Lesernes beste tips for å få barn til å sove!

Her er deres beste tips for å få barn til å sove!

Mange foreldre sliter med å få barna til å sove. De fryktede «våkenettene» er dessverre ikke bare oppspinn skapt av «Foreningen for lykkelige barnløse». Men utfordringene er ikke forbi i det barna endelig finner roen på eget rom.

«Legge meg nå? Drøm søtt a pappa!»

De som følger oss på Snapchat har jo muuuligens fått med seg at Ellie ikke akkurat er den som legger seg rett i senga og sovner når det er leggetid.

Ingenting er som den deilige tiden etter at barna har lagt seg hvor roen senker seg i huset…

Jeg tror rekorden hennes er halv ti før hun fant roen på et helt annet sted enn i senga si. Da ble det ikke mye voksentid før vi også falt sammen, dog i vår egen seng til forskjell fra vår sistefødte.

img_0752.jpg

Jeg henvendte meg derfor til dere lesere og ba om deres beste tips. Og siden jeg tydeligvis ikke er alene om denne utfordringen anser jeg det som mitt samfunnsoppdrag å dele de beste tipsene videre. Så uten mer om og men, her er tipsene for deg som ønsker å få litt mer voksentid på kvelden.

Og ja, jeg anbefaler absolutt å prøve dem ut. Les nedenfor hvilket som har vist seg å funke for oss!

Stines tips:
Her må du rett å slett være bestemt. Luft godt på rommet, les en historie eller syng et par sanger, før du legger henne ned og forlater rommet, mens du sier natta, sov godt osv.

Min kommentar: Dette er et godt tips. Eneste aberet var at Ellie spratt ut av senga så snart vi gikk ut. Og innen minuttet var hun i gang med både legobygging og nitidig studering av bokutvalget sitt.

12950403_1278850955463126_1556188113_n
Leggetid vs. leketid. Lett å ta feil…

Anettes tips:
Forklar én gang at nå er det leggetid, vær sikker på at ho har forstått. Står ho opp bær ho å legg ho ned i senga, gjør dette uten en lyd til ho sover.

Min kommentar: Dette syns Ellie var en fantastisk morsom lek…

Marits tips:
Les et eventyr, syng en sang. La henne ha med seg en bamse eller dukke. Hun må være i senga når du går ut av rommet. Går hun ut så følg tilbake uten å si for mye. Bare si at «Nå er det natt og da vil jeg at du skal sove».

Min kommentar: Et ypperlig tips, men her fant Ellie ut at det morsomste var å velge mellom dukka og bamsen, og så velge igjen og igjen og igjen…

Kariannes tips:
Få mormor til å ta legging. Fungerer alltid når mormor er på besøk her!

Min kommentar: Genialt tips, funker her i huset også. Dessverre syns mormor lite om å pendle mellom Oslo og Bergen hver gang det er leggetid.

13183337_221678261545559_1163640633_n
«Kommer mormor? Ja DA legger jeg meg til å sove!»

Cecilies tips:
Avtal rutiner på forhånd. stelle pusse, lese og så legge. Deretter må du stå ved soveromsdøren, eller sitte på en stol. Gå inn hver gang barnet kommer ut og legg det i sengen uten å snakke. Gi en kos eller klem og gå ut. Gjenta i det undelige. Første kveld holdt vi på cirka 3 timer, men nå legger vår seg uten problemer.

Min kommentar: Dette vil nok fungere. Dessverre ryker min tålmodighet her. Jeg holder rett og slett ikke ut i 3 timer. Kanskje en halv, og innen det har Ellie garantert ikke sovnet.

Benedictes tips:
Lag en nøye avtale på forhånd. For eksempel «Nå synger vi èn sang, så må du sove.» Og hold deg til den!

Min kommentar: Dette var gull Benedicte! Og det funka! Skal sies at leggingen går ikke som smurt enda, men vi tar hverandre i hånda hver kveld, og 8 av 10 ganger så ender det faktisk at Ellie sovner uten mer om og men.

Selv om ikke alt fungerte for oss kan jeg anbefale alle andre småbarsforeldre der ute som måtte slite med det samme som oss å prøve seg frem. Tusen takk for alle gode tips! Og endelig ser det ut til at kveldene er til for oss voksne igjen!

Flere tips? Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og Snapchat.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.