5 ting kvinner ikke kan

Jeg beklager alle kvinner. Men noen må nesten bare si det rett ut. Det fins faktisk ting dere ikke kan.

Menn og kvinner tenderer til å være litt forskjellige. Det hender også at menn og kvinner har litt ulikt syn på ting. Om jeg for eksempel får spørsmål av mammaen om jeg kan rydde kan du være sikker på at mammaen etterpå føler seg nødt til å rydde min rydding. Skikkelig metarydding der altså.

Helt hva det betyr er jeg usikker på, men det hørtes kult ut.

20140606-184658-67618795
Finn 5 feil. Mammaen finner uansett flere.

Men kvinner har en tendens til å ha stoisk tro på sine overmenneskelige evner. Spesielt etter at de har satt et barn til verden. Da er de plutselig verdensmestre i å multitaske, vet om alle tegn på dødelige sykdommer hos barn og kan utpeke en mans feil i løpet av en fem sekunders analyse. Det er på tide at noen drar dere kvinner litt ned slik at dere får planta beina godt ned på jorda. Tro meg, det er til deres eget beste. Her er 5 ting kvinner ikke kan.

Disclaimer: Jeg har selvfølgelig ingen intensjon om å henge ut noen her. Men jeg har av og til problemer med å se grensene for mine egne morsomheter. En gang havnet jeg for eksempel i et lystig lag med noen kvinner fra Ottar sammen med en del individer fra ulike organisasjoner og foreninger. Alt var trivelig helt til en av kvinnene fra Ottar henvendte seg til meg, som hadde flaskeåpner, og spurte om jeg kunne åpne øllen hennes. Det var da jeg smalt til med morsomheten «Det må en mann til for det ja!» Stemningen ble med ett flere hakk kaldere, og siden vi av alle ting befant oss på Danskebåten fikk jeg flashback til en scene fra mitt tidligere liv da jeg kastet meg i den iskalde sjøen mens Titanic sank. En representant fra Bondeungdomslaget fant frem en ukulele og forsøkte spille opp en liten slått for å skape fred i rommet. Representanten fra Internsjonale Sosialister gjemte seg i et hjørne for å vente og velge parti når det ble klart hvem som var sterkest. Heldigvis fikk jeg glattet over det hele, med en enda tammere spøk om menns  håpløse evner til å tisse rett, den liker alltid Ottar. Men kort sagt, om noen blir fornærmet over teksten under så er det ikke meningen. Tror jeg.

Forresten så er historien over ikke helt sann. Jeg var ikke ombord i Titanic i et tidligere liv og det var en fele, ikke en ukulele. Uansett, her er listen:

Lukeparkere
Kvinner i bil er en interessant greie. Jeg føler meg ofte tryggere med kvinnelige sjåfører. De har ikke den samme tendensen som menn til å «gi litt ekstra i svingen» eller «gasse opp før rundkjøringen». Petter Northug har vel en gang for alle bevist at det siste ikke er et sjakktrekk. Men når kvinner passerer en viss alder blir de livsfarlige på veiene, uten evne til å vurdere sine egne grenser.

«Mannen min sa bilen hadde firehjulstrekk og kunne kjøre i alle forhold! Løgnhalsen!
«Se der ja, denne parkeringen ble perfekt!»

Selv om legen har gitt pålegg om at briller MÅ brukes under kjøring kan du banne på at disse ligger nederst i veska. Det er derfor damer over 50 har det med å huke seg frem over rattet og myse mens de kjører.

Jeg husker selv en gang min egen mor spurte «Hva står på det skiltet?» Skiltet var plassert 20 meter foran oss og forklarte at dette var enveiskjørt gate med motgående trikk. Det var da storesøster truet med å ta over rattet om ikke mamma snarest gravde frem brillene sine fra veska. Noe hun så gjorde. I fart.

Det interessante er at kvinner kan være multitaskere til tusen. Men når det kommer til lukeparkering kortsluttes et eller annet. Det å koordinere rattet med rygging ser ut til å være en umulig oppgave.

Jeg så en gang to damer i alderen 50 pluss samarbeide om en lukeparkering. Det hørtes ut som reven hadde kommet inn i et hønsehus, bilen endte opp med fronten halvveis ut i gata, hekken stod godt innpå fortauet med ett hjul solid plantet på fortauskanten og Mercedesen bak hadde en finfin bulk i fronten. De to damene steg ut av bilen, så fornøyd på hverandre og sa » Det gikk jo bra!» Så trippet de bortover veien, med et godt tak om veskene sine og uavbrutt tjatring.

Cirka 30 meter nedi gata hører jeg så hun som var ansvarlig for å holde i rattet utbryte «Der er jo brillene mine!»

Skru i lyspærer
Det er ganske utrolig, men kvinner ser rett og slett ut til å ha en fysisk aversjon mot å skru i lyspærer. Om lyset er gått kan du være sikker på at det forblir svart i rommet inntil en mann kommer til. Jeg har til og med gjort forsøk ved å legge lyspæren frem og ingenting skjer.

biuq321
Markedsførere har de underligste ideer for å lokke oss i forbruksfella. Jeg vurderer å sende inn dette bildet til instagramkontoen @shedidntreallydothat.

Om du hadde hatt et realityshow hvor du hadde plassert kun kvinner inn i et digert rom ville sikkert noe av det første som skjedde vært at lyset gikk og slik hadde det forblitt. Jeg kan ikke se noen annen forklaring enn at dette henger sammen med kvinners behov for stearinlys og å ha det «koselig».

svart
En uke ut i realityserien «No mans land» nådde spenningen nye høyder.

Sjekke filteret i vaskemaskinen
Til å være så glade i vaskemaskiner vet kvinner ofte overraskende lite om dem. De vet helt fin hvilket av de 127 programmene en skal bruke, hvilken av de 15 skuffene en skal fylle såpe i når og til enhver tid hvilken såpe. Men når maskinen lyser et tydelig «Error!!!» blir de blanke i øynene og litt betuttet. Da forsøker de gjerne å trykke på startknappen igjen og gjentar det til motoren i maskinen går varm og reperatør må tilkalles. Å sjekke filteret for Q-tips, hårstrikker, siste utgave av Kamille etc. aner de ikke hvordan en gjør.

Om du spør om de har gjort det vil de trolig sjekke innsiden av maskinen og fornøyd konstantere «Ingenting her!»

Tenne gassgrillen
Jeg var bortreist en liten helg for ikke lenge siden. Mammaen hadde besøk av sine to søstre. Om en regner med Thelma og Ellie var det ikke mindre en 5 kvinner i huset. Likevel ringte de meg når de skulle tenne gassgrillen for å lage middag. Til info så er gassgrillen utstyrt med en stor rød knapp for å tenne moroa.

20140606-184657-67617231
Denne dingsen krever 1 ting. Noen som er særs glade i å trykke på knapper.

Jeg har en anelse om at pølsene til slutt ble stekt i stekepanna denne dagen. Kvinner har utvilsomt ikke den samme gleden som menn over å trykke på enhver knapp de ser.

4460
Alle menn: It’s a trap!

Ta opp dosete
Hvor vanskelig kan det være? Du sitter på do, gjør ditt og datt. Når du er ferdig trekker du opp, snur deg rundt og tar opp dosetet slik at det er klart til neste person som kommer inn. Lettere blir det ikke! Her har jeg til og med tegnet en dårlig utført bruksanvisning for å gjøre det så enkelt som mulig:

321ki1
Se der! Så enkelt kan det gjøres!

Om du har mannlig samboer er sjansen stor for at det ikke er du som skal bruke toalettet neste gang. Da er det greit om dosete er oppe og ikke nede. Om dette skjer om natta litt i ørska så er det en fare for at mannen ikke helt ser seg for. Om da hele dolokket ligger nede får det katastrofale konsekvenser.

Om vi hadde et dosete som dette hjemme hadde jeg gareantert tatt det ned. Og opp. Og ned igjen. VI snakker dagesvis med moro!

Det kan jo være at det er fordi de ikke kan trekke opp at kvinner ønsker å ha dosetet nede til enhver tid, men akkurat det har jeg ingen bevis for og krysser fingrene for at det ikke er tilfelle. Jeg skal hvertfall trene Thelma til å løfte opp dosete hver eneste gang hun er ferdig på do.

Men kvinner, bare så det er sagt. Dere er fantastiske. Og for the record så gjelder ikke påstandene over for Thelma og Ellie. De er jo utvilsomt små genier som makter alt!

Følg Superpapsen på Facebook for å se om jeg må sove på sofaen i natt!

9 kommentarer

 1. Men man skal vel ha dolokket nede itilfelle rotter??

  1. Er du gal???!!! Hvordan skal rottene komme seg ut da? Da vil de jo ligge og vente til neste gang du setter deg! :O

 2. Jill // Famwangaasegg

  Nåh, du superpapsen;-)

  Har mest lyst til å lage et «mot innlegg», Hehe..
  Kanskje jeg gjør det..? 🙂

  1. Ha! Lykke til! Kan aldri se for meg at det blir mye å skrive om. Det fins jo INGENTING vi menn ikke kan! (You go girl!) 😛

 3. Nei, nei og atter nei! Dolokket skal på så lenge ingen sitter på do!! Har du aldri skylt ned før du har dratt på buksa, og blitt våt på leggen? Drit ekkelt, ved neskylling flyver små vannpartikler rundt i rommet sammen med det som var i skåla. Etter bruk legges lokket på, så kan man enten løfte opp lokket, eller lokker og ringen. DET er likestilling det :p

  Lukeparkering forøvrig enig, samme gjelder kvinnfolk og rygging!

  1. Hallloooo Hanne. Du må jo ikke stå OPPI doskåla når du skyller ned. Nei nie. Du må sitte på doen sånn at rompa di fungerer som et slags lokk. Da får du skylt deg samtidig! Vinn-vinn! (eller ta ned dolokket mens du skylder, og så ta opp igjen for å gjøre det klart til nesteMANN) 😛

   1. Haha, kan vel nesten ikke motsi det svaret :p

 4. Ha ha ha, æ e tydeligvis en mann jeg da he he he 😉 Men kan innrømme at å lukeparkere med en volvo xc90 eller en a8, da kan man bli litt svett på småe plasser 😉

 5. Du er no morsom er du. Lyspærer kan eg være enig i, men det har mer med høyden min å gjøre. Mye styr og mye lettere for gubben som bare trenger å strekke seg litt, mens eg må finne gardintrappen. Lukeparkering fikk eg faktisk skryt av gubben her om dagen, vel gjennomført. Og her i heimen er det eg som er grillmester, usikkker på om gubben får det til. Dolokket skal alltid ned, så en ikke skyller all guffen rundt i rommet

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.