en velfortjent ferie?

God tur og lykke til!

Flere tips? Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat!

2 kommentarer

  1. Flotte tips, har en på to år som vi enda ikke har vært på ferie med men kanskje i år vil sjansen by seg : D

  2. Prampack er tingen for å slippe ødelagte vogner! Kan leies på de største flyplassene til en billig penge

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.