Kjære mammapolitiet: Rull inn puppen og ta dere et glass vin!

Det er merkelig hvor mye mødre har det med å henge seg opp i hverandre. Også mammaen her i huset har utvilsomt et haukeblikk for hva andre mødre gjør.

Og hun er ikke alene om det. Det ser ut som om mammapolitiet så og si er en egen utdannelse, eller i det minste har et godt brukt nettkurs.

Det ble nemlig litt oppstyr i kommentarfeltet da Inspirato propaganderte at mødre godt kunne ta seg et glass vin til maten når de ammer. Selv om det var snakk om at ammingen skulle foregå flere timer etterpå var det flere som reagerte. Bare tanken på at en mamma med melk i brystet skulle lukte på et glass vin fikk det til å koke i hodet for noen.

Og det er ikke litt vindrikking med melk i puppen som får fart på temperaturen hos mødre. Mammaen som kommer i barnehagen med ferdigpakket sandwich fra Narvesen får utvilsomt passet sitt påskrevet. At hun muligens hadde glemt en velsmurte matboksen hjemme i morgenkaoset er det få som tenker over.

Og mammaene som kommer for sent til henting slik at barna blir stående å vente etter dansing får også en oppføring i mentalt notat. Hva som oppstod på vei til henting aner en derimot ingenting om.

Eller hva med ungen som ser ut som den har blitt kjørt gjennom tørketrommelen på håret på klassebildet? Den mammaen tør nok knapt å vise ansiktet sitt på neste foreldremøte. Til tross for at hun muligens brukte alle knep i boka for å få dra en kam gjennom håret på ungen akkurat den ene dagen av året. Å vinne en utholdenhetskamp med barn når du allerede er altfor sent ute skal du ha lykke til med.

SAMSUNG CSC
Hvordan barn til slutt ender opp på barnehage- og skolebilder er alltid interessant…

Jeg tror mange mødre bruker altfor mye tid på å tenke over hvordan andre mødre oppfatter deres evner som mor. Og det må jo være utrolig slitsomt å forholde seg til!

Det morsomme er jo at vi pappaer nærmest har frikort her. Om vi kjøper en sandwich på Narvesen som matpakke fordi vi glemte matboksen hjemme, er det i verste fall sjarmerende. Og at vi kommer for sent til dansing hender utvilsomt. Mentale kalendere og planlegging er ikke alltid vår sterke side. Og unnskyldningen «Det var pappaen som leverte» vil kunne forklare ethvert bustete hår på et klassebilde.

Jeg lurer på om vi har et gen som kanskje mange mødre mangler. Og det er evnen til å gi litt beng. Og da mener jeg ikke beng i barna våre. Tvert imot. De gangene jeg er sent ute med henting på dansing skammer meg som Bill Clinton må ha gjort ovenfor Hillary da en viss kjole kom på bordet. Men det er viktig å presisere at jeg sa skammer meg ovenfor Thelma som utvilsomt lurer på hvor jeg blir av. Jeg bryr meg fint lite om hva andre foreldrene måtte mene om saken.

Derimot er jeg strålende fornøyd med meg selv de gangene jeg har laget matpakke på vei til barnehagen fordi jeg glemte å handle inn mat dagen før.

Heck, jeg er dødsfornøyd om Thelma ser lykkelig ut på barnehagebildene. Hvordan hun ser ut på håret er jo helt uviktig sammenlignet med om hun smiler eller ikke! Og jeg er ganske sikker på at de fleste pappaer bryr seg fint lite om hvordan mine barn ser ut på bildet. Og om de gjør vil de trolig tenke «Sånn hår skal mine barn også ha neste år!» Hva mødrene må tenke bryr jeg meg fint lite om. Og det tror jeg ikke de andre fedrene heller gjør.

Så mødre, gi litt beng i hva alle andre måtte mene dere også. Ikke forsøk å sammenligne dere med hverandre hele tiden. Det er ikke alltid det krever en landsby for å oppdra en unge. Noen barn har det best om mammaen får finne sin egen rytme og strategi uten å måtte vokte seg for mammapolitiet hele tiden.

Så len dere tilbake og ta for guds skyld et glass vin i ny og ne. Eller for den saks skyld, overlat gjerne barn og tåteflaske til pappaen og sett til livs en 3-liters dunk i godt selskap. Det er dere vel forunt!

LIK og DEL om du føler du fortjener et glass vin eller to! Eller kanskje til og med hele 3-literen.

Følg den rimelig uperfekte Superpapsen på Facebook, Instagram og @Superpapsen på Snapchat.

10 kommentarer

  1. Har en sønn på syv uker og har allerede drukket to glass vin, og det på samme kveld!! Og fy flate så godt det var!! Ser ingen problemer med det, når tilogmed helsesøster ga sin velsignelse til en tur ut på restaurant så var jeg ikke vond å be. Små avbrekk er så utrolig viktig!

  2. Tror du ser det på feil måte. Som mamma har du mulighet for å vinne mammakonkurransen. Pappaer stiller i miniputt-klassen, og får diplom for å delta uansett hva de gjør. Hva er gøy med det?

  3. Så kan man si; Er det ikke diskriminerende at det stilles så lave krav til menn? Hadde det vært omvendt skal jeg love det at noen hadde krypi ut av treverket og ment det er nedlatende overfor kvinner at man har så lave krav, her må det reguleringer til!! osv osv

    Forøvrig bra innlegg!

  4. Helt enig om at Mammaer mangler «gi beng genet». Og som du flott forklarte, ikke at vi gir beng i barna, men i andres meninger. Kan ikke engang huske en dag der jeg ikke hørte en kommentar om hvordan en annen mamma gjorde noe fra andre mødre i vennekretsen.. Og jeg stiller sterkt i kategorien gi beng i hva andre mener, nettop fordi alle er forskjellige. Godt skrevet, (Y)

  5. Men, nå slår jaggu meg Mammarådet andre veien også.
    Er nemlig ikke måte på hvor mye pes man får ved å ikke ønske å gå ut på byen etc før barna har blitt store…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.