Lego fyller år! Bli med på festen!

Dette innlegget er basert på et event i regi av Lego. Det er Lego som står for alle premier i konkurransen.

Konkurransen i innlegget er avsluttet.

Jeg har tidligere påpekt Thelmas geniale evner ovenfor Lego. Så da de skulle feire den velkjente figurens bursdag var hun selvfølgelig invitert.

IMG_9475

Det var duket for både Lego-kake, cupcakes med legofigurer, popcorn og bursdagssang, med andre ord alt som hører med på en skikkelig bursdagsfeiring. Ikke minst fikk vi leke så mye vi ville med Lego, noe som falt de små i smak, men kanskje aller mest de voksne.

IMG_9473
What to choose…

Blant annet spottet jeg min bloggerkollega Hanna i Drømmeland i dyp konsentrasjon over byggingen av et legohelikopter mens barna for lengst hadde flyttet fokus over til popcornet. Spørs om barna engang slipper til når det skal bygges Lego i det hjemmet 😛

Lego bød også på et lite foredrag om barn, lek og utvikling i anledning feiringen. Men helt ærlig fikk jeg ikke med meg hele foredraget, til det kom jeg litt for sent (jeg måtte jo hente i barnehagen først), og jeg klarte ikke helt å følge med på alt som ble sagt (Thelma kom med flittige innspill til det foredragsholderen sa). Men kort oppsumert tror jeg at jeg trygt kan slå fast at Thelma er noenlunde på rett vei.

IMG_9469.JPG
«Er denne egentlig spiselig?»
IMG_9471.JPG
«Starter litt forsiktig jeg, for sikkerhets skyld…»

Selv om det var Lego som hadde bursdag fikk vi gjestene med oss et par gaver når vi dro hjem. Blant annet sikret Thelma et duplosett til Ellie. Vel og merke ble det en liten disputt når vi kom hjem om hvem som egentlig skulle leke med Duploen.

IMG_9476.JPG

Uansett, når det drypper på presten så regner det på klokkeren. I det minste på denne bloggen. Så jeg fikk sikret et par gaver myntet på dere lesere også. Så da er det igjen på tide med konkurranse! I potten har vi to premier:

1. premie: Ett sett med Lego Star Wars: The Ghost, Lego Technic: Hot rod og DVD med den nye filmen Lego The Movie.

2. premie: Ett sett med Lego Technic: Hot rod

Disse premiene bør falle i smak både for unge og gamle. Og de midt i mellom.

DSC_0059
«Det står ‘Denne filmen bør sees med barn’ pappa. Det er ingen voksenfilm altså!»

Hvordan kan du så delta? Ganske enkelt, her fins det to muligheter til å sikre seg lodd.

Det første du kan gjøre er å dele ditt favorittinnlegg fra Superpapsen med dine venner og bekjente på Facebook, Twitter eller gjennom mail. Her må du gjerne kommentere at du har gjort dette så jeg får det med meg. Jeg har heldigvis ikke innsyn i alt dere lesere foretar dere på nett. Fortell gjerne også hvilket innlegg du har delt så jeg får se hva dere der ute faktisk liker å lese om.

Det andre du kan gjøre er å svare på ett enkelt spørsmål:

Hvor mange år fyller Lego i år?

Thelma trekker en heldig vinner innen utgangen av uken. Og i mellomtiden sier vi hurra for bursdagsbarnet!

IMG_9470.JPG
Hvor gammel blir originalen av denne karakteren i år?

45 kommentarer

 1. Hyggelig å hilse på deg igjen 😀 Jeg glemte visst å spise kake, hva er det som er galt i verden?! 🙁

  1. Kaka var dødsgod. jeg spiste for deg også, så verden består! Og takk det samme!

 2. Lego fyller 82 år, det er en bra alder det 🙂

 3. Heisann 🙂

  LEGO fyller 82 år 🙂
  Ha en herlig uke!

  Beste hilsen fra Merete
  m-korsg@online.no

 4. Hei
  LEGO fyller 82 år 🙂 Ingen dårlig alder for plastbiter som kan være rene torturredskapet om det blir strødd utover gulvet sånn rett før sengetid 😛

  Vi elsker LEGO alle mann, så vi krysser fingrene 😀

 5. Kari- Mette Pedersen

  Lego er 82 år i år. Delte » den store frykten» på siden min side https://www.facebook.com/karimped <3

 6. Ranveig

  Lego fyller 60 år!

 7. Lego fyller 82 år, jeg måtte dele denne http://superpapsen.no/2014/08/13/gullkorn-fra-barnemunn/

  Da fniste jeg godt

 8. 82 år, hipp hurra!

 9. Åherregud, dette er en konkurranse for meg!
  Lego blir 82 år, tenkt at også oldefar kunne lekt med disse lekene!
  Har selvfølgelig delt flere av innleggene dine, du er hillarious som John Tender ville sagt!

 10. Superkidzen

  De andre svarene tyder på at Lego fyller 82år, så jeg lytter til flertallet og går for nettopp 82. Har en liten jente her som er veldig glad i Lego, så håper jeg kan glede henne med dette fantastiske settet 🙂

 11. Det var kjekt å se deg. Synes de muffinsene (eller cupcakesa som vi bloggere vel sier) var sykt gode, og jeg angrer på at jeg ikke tok noen med meg hjem. Det får bli neste gang.

 12. I’m in!!

  Lego ble etablert i året 1932, og fyller i år nettopp 82 år!

 13. Lene Kristiansen

  Man blir aldri for gammal til Lego! De fyller 82 år i år! Krysser fingra og håper jeg kan glede sønnen med litt lego 🙂 Mvh. lenek77@gmail.com

 14. Teppetrollet

  Leg fyller toogåtti år i år 🙂

 15. Lego ble etablert i 1932 så dem fyller 82 år i par.
  kjempe flott jubileum det. 🙂
  Ha en fin høst videre til deg og dine 🙂
  Hilsen fra Monica Karin

 16. Hei Superpaps. Jeg har en høne å plukke med deg. Eller, det høres jo ikke helt bra ut. Men uansett: Kjære Superpapsen, jeg husker du hadde en konkurranse gående på bloggen for ganske lenge siden. Man kunne vinne good vibration kit og kondomer. Jeg deltok, Superpapsen, jeg gjorde det. Jeg ble til og med trukket ut som vinner. (http://superpapsen.no/2012/07/27/hvem-far-dong/)
  Problemet er bare at jeg aldri mottok verken kondomer eller gode vibrasjoner. Jeg klandrer deg ikke (så mye), det kan ha vært postmannen som stjal alt sammen.
  Men greia er at dette har fått følger. Ingen kondomer = barn nummer 4 er på vei. For øyeblikket synes jeg skylda er tredelt (deg, postmannen og mannen min). Jeg kommer til å forbanne dere alle tre HØYLYTT under fødselen. (Men etterpå kommer jeg til å blid og skjønne at en nummer fire var akkurat det familien vår trengte. Selv om vi altså må bygge på huset.)
  Du vet allerede at huset vårt kalles Casa Lego Hell og at jeg har et noe ambivalent forhold til hele konseptet, men det er ikke til å stikke under en stol at Lego også har sine gode sider. Nei, det er ikke behagelig å trå på, men det er jo høvelig stimulerende for ungene. Kanskje mor også kan få en sårt tiltrengt pustepause mens far og kidza bygger. En time på øyet midt på en lørdags formiddag. Det hadde vært noe, det! Just sayin’…

  PS: Lego fyller 82 år og har ingen planer om å pensjonere seg med det første.

  1. Hei HP, dette er jo forferdelig!

   Casa Lego Hell husker jeg, men jeg må innrømme at jeg ikke helt husker hva jeg har sendt avgårde. Alt ble sendt ut den gangen, men med sene kvelder og tidlige morgener kan jo ting ha stokket seg. I arkivet mitt kan jeg ikke se noen kvittering på at du fikk det du vant, bare at jeg har gratulert deg og fått adressen din. Om jeg ikke har fulgt opp mitt løfte så er det bare flaut. Jeg har veldig lyst til å skylde på postmannen, men uten noen sikre bevis ville det vært dårlig gjort mot henne. Eller han.

   Uansett, jeg håper ikke du har sagt til mannen din at den voksende magen din er min feil. Det vil nok lett kunne misforstås og jeg har da ikke plukket på din høne. Jeg kan vanskelig la deg stikke av med premie i denne konkurransen uten noen fair chanse for alle andre. Men om du ikke skulle vinne skal jeg ha deg i mente for en overraskelse neste gang anledningen byr seg.

   Når er termin?

 17. Tina Triger

  Jeg har delt flere av dine innlegg, og fått meg utrolig mange gode latterkuler over formuleringsevnen din 🙂 Siste jeg delte var «barn er ikke chihuahuaer». Slanke seg under graviditeten er bare komplett sykt..

  Lego derimot, er veldig stas! Her i huset er det akkurat nå to store, et par mellomstore og tre litt mindre som alle sammen har legodilla. Så hver gang det kommer noe nytt i hus er det kamp om å komme først til esken. Skitne triks og bestikkelser er forsøkt i kampen om å få bygge opp innholdet først, men jeg må som regel trekke det korteste strået. Jaja, noe må man jo ofre for barna sine (mannen min er ikke SÅ god til å ofre føler jeg..)

  Vel, lego fyller anseelige 82 år år – men holder seg jammen godt!

 18. Fasiten på spørsmålet er nok 82 år, men etter å ha lest om Lego på Wikipedia, så skjønner jeg jo at dette er et firma som har innrettet seg slik at det kan feires titt og ofte… Lego-historien startet allerede i 1916 (snart 100årsbursdag!) med produksjon av treleker, i 1932 ble LEGO-gruppen etablert, i 1949 ble de første plastklossene skapt, i 1953 fikk de navnet LEGO-klosser og i 1958 ble klossen slik vi kjenner den i dag lansert.

  Har delt og delt innleggene med barneoppdragelsestester, da det er viktig informasjon som kan spare småbarnsforeldre for mye unødvendig arbeid, i tillegg til at det er fornøyelig lesing:)

  Krysser fingre, tær, armer, føtter og det som ellers er tilgjengelig og håper vi vinner, da jeg synes treåringen har litt (les: altfor lite. Jeg får aldri får bygget ferdig prosjektene mine fordi det mangler klosser…) for lite Lego!

 19. Elin Lehtiniemi

  LEGO fyller 82 år 🙂
  God helg alle sammen 🙂
  Hilsen Elin 🙂
  (elini@hotmail.no)

 20. LEGO har 82 års bursdag!

 21. Hei!
  Jeg velger å svare på spørsmålet, og svaret er: Lego fyller 82 år 🙂

  i_Sen3@yahoo.no

 22. Siv Paulsen

  Lego fyller 82 år (tipper jeg, siden alle andre skriver det, for om sant skal sies, har jeg ikke peiling) 🙂
  Elsker å bygge med Lego, men fy søren, de er vonde å tråkke på!!!! 🙁

  Men mere Lego vil vi ha likevel, så jeg krysser fingrene 😉
  Mvh Siv (sivojento@hotmail.com)

 23. Lego fyller 82 år

 24. heidi Lykke-Hunter

  82 år hipp hipp hurra 🙂

 25. Camilla

  Lego fyller 82 år. Gratulerer.

 26. 82 år.

 27. Lego blir 82 år. Gratulerer.

 28. Ragnild

  Hvor mange år fyller Lego i år? Fasit er kanskje 80 år .
  Etter å ha lest om Lego på Wikipedia, skjønner jeg at dette firmaet har innrettet seg slik at det kan feires titt og ofte… 🙂 Alltid hyggelig med en feiring 🙂 Lego-historien startet allerede i 1916 (snart 100årsbursdag!) da Christiansen startet et snekkerverksted med produksjon av møbler, hus og treleker i Billund.
  I 1934 skapte Christiansen firmanavnet LEGO.
  Ordet LEGO stammer fra den danske setningens leg godt sammensetning. LEGO-gruppen hevder at lego også betyr «jeg setter sammen» eller «jeg monterer» på latin, men dette er en ganske utvidet og fri oversettelse av et verb som kan bli oversatt med «jeg leser», «jeg samler», «jeg velger» eller «jeg passerer». I 1949 ble de første plastklossene skapt, i 1953 fikk de navnet LEGO-klosser og i 1958 ble klossen slik vi kjenner den i dag lansert.

 29. 82 år 🙂

 30. Jeg går for 82 år, og satser på at det er det du er ute etter (selv om jeg også har lest wikipedia-artikkelen 🙂

  Forøvrig har jeg delt innlegget: http://superpapsen.no/category/hun-er-et-geni/
  på facebook. Ha en fantastisk fin uke!

  Ida Lind
  urettferdig(ætt)live.com

 31. Beate M. Bingen

  Lego fyller 82 år i år! Ingen alder for en spreking. 😀

  Hilsen Beate M. Bingen
  beate_myran(ætt)hotmail.com

 32. Camilla

  Lego fyller 82 år 🙂
  Krysser fingrene, Lego er helt topp her i huset 🙂
  Camilla, skogsmusa@hotmail.no

 33. Turid Evensen

  Lego bikker hele 82 år i år 🙂
  Lego er helt topp for de yngste barnbarngulla ♥

 34. Har delt på Facebook – har en gutt som hadde blitt hoppende glad for første premien :))
  Visste faktisk ikke at de fylte 82 år , men da har jeg jammen meg lært noe i dag også – man lærer jo så lenge man lever 😀

  Stort smil fra Camilla:))

 35. Lego fyller 82 år.
  Gratulerer.

 36. 82 flotte byggeår:)

 37. Margrethe K. J.

  Heisann. Lego fyller 82 år. Hos oss liker alle Lego, både store og små 🙂 margrethekarijord(ætt)gmail.com

 38. Jori Kjelland

  Lego fyller 82 år! Hipp hurra!

 39. Therese

  Lego blir hele 82 år gammel. Ja det er jo (noen) år mer enn meg det 🙂

 40. Hege Anita

  82 år.
  Jeg delte dette innlegget på FB 🙂

 41. Ine-Rebecca Fohrn Kjelvy

  Lego fyller nå 82 år,
  Jeg håper at Lego minst 100 år til får.
  Hipp hurra for våre kjære plastikkfigurer
  De er helt fantastiske om du lurer!

  De kommer nå i mange varianter,
  med og uten mange kanter.
  Store som små, skumle, fine og søte.
  Alle burde i løpet av livet litt Legofigurer møte!

  Lego gir glede, Lego gir latter,
  Selv jeg som mamma skratter!
  Mange hundre små deler og figurer,
  Hvordan skal nå dette settes sammen? – sier ungene og lurer.

  Lego går nok aldri av moten,
  Da skal ihvertfall jeg sette ned foten.
  Hurra igjen for våre Lego venner,
  Jeg skal nå feire med familie, venner og alle jeg kjenner 🙂

  1. Kjære Ine-Rebecca. For et flott svar! Dessverre har vi alt trukket en vinner i denne konkurransen, men håper du følger med og blir med på neste! For dette var fantastisk. Dikt verdsettes alltid hos Superpapsen.

 42. 82 år 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.