En annerledes jul

Årets jul var godt planlagt. Allerede i oktober hadde vi bestillt togbilletter til Bergen med avgang lille julaften for en rolig feiring med mormor og morfar og mammaens søstre.

Men det kom en liten strek i regningen. Ellie hadde hatt feber og hostet i noen dager. For sikkerhets skyld sendte mammaen meg til legevakten på mandagen før julaften for å se om det fantes noen mirakelkur som kunne bedre stemningen før jul.

Jeg hadde ikke forutsett at jeg få timer senere skulle befinne meg på infeksjonsavdelingen på Ullevål sykehus. Ellie lå med surstoffmaske, og jeg var mer eller mindre i et lite sjokk.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1600.jpg
«Nei pappa! Ikke bilde nå!»

Det viste seg at hun hadde en infeksjon i den ene lungen. Det igjen medførte at hun ikke fikk nok oksygen i kroppen. Da jeg spurte den ene sykepleieren hvordan det ville gått om mammaen ikke hadde sendt oss til legevakten var det korte svaret » Dårlig. Men nå er dere her.»

Jepp dere, 3 uker pappaperm var alt som skulle til.

En føler seg ikke særlig høy i hatten når en som forelder ser ungen sin på sykehuset koblet på maskiner jeg ikke helt aner hva gjør og med oksygenslange rett opp i nesa. Julaften var vel den minste bekymringen akkurat da.

For Thelma derimot ble det tidenes skuffelse da beskjeden kom at Ellie måtte bli over på sykehuset og det ikke ble noen togtur til Bergen.

Jeg forsøkte å redde stumpene av jula og la planer både for jul hos farmor og farfar, hjemme i leiligheten og riskrem med mandel på sykehuset.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1638.jpg
Alt var klart for feiring hjemme.

Det viste seg at det å handle inn til jul lille julaften kan være en utfordring, men jeg fant 6 porsjonspakker med risgrøt på en bortgjemt hylle og til og med krem så det skulle bli riskrem på oss.

_MG_5450
Når en handler litt i ørska lille julaften så kan det hende en ender opp med dette som julemiddag.

Da Ellie fortsatt måtte bli på sykehuset natt til julaften fikk jeg også laget og hengt opp noen julesokker slik at Thelma skulle få litt julestemning når hun våknet.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1637.jpg
Jo, Thelma ble skrekkslagen når hun våknet, gikk ut i stua, og fikk se disse. «Pappa, det er en sokk med munn på!» hylte hun av skrekk. Men jeg syns innsatsen fortjener bittelitt kred.

Julaften morgen var fortsatt alt usikkert. Ville Ellie bli frisk? Frisk nok til å komme hjem? Ville hun i så fall orke turen ut til farmor og farfar? Ville vi fortsatt kunne finne ribbe i butikken? Eller ville vi måtte satse på grandiosamiddag og intim feiring med oss fire?

Halv 11 julaften ringte mammaen med tidenes flotteste julegave! Ellie var frisk! Og legen ga grønt lys for at hun både kunne dra hjem og feire jul i Bergen om det fortsatt var mulig. Mammaen hadde alt funnet et fly til bergen. Det gikk om 2 1/2 time…

Tidenes dyreste flybilletter ble raskt bestillt. Farmor og farfar stilte opp med husrom for Julius, og tante stilte til og med som sjåfør for å hente han. Jeg rasket med meg en neve med klær for både meg, mammaen, Thelma og Ellie.

Jeg tenkte meg om og fant ut at det var smart å se hva jeg egentlig tok med og tok opp alle klærne igjen. Jeg begynte å telle, ringte mammaen som var på flytoget med Ellie, fikk beskjed at hun alt hadde gjort klar sine og barnas klær i en koffert. Jeg kastet alle klærne jeg hadde funnet frem opp i lufta, løp litt formålsløst rundt og fikk til slutt med en del av julegavene og noen klær til meg.

Så tok jeg en koffert i hver hånd, Thelma på skuldrene og vi fortet oss det vi maktet til flybussen. Som vi forsåvidt ikke rakk og endte opp med taxi. Men vi kom hvertfall frem i tide.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1625.jpg
Friske barn er verdens beste julegave!

Da vi kom frem viste det seg at jeg ikke hadde med dress til meg, ingen ekstra sokker og mammaens treningstøy hadde jeg pakket, men ikke BH-er som hun hadde bedt om. Jeg endte opp med å gå i samme rutete skjorta som jeg hadde på på julaften resten av dagene. En kan si jeg var stivpyntet hele jula. Kamera glemte jeg da heldigvis også å ta med.

Men hva gjorde vel det? Ellie var frisk og Thelma fikk julen hun hadde gledet seg til!

Når da morfar i tillegg hadde bestemt seg for å gjøre opp for nisseblunderen i fjor og vi fikk en ekte nisse på besøk ble det skikkelig jul!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1636.jpg
«En ekte nisse? I Bergen!!!»

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1632.jpg

Og Julius? Han fikk utvilsomt den beste gaven han kunne ønske seg. En hel skog å løpe i!

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1630.jpg
«Denne julen var rock ‘n’ roll!!!»

Så har vi lært noe av dette? Jeg skal garantere at neste gang Ellie såvidt bikker 37 grader på febermålet og gir fra seg så mye som et knøttlite host er det rett til legen.

Jeg vil heller fremstå som hysterisk enn å se henne på sykehuset omgitt av ledninger og maskiner en gang til.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/e51/30866729/files/2014/12/img_1619.jpg

Publisert i Jul

7 kommentarer

 1. Usj for en start på jula da 🙁 Det er alltid pyton å se barna våre koblet til diverse maskiner…det hjelper ikke at man vet det er for å hjelpe de, det gir fortsatt en vond følelse…
  Men utrolig flott at lillesnupp ble så fort frisk at det ble den julefeiringen storesnupp gledet seg til…
  Ha en fortsatt flott romjul 🙂

  1. Jeg følte meg ikke veldig høy i hatten da maskinene kom ut nei! Jeg er også overlykkelig for at det ikke ble noe verre!!! God jul til deg også!!!

 2. Huffameg….så skummelt! Godt det gikk bra!!!

  1. Ja, jeg unner ingen det å se barna sine på sykehus. Superhappy for både at sykehuset fins, at de stiller opp ig at Ellie kom seg raskt 😀

 3. Tante Monica

  Så bra at Ellie ble frisk! Skjønner godt at den opplevelsen ikke var god.
  Men hypokonder som jeg er så tenker jeg nå; Hmmmm – kanskje jeg har fått sånn infeksjon også – sitter ikke denne forkjølelsen vedig godt? 😉 😉

  Håper resten av jula blir frisk og fin for dere alle.
  -Hypokondria 😉

 4. […] viser tydelige tegn på at hennes lille sykehusopphold ikke har satt varige mén. Hun både spiser som normalt, krabber med turbofart og er nysgjerrig på […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.