Kampen for stellebord på herretoalett fortsetter!

Kampen for stellebord på herretoalett er oppe i lyset igjen! I dag har Foreldre.no en ypperlig artikkel om problematikken. Saken blir ikke dårligere av at jeg tilfeldigvis er intervjuobjekt.

"Kamp mot all diskriminering! Der du jobber, der du bor, der du spiser lunsj!"
«Kamp mot all diskriminering! Der du jobber, der du bor, der du spiser lunsj!»

Nå er kanskje ikke det helt tilfeldig, og for dere som ikke har fulgt Superpapsen hele veien gir deg en kort oppsummering av saken.

Det startet i det små da jeg nettopp var kommet ut i pappapermen og ble gjort oppmerksom på at det sjeldent tilbys like muligheter for oss menn til å skifte på barna som det kvinner har når vi er ute. Dette kunne selvfølgelig ikke gå ubemerket hen. En må jo ha mulighet til å komme seg ut når en er i pappaperm!

Saken ble derfor tatt opp med Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

De anbefalte meg å kontakte Likestillings-, og diskrimineringsombudet, og etter en kjapp avsjekk med dere lesere ble saken tatt videre.

8. mars tok vi saken ut i det offentlige rom da Thelma markerte sitt standpunkt utenfor Stortinget.

Og like etter løftet vi saken enda høyere da John Tender hadde et flammende leserinnlegg i Dagbladet. Det var i den anledning beskrivelsem «femiklatt» falt, noe dere lesere påpekte var en håpløs beskrivelse av meg som mann.

Det var omtrent på dette tidspunktet dere lesere begynte å sende inn tips om gode løsninger rundt omkring. Blant annet fra Bryggecafeen i Engelsviken i Fredrikstad, dette ypperlige skiltet funnet i Island og ikke minst dette nå famøse skiltet fra IKEA Slependen.

Herretoalettet på IKEA har stellebord, men hvem er det ment at skal benytte det?
Herretoalettet på IKEA har stellebord, men hvem er det ment at skal benytte det?

Spørsmålet avsenderen stilte var dog legitimt. Hvem er det egentlig ment at skal benytte dette rommet? IKEA ble behørig stilt til veggs og lovet å se på saken.

Og det gjorde de. Så det monnet. Det var da jeg dro inn min største seier så langt i denne saken.

Dette har mildt sagt vært en kamp med mye humor, enda mer engasjement, og noen få, men viktige seiere så langt. Og jo jeg kan garantere dere at kampen fortsetter helt til vi menn slipper å skifte på barna våre på møkkete kalde flislagte gulv hvor ingen vil vite hva mennene før oss har gjort.

20140308-181733.jpg
Om denne kampen fortsetter? Bare se på det beundrende blikket ukjente kvinner gir meg og gjett svaret selv.

Følg kampen for stellebord på herretoalett på Superpapsens facebookside.

17 kommentarer

 1. Anti-Deg

  Latterlige femiklatt.

  1. Takk, men slike komplimenter biter ikke på meg lenger. Og har du sett mammaen? Da bør du vite at det ikke er jeg som gråter meg til sengs alene om kvelden :p

   1. Anti-Deg

    Nei, du får vel ikke lov til det engang. Du er ingen mann, kun en ekkel, kvalm femiklatt.

   2. Jeg synes femiklatter er fine jeg! Har to barn med en sjøl..

   3. Me like! Da er du heldig! Og barna! Og femiklatter kan til og med vise noen muskler når det trengs, til å skru i lyspærer for eksempel 😛

   4. Anti-Deg

    Femiklatt som gråter over en brukket negl ja?

   5. Fantastisk!

 2. Hei! Artig (og bra) liten kampsak 🙂 Kanskje ikke dødsviktig, men veldig enig i symbolikken. Det er jo ikke stellebord på alle kvinnetoaletter heller da, vel og merke, bytter ofte i vogna på et trangt toalett. Hvis det bare er plass til ett stellebord et sted, burde det være en selvfølge at handikapptoalettet har det. Men jeg kommenterer egentlig fordi jeg har oppdaget noe litt overraskende – jeg bor for tiden i Boston i USA og HER er det stellebord på stort sett alle herretoalettene! Ja, de er faktisk mye flinkere enn i Norge virker det som – og det var jo litt overraskende. Likestillingslandet vårt, liksom, vi skryter jo fælt av det ovenfor amerikanerne…;-) Stå på – snart er det pappaperm her i huset og, så da får mannen tråle Oslo rundt og finne ut hvor det må klages.

  1. Imponerende. Kanskje BLD vil sponse meg med en studietur til Boston! Og ja takk, jeg tar gjerne imot tips. Si at han må kose seg glugg i pappapermen!

 3. Artig sak. Hva er problemet? Det er jo likestilling, gå nå bare inn på dametoalettet og bruk stellebordet. Så kan damene bruke herretoalettet å stå å pisse. Likestilling skal det jo være, koste hva det koste vil

  1. Jeg hadde ikke hatt mye imot dette, men jeg antar at det er en samfunnsstrukturell årsak til at en har valgt å skille mellom herre- og damedo. Da utfordrer ikke jeg den. Og la nå damene få sitte og tisse i fred!

 4. Kjemp kampen far!

  1. Det skal jeg!

 5. Hei. Om du er homse respekterer jeg at dette er en issue for deg, men da kan du vel bare gå inn på dametoalettet. Det er patetisk å kjempe for en slik sak som dette, selv om du sikkert gjør det med en stor dose humor. Jeg kjenner ingen (men jeg kjenner heller ikke alle) menn som like er å skifte bæsjebleier, og du får holde deg for god til å skulle presse dette inn på alle herretoaletter. Denne metroseksuelle såkalt politisk korrekte tankegangen din skyter langt over mål..for du er mann, er du ikke??!!

  1. Her var det mye rart. Jeg ser ikke helt hvor aspektet om hvilket kjønn en forelsker seg i spiller inn i om en syns det er greit å komme seg ut med barna når en er hjemme uten mammaen eller alternativt mannen en er gift med. Poenget er jo ikke at en liker å skifte bleier, men om en ikke gjør det så er det jo barneplageri. Og om en samtidig ønsker å komme seg ut når en er hjemme med barn, så er det et poeng å ha mulighet til å gjøre nettopp. Alternativet er å sitte hjemme og sture hele dagen i påvente av at mammaen kommer hjem. Det er det dessverre alt for mange menn som gjør i pappapermen. Så dette handler ikke om å presse menn til å skifte bleier, men å gi dem anledningen til å få gode opplevelser sammen med barna sine og underveis skifte en bleie eller to. Men det fins jo de som er for pinglete til slikt…

 6. Anti-Deg

  Satser på å boikotte, og dessuten sverte steder som setter opp stellebord på herretoalett. Gjøre absolutt alt hva jeg kan, innenfor lovens rammer selvsagt, for å skade dem økonomisk.

  1. Lol.
   Fjott.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.