Kvinner, fortsett ammingen!

Det er med stor skrekk jeg leser Aftenposten i dag. Der kommer det nemlig frem at stadig flere kvinner står over ammingen og lar barna gå rett på flaske.

231nj
Jeg som håpet å kose meg med avisen i dag endte med å sette kaffen i halsen!

Vi menn har tidligere fått skylden for lignende tendenser. Vårt ønske om å være sammen med barna er visstnok en barriere mellom barnet og mors bryst.

Jeg er jo en mann som er glad i pappapermen og som gjerne tilbringer tid hjemme med mine egne barn, men la det være klinkende klart: Jeg har ikke noe ønske om at dere kvinner skal slutte å amme!

Det fins mye forskning på både psykiske og fysiske plager for flaskebarn. Akkurat disse er jeg ikke fullstendig overbevist om, og det er nok uansett andre enn meg som er eksperter på dette. Men om dere kvinner slutter å amme vil det medføre krise for oss pappapermglade menn*.

Hvordan skal vi eller kunne nyte en av pappapermens store gleder? Jeg snakker om muligheten til å se store mengder med pupp både på hjemmebane og ute på cafè. Det er jo et av lyspunktene når en har stått opp klokka 5 om morgenen, slitt seg ut med x antall bleieskift, matet barn og neppe rukket særlig med frokost til seg selv.

321kj
Det er syn som dette som gjør pappapermen ekstra minneverdig.

Synet av kvinner med tåteflaske for hånden er langt fra like oppmuntrende. Vi snakker muligens om en akutt fare for et drastisk fall i andelen pappaer som velger å ta sin rettmessige pappaperm.

Så for alle oss fedres skyld: Kvinner, fortsett ammingen!

*Her er jeg så frekk å trekke inn alle andre pappapermglade menn uten reelle tall på om dette faktisk gjelder andre pappaer eller kun meg. Men jeg antar det som overveiende sannsynlig at det er andre pappapermglade menn der ute som også er glade i pupper.

Følg Superpapsen på Facebook.

11 kommentarer

 1. æsj. Nå vil jeg i hvert fall ikke amme hvis det skal sitte en gjeng kåte pappaer og se på puppene mine.

  1. Helt enig. Føler at du seksualiserte amming med dette innlegget. Det blir ekstremt feil for meg. Tommel ned.

  2. Det er fullt fokus på å IKKE seksualisere amming. Se på USA, der amming blir sett på som en uting. I Norge er dette normalt fordi vi ser på det som naturlig og at det ikke er noe galt i å amme. Slike utsagn som du kommer med bekrefter frykten enkelte kvinner kan ha. Vi kan trøste oss med at det er vel ingenting som er mer naturlig enn å mate vårt barn, men sånne innlegg som dette viser at tydeligvis ikke. Pappa perm er forsåvidt viktig da det gjør at kvinner kan jobbe på lik linje som menn og ikke blir lenket til hjemmet.

   1. Takk for engasjement dere! Jeg må påpeke at jeg skrev «oppmuntrende» ikke «opphissende», det er en stor forskjell. Vi menn er hakket mer komplisert enn dere kanskje tror, eller jeg kanskje ga inntrykk av.

    Når det er sagt var innlegget først og fremst humoristisk ment og som et spark til debatten om at pappapermen er en av årsakene til at færre kvinner ammer. Men jeg ser, og vet forsåvidt, at min humor ikke deles av alle.

    Smaken er som baken og den er delt som det heter, hvertfall sist jeg sjekket, men det er kanskje ikke lov det heller? 😛

    PS: Godt du støtter pappapermen, men jeg velger å anse den først og fremst som et grep for at menn skal få anledning til å bli godt kjent med barna sine mens de er små enn at det er et middel for å løsrive fastlenkede kvinner fra hjemmet.

 2. Først og fremst dette var et lite og teit innlegg som gjør at jeg personlig mister troen på menn generelt. Nå har det seg jo engang slik at menn ikke er istand til å gi næringsrik livsnødvendig brystmelk til et barn fra sin egen kropp. Det blir derfor litt latterlig å skulle prøve å forklare at det på ingen måte er for ANDRE menn at man ammer (og at det skal se deilig ut) men at det er for BARNET kvinnen ammer og INGEN ANDRE. Absurd å seksualisere amming men det er kanskje ikke mer å forvente når det størst nytelsesorganet ditt mellom beina blir konstant stimulert når du tusler rundt på cafeer.

  1. Fint at du engasjerer deg! Og for et flott feministisk ballespark! Det er godt å se at boka «Retorikk for sinnafeminister» selger godt.

   Dessverre er jeg vokst opp med askebegre prydet med kvinnefrontsmerket så jeg må innrømme at sparket bommet litt. Kunsten å degradere menn til tilskuere i den første fasen av barnets liv biter ikke på.

   Jeg ser at min humor ikke deles av alle og det er enda godt. Men for sikkerhets skyld, siden du tar i bruk det fantastiske grepet caps lock for å understreke poenget ditt: Jeg har ingen forventning om at du ammer for min skyld.

  2. Selvfølgelig måtte dette innlegget være fulgt av et flertall kommentarer fra sinnafeminister uten snev av humor… «Seksualisering» bla, bla, bla… For meg høres det ut som om noen her trenger et godt, gammeldags ligg for å løsne opp litt. For guds skyld, HA LITT HUMOR (her tyr også jeg til den meget effektive capslock-retorikken). Jeg er mor selv, og jeg liker også pupper! Det betyr ikke at jeg blir seksuelt opphisset av å se andre kvinners pupper på kafé, det betyr enkelt og greit bare «yay, pupp!»

   1. At du argumenterer med at de «trenger et ligg» sier mer om deg og din saklighet i forhold til dette. Vennligst la vær å kommenter hvis du skal gå på personangrep som er veldig vanlig så fort det blir snakk om feminister

 3. Jeg syns innlegget var koselig jeg 🙂 Og satt litt på spissen. Jeg tror heller ikke at du mente alt så bokstavelig som endel her tolket det. Jeg leste at du var stolt av superkvinnen som er mor til dine barn. Og det er faktisk ganske fantastisk at naturen er laget slik at vi kan holde liv i et lite barn bare ved hjelp av et par pupper og en stor dose tålmodighet 🙂

  1. Alltid stolt av Superkvinnen! Og naturen er helt klart fantastisk! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.