Tidenes dyreste reke?

jeg og mammaen er som kjent i Berlin! Her feirer vi bryllupsdag, studerer restene av Berlinmuren, nyter god mat og hverandre. 

Det er lov å klatre over muren nå?
  
   
Men i dag gikk vi på en liten smell. Mammaen hadde bestilt bord til lunsjen. 

Stedet hadde hun funnet etter et lite nettsøk. Mine forslag ble merkelig nok ikke godtatt. Muligens fordi mine funn kom etter nettsøk av typen «Crazy places to eat in Berlin». Jeg syns det høres stas ut å spise lunsj på plasser hvor alt interiøret er opp ned eller hvor de feirer julaften hver dag. Der var altså ikke mammaen helt enig. 

Uansett tok hun meg med på et lunssjsted som hadde fått de varmeste anbefalinger. Mammaen hadde derimot glemt å sjekke menyen før vi dro avgårde. Det viste seg å være et fiskested et hakk over vår plisklasse. De hadde heldigvis også reker på menyen. Så jeg gikk for dette trygge alternativet. 

Det var da kelneren kom med tallerken og sa «Enjoy your shrimp!» med tydelig vekt på entallsform at jeg nesten brøt ut i høylytt latter. For på tallerkenen lå det faktisk én enslig liten reke.    

 Reka så så alene og ensom ut at det var like før jeg tok den med og ga den et hjem i stede for å spise den. Men den ble spist. Vi snakker tross alt om tidenes kanskje mest eksklusive reke. I hvert fall etter prisen å regne.

Det skal sies at reka var ypperlig. Men den var langtfra så god at den var verdt prisen til 100 kroner. Vi fikk også en fiskerett av samme kaliber. Og regningen totalt gjorde utvilsomt et innhogg i reisekassa vår. 
  
Om vi ble mette kan nok diskuteres. Men vi fikk oss i det minste en god latter. Og menyen for middagsstedet mammaen har funnet er nå blitt nøye analysert. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.