TV-seriekarakterer tester pappapermen #1

Superpapsen er en del av Netflix Stream Team og har en samarbeidsavtale med Netflix om jevnlig omtale av tjenesten.

Ellie og jeg ser veldig frem til vår kommende pappaperm. Basert på tidligere erfaringer kan en jo ha en anelse om hvordan den vil bli. Fullstendig uberegnelig selvfølgelig. Men hva om kjente seriekarakterer befant seg i samme posisjon som meg? Hvordan ville dette tatt seg ut?

Jeg har hentet inspirasjon fra Netflix i dette lille tankeeksperimentet og noen av de beste seriene de har å by på. Så uten mer om og men gir jeg dere «Seriekarakterer tester pappapermen»:

ADVARSEL: Denne posten inneholder en spoiler eller to.

House of cards: Frank Underwood
Dette er Netflixs egenproduserte prisbelønte serie om kongressmedlemet Francis Underwood som ikke skyr noen midler for å nå toppen av amerikansk politikk. Til oss som ser på sin store forlystelse.

Frank Underwood er ikke mannen du ser for deg med et barn på fanget. Hans fokus er helt klart først og fremst seg selv, og så seg selv litt til. Og han skyr ingen midler for å nå toppen. Men en kan jo se for seg at Claire Underwood endelig får jackpot på hormonkurene sine og at det faktisk dukker opp en Frank Underwood Jr.

house of cards1

Frank Underwood er utvilsomt glad i seg selv, men det er ingen grunn til at han ikke skal være minst like glad i genene sine. Og kanskje mer. Med skremmende utfall. Her snakker vi om mannen, som i mangel av jobb å kunne fokusere på i pappapermen, vil gjøre alt han kan for at hans barn skal nå toppen.

Spenne ben på andres barn om de går før hans? Småtteri. Trolig kan han tenkes å brekke et ben eller to på nevnte unge for at hans eget skal skinne mest. Om du skulle havne på lekeplassen med denne mannen under pappapermen må du passe deg. Vi snakker om en av tidenes mest manipulerende menn. Om ditt barn på noen måte gjør noe som kan sette hans eget barn i et negativt lys, eller ikke briljere på toppen, kan du regne med at du, uten å forstå hvorfor, blir fryst ut av de andre pappaene, vil møte anklager om barnemishandling og oppleve at «bevisene» for lengst ligger plantet i barnevernets arkiv.

Mr. Underwood vil samtidig utvilsomt lage en pappagruppe med andre mektige menn for at barnet tidlig skal begynne med nettverksbygging. Noe ala det jeg gjorde i min første pappaperm…

Typiske sitater:
– Han er utvilsomt tidlig ute for sin alder ja.
– Det ligger trolig i genene.
– Frank Jr., smil med munnen, hils med hånden og pass på at du har en skikkelig hard stein i den andre.
– Det der gjorde ungen min for flere måneder siden. Vi er litt forbi det stadiet vi…
– Jeg tror ungen din ramlet ned trappa.

Walking Dead: Rick Grimes
Denne serien tar for seg livet til en gruppe mennesker etter at verden har blitt overtatt av zombier, noe som gjør det hakket vanskeligere å overleve. Men Rick Grimes er mannen som tar ansvar og forsøker sørge for at hans nærmeste ikke er de som blir spist først. Og han skyr nesten ingen midler for å nå målet, noe som ofte kreves når en står ovenfor horder av kjøttetende beist. Men er pappaperm det som skal til for å knekke han?

Rick Grimes har faktisk et lite barn, Judith. Og etter at mammaen døde av et akutt keisersnitt, mens de var omringet av zombier, skulle man tro at han stilte opp og tok ansvaret. Men nei… I stede har han stort sett overlatt ungen til 17-åringen Beth og litt tilfeldig andre i gruppen rundt seg. Rick er tross alt lederen i gruppen, og det vil være vanskelig å finne en vikar for ham.

Beth vil uten tvil gå lei av jobben etterhvert og overlate barnet til Rick igjen. Selv om han er toppleder skal han søren meg ta de ti ukene med pappaperm som alle andre! Hvordan skal så det gå?

walking dead

Det vil nok være vanskelig å ta pappaperm fra en zombieapokalypse. Rick sin største utfordring vil utvilsomt være å passe på at ungen ikke blir spist, og at de alltid har nok mat. Dette er neppe pappaen du ser trillende med barnevogn i den ene hånden og en kaffe latte i den andre.

Men at det blir en interessant pappaperm er det ikke tvil om. Med mangel på bleier og barnemat snakker vi her om en pappa som må ty til tøybleier og lage all barnemat fra bunn av. Barnevogn er også ugunstig på flukt fra zombier, så han kommer nok til å ty til et klassisk bæresjal. Du har sikkert sett denne typen pappa i perm før. Gjerne på babysang eller baby-yoga.

Ikke minst vil alle som har sett serien og fulgt med litt på nett forstå at denne scenen en eller annen gang vil oppstå i løpet av pappapermen:

walking dead meme3

Rick vil trolig være i en evig diskusjon med sine venner om de ikke bare kan passe på ungen litt. Men her vil nok vennene ha stålkontroll og påpeke at fedrekvote er fedrekvote. Sånt no kan ikke bare overføres uten videre.

Typiske sitater
– Vær så snill! Ta ungen litt så jeg kan bli med på det neste raidet. Jeg har ikke skutt en zombie på flere dager.
– Er det en zombie!!!??? Gah, kan noen få ungen til å slutte med de ulydene?
– Nei Judith, den råtne hånda er ikke en rangle. FOR GUDS SKYLD IKKE SLIKK PÅ DEN!

Les del 2 her! Hvordan blir dette i Breaking Bad og Orange Is the new Black?

Få med deg fortsettelsen? Følg Superpapsen på Facebook.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.