Mammaen har forlatt oss! Igjen!

Om en kun leser overskriftene på denne bloggen så tror en nok at mitt og mammaens forhold er litt av en berg- og dalbane. Med heftig loop, ellevill skru og en skikkelig vanndusj i ny og ne. Men sannheten er at mammaen faktisk har forlatt oss. Nok en gang. Vel og merke kun for en kortere jobbtur til Malmø, men vi er uansett overlatt til oss selv de neste dagene.

Aleneansvar for disse to… Hvordan skal det gå denne gangen?

Tilfeldighetene skulle ha det til at Ellie klarte å pådra seg en feber i går, dagen før mammaen skulle dra. En kan jo tolke det dithen at hun fikk en psykosomatisk reaksjon på at mammaen skulle avgårde, men helt ærlig tror jeg årsaken var at hun dyppet seg i litt for kaldt vann ved Sognsvann i helgen.

Jeg hadde egentlig en date med statsministeren på jobb i dag (selvskryt, og nei, jeg tror ikke statsministeren egentlig var klar over at vi skulle møtes), men når jeg måtte prioritere mellom å være hjemme med Ellie eller date Erna, så falt valget på det første. Ikke det at jeg hadde så mye alternativ.

Jeg syns det var en smule stressende i starten i og med at andre på jobben måtte svinge seg rundt for å gjøre min jobb. Sånt noe gir aldri spesielt god selvfølgelse (ok selvskryt, men nå er jeg på en roll, and I ain’t stopping now!), men etterhvert syns jeg tanken på å være hjemme med en febersyk unge var rimelig appellerende. Det innebærer jo lite annet enn å sløve på sofaen, sørge for at barnet får vann mellom soveøktene og diske opp med litt grøt når de orker det.

Det skal sies at det startet godt. Ellie sov helt til halv ni og jeg rakk både å dusje og drikke kaffe innen den tid. Men da var det også slutt på det bedagelige livet. I løpet av natten hadde visst feberen pakket kofferten og sagt takk for seg. Ellie hadde ingen planer om å ta livet med ro.

Så en kan si det har blitt mye hopping og løping i løpet av dagen. Problemet var jo at vi kunne jo ikke gå ut i og med at hun faktisk hadde vært syk.

Jeg vurderte sterkt å ta henne med til barnehagen uansett, men det ville neppe blitt applaudert av de voksne der.

I og med at hun hadde sovet såpass lenge var hun heller ikke overvettes interessert i å sove igjen. Men etter litt hopping og spretting i senga ble det såvidt en time på madrassen.

Men jeg skal ikke klage, hun var i det minste såpass frisk at hun var i godt humør, og det hjalp også på å kunne hente en strålende fornøyd Thelma i barnehagen.

SAMSUNG CSC
«Bra du er hjemme ass Thelma! Du aner ikke hvor døll pappa har vært!»

Og jeg disket selvfølgelig opp med en middag á la pappa spesial «Pasta med sånn inni og pølser». Jeg vil påpeke at jeg faktisk kuttet opp både paprika og agurk som i det minste dekorerte tallerkenen om ikke annet.

SAMSUNG CSC
«Pølse og pasta igjen pappa? Dette minner meg veldig om forrige gang mamma var borte…»

Dagen ble avsluttet med et gledelig overraskelsesbesøk av Thelma og Ellie sin kusine. Det skal sies at dette medførte at Thelmas leggetid ble et par timer forskyvet, og det ble også is på en onsdag. Men kusinen hadde jo fortsatt ferie og i og med at mammaen har dratt sin kos er det på sin plass å bryte en regel eller to.

Planen nå er å gjøre klar to matpakker, pakke sekker og legge frem klær til i morgen. Men aller først har jeg en simpel plan foran meg. Jeg er jo nesten hjemme alene, så da er det lov å kose seg bittelitt ekstra!

Kos deg i Malmø mammaen! Jeg klarer meg! Jeg vil minne om at «Pasta med sånn inni og pølser» ikke er min favoritt. Så jeg anser dette som en slags erstatningsmiddag.

Hvordan skal dette gå? Kommer barna seg i barnehagen i morgen? Unngår de alvorlige traumer innen mammaen kommer hjem? Følg Superpapsen på Facebook, Instagram og @Superpapsenblog på Snapchat.

2 kommentarer

  1. Vet du, det der med å være inne bare fordi man har hatt feber en dag.. bare tull. Se på allmenntilstanden, er den ok så ta med ungen ut hvos hun vil. Trenger jo ikke bade i søledammer, drukne i regn eller være ute fire timer på tamp, men en tur i sandkassa.. helt ok og godt innafor. Men å være hjemme fra barnehagen er lurt, for man er jo ikke helt tipp topp selv om febern er borte 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.