Må en være homo for å trille barnevogn?

Jeg kom over et klipp fra «Bloggerne» på TV2 her forleden dag. Ja, det er mulig jeg er litt treg, men helt ærlig så følger jeg ikke med på programmet selv. Jeg forstår at klippet har vært diskutert en del allerede. Men dette var nær umulig å ikke få hakeslepp over.

Klippet det er snakk om er sekvensen hvor Anniken Jørgensen ser to menn som triller barnevogn i gatene i New York. For de som ikke orker se klippet skal jeg transkribere dialogen fra videosnutten:

Venninne: Skal vi ta noen outfit-bilder?

(To menn triller forbi med barnavogn.)

Anniken: Der er to pappaer på tur da.

Venninne: To fedre…

Anniken: Å herregud, så lite mannlig egentlig.

Anniken (tatt opp senere): Altså jeg er ikke noe sånn kvinnediskriminerende menneske som mener at kvinner skal gjøre mer enn menn. Men som mann kan du ikke komme ut med kompisen din, som også har en barnevogn, også går dere på trilletur. Midt i New York. Nei. Neineineinei. Jeg håper for guds skyld de hvertfall var homo.

Her er det mye å ta tak i. Men at Anniken, til tross for å være rundt 20 år, må ha gjemt seg under en stein de siste 50 årene, er ikke en altfor drøy overdrivelse.

Jeg skal ikke gå dypt inn i saken her, Anniken har selv forklart på bloggen sin at hun slett ikke ønsket å fornærme noen. Hun syns bare det var helt ellevilt å se to menn på trilletur sammen. Også av alle ting i New York!

Og jeg kan være enig med Anniken i èn ting. Det er mye rart en kan se i New York! På Times Square fins det blant annet en halvnaken, gitarspillende cowboy. Og tro det eller ei, de har til og med stellebord på flere herretoalett! Snakk om en by full av overraskelser.

Jeg skal heller ikke gå inn på at denne forklaringen henger dårlig sammen med de opprinnelige uttalelsene, ei heller at forsvarseposet som er lagt ut er verdt en analyse i seg selv. I stede vil jeg oppfordre Anniken til å åpne øynene bittelitt neste gang hun er i hjemlige strøk. For du vil ikke tro hva du kan oppleve her!

Vi snakker pappaer som tar med barna sine på babysvømming:

Pappaer som tar med barna sine på matlagningskurs:

Pappaer som tar med babyer på trening:

Og, hold deg fast, for her vil kanskje radaren din for antimaskulinitet slå ut for fullt, pappaer som danser ballett med barna sine:

Ikke minst fins det flust av pappaer som triller tur med barna sine. Og gjerne sammen.

Ok da, akkurat det bilde var fra København. Men trillepappaer finner en faktisk i Norge også.

Og Anniken, du vil kanskje få rystet verdensbildet ditt. Men disse pappaene kommer i alle former. Noen maskuline, noen feminine og garantert noen homofile. Men de har det til felles at de vil være sammen med barna sine og utforske verden sammen med dem.

Jeg håper virkelig at du, om og når du selv får barn, får en mann som trives med barna sine og som mer enn gjerne tar en trilletur med kompiser. Og gjerne i New York om det så er om å gjøre. Jeg kan garantere at du vil trives mye bedre som mor da!

Og ikke minst, bare ta en titt på bildene over, og innrøm det: Menn som triller barnevogn er sexy!

Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

10 kommentarer

 1. Anniken (en helt annen Anniken)

  Haha elsker bloggen din! Fantastisk «svar» på uttalelsen

  1. Hehe, vurderte lenge et helt annet svar. Men dette fungerte nok mye bedre 😀

 2. Godt sagt! Og mann med barnevogn er flott! Og sjølvsagt ! I 2017!

  1. Jehuuu!!! Heia trillepappaer 😀

 3. Ja det finnes sågar norske trillepappaer som tar på guttetur sammen med ungene til København og får tid til å ta seg en pils i Nyhavn.

  Og hvis du drar på trilletur med turistforeningen vil du se at forholdet mellom mamma og pappa er ca samme som forholdet mellom permisjonstiden 🙂

  1. Å være trillepappa med en pils i Nyhavn er utvilsomt noe alle pappaer bør prøve 😀

 4. Håpte nokon skulle ta tak i dette; så takk! Og enn å bli så indignert og skrive ei lang forsvarstale i staden for å legge seg flat og beklage at det var ein tåpelig uttalelse … Bra det er fleire enn henne som er framtida, og at framtidige pappaer allereie har så mange moderne pappaer å sjå opp til! Tenk kor mykje som har skjedd på 50 år på den fronten, det er heilt utruleg. Gler meg til min mann skal på trilletur med kompisar og svogerar når vår baby kjem om fem månedar!

 5. Eg reagerte på den scena også. Men meir i retning av «stakkars lille pike- for en snever verden du lever i». Menn med barnevogner er noe av det vakreste. Spesielt min egen, med våres barn. Så mye kjærlighet og omsorg som triller rundt:-) Og heilt vanlig på våre trakter. Like selfølgelig og naturlig som at klokka stilles, det går mot vår og permisjons pappaene triller i flokk. Vedder på hun endrer syn visst ho sjølv er så heldig å få barn ein dag 😉 <3.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.