Tooji fikk henge med Ellie!

I dag ble det en heidundrandes dag for Tooji! Han fikk nemlig gleden av å henge med Ellie! Eller kanskje det var omvendt…

Uansett var jeg og Ellie invitert til lanseringen av hans nye bok «Taki & Bestemor». Utseendemessig ser boken rimelig uskyldig ut med sitt mangainspirerte cover.

Men boken handler om døden og hvordan den kan oppleves for barn. Vi voksne er kanskje ikke alltid like flinke til å snakke om slike temaer med barna på en ordentlig måte. Tooji håper boka kan bidra til at det blir enklere å snakke om døden og være med å styrke barna i å takle opplevelser som er såre eller vanskelige.

Under lanseringen påpekte Tooji at det er viktig å la barna få frihet, aktivisere seg selv og tidlig lære seg konsekvensene av egne handlinger. Det var omtrent her jeg tenkte det var innafor å la Ellie få full frihet blant hyllene hos Cappelen Damm hvor lanseringen fant sted. Jeg ville jo ikke fremstå som noen dårlig far som setter grenser for barna mine heller. Selvfølgelig måtte hun selv ha tatt regningen for alt som måtte bli skadet eller ødelagt.

SAMSUNG CSC

Heldigvis gikk det ikke med alt for mye. I hvert fall ikke som noen andre så. Tror jeg.

Jeg var slett ikke alene på lanseringen. Her hadde både Komikerfrue, Pappahjerte og Mamma til Michelle og Jannorama dukket opp. Alle med barn. Jannorama hadde riktignok sitt inne i magen, men det ble mildt sagt livat. Det ble ikke mindre livat da Tooji selv er en mildt sagt hyggelig fyr med boblende engasjement.

SAMSUNG CSC
«Nei, det er ikke Frøken Kanin! Jeg så hun Michelle bak der!»

Ellie er nok litt liten til å sette pris på boka «Taki & Bestemor», om ikke det å glede seg over å krølle sammen boksidene teller. Men jeg er spent på hvordan Thelma vil reagere på den. Hun har for lengst begynt å undre seg over hva som egentlig skjer når folk dør så temaet er nok midt i blinken selv om det kan oppfattes som litt dystert.

Jeg tenkte å teste det ut i kveld, men jeg har allerede tjuvbladd litt i boka. Og til forskjell til hva en kanskje skulle tro handler den slett ikke om det sørgelige ved døden, men heller de gledelige minnene en kan ha om de som er døde. Samtidig har boka noen morsomme momenter her og der og gode tegninger. Så det kan hende det blir en slager. Men det spørs likevel hva vi rekker, for Cappelen Damm sendte oss hjem med tidenes tyngste goodie bag, så det spørs om Thelma rekker å lese om hun først skal bla seg gjennom alle disse andre bøkene også.

SAMSUNG CSC

2 kommentarer

  1. Så flott meg en slik bok. Den kunne vi trengt for et år siden;)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.