5 ting pappa aldri bør si til en nybakt mamma!

En skulle tro at hormonene roet seg når mødre endelig var ferdig med graviditeten. Men ammetåke, søvnløse netter og konstant bekymring for den nye verdensborgeren gjør sitt. 

Så det er ingen grunn til å slutte å gå på tå hev og passe seg for hva en ytrer i deres nærvær.


Her er 5 ting pappaer absolutt bør unngå å si til sin bedre halvdel om de skal håpe å leve lenge nok til å se barna sine vokse opp:

1. Selv om vi har fått barn går det jo an å ta litt vare på seg selv.
Det er kanskje velment og forhåpentligvis ment som en hyggelig gest til at pappa kanskje kan ta over ansvaret litt så mammaen får sovet ut eller gjøre noe helt annet. Men disse ordene faller aldri i god jord hos en mor med ammespreng, gulp på skulderen og akutt behov for å ta en dusj.

2. Er det meningen at han skal gråte så mye/lite/ekstremt?
Her er mammaen like på jordet som deg. Ingen har egentlig fakta på dette svaret, og allverdens søk på nettets kvinneforum vil bare ende opp med enda flere spørsmål enn svar. Så ikke spør, bare smil og si han er vakker uansett.

3. Sjekk elskling! Jeg dyppet smukken hans i honning og han digger det!
Ok, smukker skal ikke dyppes i noe som helst, samme hva grandtante Olga påstod hun gjorde med hell når du var liten. Men honning er absolutt fyfy. Det var kun ved en tilfeldighet at jeg selv oppdaget at det er giftig for barn under 1 år. Heldigvis før jeg testet ovennevnte triks.

4. Jeg sov som en baby i natt!
Bare uttrykket «Å sove som en baby» vil nok få det til å koke hos de fleste mødre som faktisk vet hvordan babyer egentlig sover. Men om du faktisk sover godt, så hold det for deg selv om du ikke vil få onde blikk de neste ukene.

5. Er det min tur snart?
Så lenge det er snakk om å holde ungen, stelle og leke så er dette helt innafor. Men om det er snakk om tilgang til mammaens bryst så er det best å holde det for seg selv og tålmodig vente i kø. Mammaen syns utvilsomt det er nok med ett lite menneske som er konstant opphengt i det temaet. Å takle to slike kan få det hele til å renne over.


Det fins derimot en ting du absolutt bør si. Og gjerne så ofte som mulig:

«Shit pommes frites! Du må være den vakreste mammaen verden noen gang har sett!»

Med slike sitater i ny og ne så skal du se punkt 5 kommer helt av seg selv kjappere enn du aner. Lykke til!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat!

1 kommentar

  1. Å fy søren eg digge deg! Haha takk for ein herlig latter 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.