Vi har testet bæreseleballett!

Er bæreseleballett like sært som det høres ut som? Jeg og Ellie har testet. Se og bedøm selv!

Jeg har skrytt hardt ovenfor mammaen at jeg skal teste det som kan testes i pappapermen. Hun smilte derfor ekstra stort da hun kom over tilbudet «Wear your baby ballet» eller «Bæreseleballett» som det vel heter på norsk. Jeg skal innrømme at jeg ikke smilte like stort. Men sagt er sagt, så i dag tok jeg og Ellie turen. Og vi får se hvem som ler sist.

SAMSUNG CSC

Bæreseleballett er nettopp som navnet antyder, ballett med baby på magen. Selv hadde jeg svært få forkunnskaper innen dette området. Det eneste som egentlig kvalifiserte meg for kurset var en bæresele og en baby. Heldigvis viste det seg at det trengtes ikke mer. Ikke engang tutuen jeg hadde lånt av Thelma.

SAMSUNG CSC

Intruktøren Kristy så nok hvor mine forutsetninger lå og la opp timen deretter. Så vi fikk en enkel innføring i noen grunnposisjoner, grande bateman, piquet de flor, croquet de ville og massage de fleur. Ok helt ærlig fant jeg på de fleste av disse uttrykkene akkurat nå, for selv om trinnene vi gjennomgikk var forholdsvis enkle hadde jeg mer enn nok med å huske alt som skulle til, så navnene på de ulike trinnene forsvant fort ut av hodet.

SAMSUNG CSC

Albuene skulle holdes høyt, skuldrene ned, rett i ryggen, stramme rumpeballer, venstre ben skulle opp og høyre ut. Det stokket seg utvilsomt av og til. Som for eksempel på dette bildet hvor jeg planla å posere i en grasiøs posisjon ikledd Thelmas tutu:

SAMSUNG CSC

I ettertid ser jeg at jeg i hodet mitt forestilte meg at jeg inntok en perfekt 5. posisjon, mens jeg egentlig stod i en mindre grasiøs 2. posisjon. På den positive siden, jeg har tydeligvis lært mye om ballett på dagens korte time.

Alt i alt er jeg positivt overrasket. Følelsen av å være totalt malplassert forsvant fort, Ellie syns det var strålende å vugges rundt i bæreselen til musikk og jeg fikk trent noen muskler jeg ikke har sett snurten av på lenge. Mammaen får til og med kanskje oppleve å komme hjem til en litt strammere rompe. Det er helt super bruk av en dag i permisjonen.

SAMSUNG CSC
«Litt spesielt pappa, men mye bedre enn å ligge i vogna!»

Noen vil nok anse aktiviteten som i overkant feminin. Her vil jeg minne om at jeg fikk tilbringe dagen med et par ballettdamer. Det er slettes ikke det verste stedet for en mann å befinne seg.

Om jeg skal forsøke igjen? Instruktøren Kristy lovet meg at vi som avslutning på kurset, som går over 4 uker, kan sette opp et lite show hvor vi kan invitere alle som måtte ønske det til å komme og se på. Jeg vil såvisst ikke gå glipp av en mulighet til å invitere dere alle til et slikt syn.

Vil du bli med meg å lage show? Kom på kurstime neste tirsdag klokken 12 på Vindern dansestudio på Majorstua! Bare husk å ha med deg en bæresele og en baby!

Les mer om «Wear you baby ballett Oslo» på deres Facebookside.

Følg danseløven på Facebook og Instagram.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.