Bør du vaksinere barna?

Det har vært mye i media om vaksinering av barn i det siste. Jeg skal innrømme at jeg ikke er noen ekspert på området. Men jeg har jo kanskje noen lesere som undrer på dette, og jeg tenkte jeg kunne gå gjennom noen av de «beste» argumentene for å ikke vaksinere barn. Om jeg så redder ett barn skal jeg si meg fornøyd.

1. Det er ikke noe poeng i å vaksinere mot sykdommer som er utryddet.
Vi har heldigvis ikke hatt polio og difteri i Norge på mange år. Så mye stemmer. Men det er jo kanskje verdt å få med seg at grunnen til at vi ikke har disse sykdommene nettopp er fordi vi er vaksinert. Det vil være et forferdelig tilbakesteg om Teknisk Museum i sin utstilling om medisin i Norge under teksten «Polio ble utryddet i norge på 60-tallet…» må henge opp en ny tekst «…men kom tilbake i 2015 etter en periode da flere sluttet å vaksinere barna sine mot sykdommen.»

Om du tror polio er en sykdom som barnet ditt fint kan leve seg gjennom anbefaler jeg å lese denne artikkelen om en kvinne som fikk polio i 1956.

SAMSUNG CSC
Et lite sprøytestikk har reddet mange liv. Ikke slutt med det.

2. Barna har godt av å bli syke og bygge opp naturlig imunitet
Joda, mennesker har jo i alle år før vaksinene både fått sykdommer og overlevd. Problemet er bare at veldig mange også har dødd eller fått varige skader. Og barn som ikke er vaksinert blir syke og dør i dag. Noen sykdommer er rimelig ufarlige, andre har en utviklet vaksiner mot fordi de sjelden fører noe godt med seg, samme hvor i pakt med naturen en lever. De facto er vaksiner med på å bygge opp immunforsvaret i kroppen, men mer effektivt enn den selv ville gjort. Så se på det som en snarvei til målet. En snarvei som kan redde barnet ditt.

3. Mine barn er mitt ansvar, jeg bestemmer selv!
Av og til kan en gråte på vegne av barn som har blitt tildelt mødre og fedre som ønsker deres beste men tar veldig veldig feil.

IMG_0433

Men det er ikke bare dine egne barn du skader ved ikke å ta vaksine. Det fins barn som ikke kan vaksineres på grunn av allergi, og små barn som ikke har fått vaksine enda. Hvis du velger å ikke vaksinere dine barn tar du også en sjans med mange andre barns liv.

4. Vaksiner er ren gift som vi sprøyter inn i barna våre
Vaksiner inneholder mange stoffer med rare navn. Joda, noen av disse er til og med bakterier og viruser. Det er litt av poenget med vaksiner. Men slapp av, det er snakk om små doser som selv en gjennomsnittlig homeopat burde kunne anbefale. Trolig er gassene i røkelsespinnene og duftlysene mange harde antivaksinemotstandere har i hjemmet giftigere enn en dose poliovaksine.

SAMSUNG CSC
Lek gjerne, men ikke med barnas liv.

5. Vaksiner medfører autisme
Nei de gjør ikke det. Denne påstanden har levd siden den britiske forskeren og tidligere legen Andrew Wakefield la studier på bordet som «beviste» sammenhengen mellom MRR vaksinen (mot kusma, meslinger og røde hunder) og autisme. Legg merke til betegnelsen «tidligere», for han ble fratatt all rett til å praktisere som lege i Storbrittania etter at det kom frem at hele rapporten var ren juks. Wakefield fikk betalt for «funnene» han la frem.

Som en følge av den falske rapporten har det i ettertid blitt gjennomført en rekke undersøkelser hvor en slik sammenheng har blitt tilbakevist. Dessverre lever likevel påstanden videre, noe som har medført at andelen barn med meslinger har økt markant flere steder. Med et enkelt sprøytestikk kunne dette vært unngått.

6. Men jeg leste om det på nettet!
Sjekk kildene dine. Det kan hende de samme nettsidene agerer hardt mot «chemtrails», mener 11. september var en innsidejobb og at lungebetennelse helbredes best med lyskrystaller. Jeg vil heller anbefale forskning.no og nfi.no om du faktisk er skeptisk.

SAMSUNG CSC
Er du usikker? Lytt til doktoren.

Så folkens, vær så snill, vaksinér barna deres som vaksineprogrammet anbefaler. Joda en vaksine kan ha bivirkninger som feber, svimmelhet og kvalme. Jeg har selv gått i bakken på helsestasjonen etter en reisevaksine, men slapp av, det går kjapt over. Å måtte legge inn barnet sitt på sykehus med livsfarlig sykdom som lett kunne vært unngått vil være mye mye verre.

Om jeg vaksinerer barna mine? Selvfølgelig!

Følg Superpapsen på Facebook og Instagram.

5 kommentarer

  1. Kjempe bra og veldig viktig tema Superpapsen!

  2. Bra innlegg om viktig tema!

    Det er jo leger som reiser inn i land med krig og elendighet, setter sine egne liv i fare, for å få vaksinert barn som bor der. Også sitter det rike nordmenn her hjemme og velger *bort* nøyaktig det samme tilbudet. Det er usolidarisk og kunnskapsløst.

    Vaksineprogrammet burde vært påbudt. I hvert fall på Steinerskolen. I minstefall Nesodden.

  3. Tommel opp

  4. Takk for dette! Min onkel hadde polio som barn, det lammet det ene beinet hans or han hadde mange senskader av polio som voksen. Tror ikke folk tenker saa mye paa det, da det er en sykdom som man ikke har i Norge, et slags gufs fra fortiden. Men! Tenk hvis han hadde vaert foedt noen aar senere, da en vaksine hadde blitt utviklet. Tenk hvis…Han hadde mange ‘Tenk hvis’ samtaler med oss opp igjennom aarene. Jeg blir opproert og synes det er egoistisk og ikke vaksinere seg eller barna sine med mindre det er paa medisinsk grunnlag, fordi vaksinasjon beskytter ogsaa folk som ikke kan vaksineres fordi sykdommer ikke spres, f. eks. folk som har blitt organtransplantert, har et redusert immunforsvar, eller som mamma, som faar behandling mot kreft. 🙁 Med mindre man har medisinsk grunnlag, boer vaksinasjon vaere obligatorisk for alle, synes jeg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.