Gullkorn fra barnemunn

Sommeren er forbi og jeg regner med at de fleste foreldre, slik som meg selv, fikk ekstra mye tid med barna sine nå i ferien. Noe av det morsomste med å være sammen med barn er jo alt det rare som kommer ut av munnen deres.

Spesielt når det er snakk om språklige misforståelser. Er det rart vi foreldre går rundt og smiler hele tiden på tross av våkenetter, trassalder og syke ønsker, som for eksempel en hest til bursdagen selv om en bor i leilighet på knappe 70 kvadrat?

1907957_529926193794877_332500338_n
«Bare en liten hest pappa! Kostymet må jo være komplett. Den kan bo i klesskapet mitt!»

Jeg har jo tidligere fortalt om Thelmas ønske om «Brødskive med penissmør«, og hennes forkjærlighet for programmet «Kattefaen» som gikk på barne-TV.

Men denne sommeren kom hun med en ny herlig replikk. Hun har nemlig fått Emil som ny favoritt. Det er spesielt en episode med denne herlige gutten som hun liker ekstra godt. Vi snakker selvfølgelig om episoden der «Ida henger seg i flaggstangen».

Jeg håper det er snakk om en liten misforståelse og at Thelma ikke har kommet over en egen dystopisk utgave av serien med den blonde rakkerungen på Youtube.

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som humret litt over slik språklig misforståelse denne sommeren. Har du hatt lignende opplevelser av nydelige gullkorn? Del gjerne ditt beste sommerminne av språklige misforståelser så vi andre får ta del i gleden!

3245ge
Jeg har alltid oppfatet Ida som et lite lykketroll i denne scenen. Etter Thelma sin tolkning er jeg ikke lenger helt sikker.

Dere lesere har tidligere kommet med deres beste  eksempler på lignende misforståelser som jeg tidligere har delt videre på Facebook, men tar meg den friheten å dele dem her inne også:

Det enkle ordet «skip» høres for eksempel mistenkelig ut som «shit» og den stakkars barnahageansatte «Angelina» må tåle å bli kalt «Vagina». Og det er nok flere enn en småttis der ute som roper ut «fitte rakkern» i stede for «fytte rakkern».

En annen leser sin sønn hadde et enormt behov for «å se på dåsa». Eller «Gråtass» som andre ville sagt.

234g
En kan jo fort ta feil når en er under 3. Eller over 70…

For ikke å snakke om de populære karakterene «Karsten og Pedo» som en annens datter så fint formulerte det. Det hjalp kanskje ikke at mammaen gikk rundt med en «genser full av pikker» eller at «puten» gikk under begrepet «kuken». Og kosebamsen «Kose knurre» var ikke helt enkel når R-en uttales som L…

Og mammaen som pent fikk spørsmål om å synge nattasangen «sov min vesle hore» slet med å holde seg alvorlig. Hun fikk heldigvis oppklart at det var «sov min vesle pode» som egentlig stod på ønskekonserten for kvelden. Og det var visstnok snakk om en språklig katastrofe da en annen engel syns ordet «sylteagurk» ble komplisert, brukte oppfinnsomheten og forkortet det like godt til «su-ge-kuk». Spesielt når fremførelsen skjedde ved frokostbordet hos besteforeldrene.

Og gleden på julaften ble stor for både små og store da en Kaptein sabeltanskute ble pakket opp og den lille med et gledesbrøl ropte «Å ja! Satankuken!»

Også er det mange som ikke forstår hvorfor vi småbarnsforeldre smiler så mye… Stor takk til alle som har bidratt her. Fortsett å del deres beste eksempler på språklige forvirringer på hjemmebane!

14 kommentarer

 1. Mamma til to gutter :)

  Hahaha! Kjenner meg så igjen 😀 her går det i «kaptein satan» dag ut og dag inn!

  1. Kaptein Satan er en djevel som herjer i flere barnehjem forstår jeg. Krysser fingrene for at vi kan unngå hans tilstedeværelse altfor mye 😛

 2. mammaen til ylva

  ler så tårene triller! her i huset var det lenge problemer med «sitter fast», både f’er og s’er bytta flittig plass og ei litta lyslugg som sto og ropte «fi**esaft» i tide og utide

  1. Jeg regner med at latterkrampene deres ikke har hjulpet for å få henne løs :p

 3. Kjærsti

  Frøkna her i huset har vært ute og kjørt trikk i sommer.. bare så kjedelig når hun blir ivrig og bytter ut tr med p….

  1. Haha. Kanskje hun lader opp til vitsen «Hva er det som rimer på trikken.» Du får forklare henne at rett svar er «Vinduene».

 4. Fornøyelig lesing! Min sønn kom hjem fra barnehagen og kunne fortelle at de hadde vært på «pikkpikk»…

  1. Hahaha, jeg håper du fulgte opp med oppfølgingsspørsmål om hva de gjorde på «Pikkpikken». Barnehageansatte må utvilsomt høre sykt mye morsomt.

 5. Kabelsatann er også et ord for kaptein sabeltann.haha! Her var det mye morsomt.

 6. For 2 år siden hadde jeg min lille nevø i barnehagen… Han var da 2 år!! Vi satt ved bordet og skulle nyte et herlig brødmåltid, da han bryter ut…
  «Jeg vil ha kuuuuuuk»

  Han ville ha agurk 😉

  1. Hahahah! Fantastisk Live. Får håpe de andre barna ikke lærte av han 😛

 7. Haha

  1. Hahaha! Får håpe han lærer seg forskjellen på fisk og annet før han drar på besøk til venner og får servert middag

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.