Gratulerer med dagen damer!

I dag ble det en fullstappet dag for vår lille familie. Det var jo både lørdag, sol og kvinnedagen! Det måtte jo markeres.

Da det viste seg at dagens store opptog for å forsvare Thelma og Ellies rettigheter i fremtiden ikke begynte før utpå dagen, startet vi opp med en tur til Ekeberg Husdyrpark. Her viste Thelma at jenter både vil og kan da hun kastet seg på en ridetur med den største hesten hun fant. Og det helt uten mamma og pappa sin hjelp!

20140308-180149.jpg
Thelma viser at jenter vil og kan! Selv om de er bare nesten 3 år.

Senere var det klart for dagens store begivenhet, nemlig 8. mars toget. Mammaen og Ellie tok en taktisk retrett for å spise, men jeg og Thelma lovet å forsvare kvinners rett til egen kropp også for dem. Vi så da samtidig muligheten for å fremme et par av våre egne hjertesaker.

20140308-180159.jpg

Vi snakker selvfølgelig om kampen for at pappaer skal la kvinnene gå tilbake til jobb og ta mer enn sin tilmålte kvote av pappapermen. Og kampen for stellebord på alle herretoalett slik at vi menn kan ta med oss barna ut uten å være avhengige av mammaene.

Farmor og farfar var på plass for å kjempe samme fanesak som de gjorde for 40 år siden, retten til selvbestemt abort, men de stilte seg mer enn gjerne bak Thelma og mine kampsaker også.

20140308-180207.jpg
Farmor må, dessverre, akkurat som i 1970, ut i gatene for å kjempe for kvinners rett til å bestemme over egen kropp. Heldigvis kan hun se at likestillingen faktisk har gått litt fremover på 40 år.

For å si det mildt fikk hjertesakene våre mye oppmerksomhet.

20140308-181733.jpg

Parolene ble blant annet fanget opp av TV2 som også snek seg til et lite intervju. Jeg er usikker på hvor mye oppegående jeg fikk sagt for jeg forsøkte samtidig holde øye med på hvor farmor og farfar var i folkehavet. Men jeg håper ikke jeg dummet oss engasjerte fedre for mye ut.

20140308-180220.jpg
Jeg kan ikke garantere at jeg kom ut som en oppegående pappa etter dette møtet. Men jeg kan jo håpe.

Gratulerer med dagen kvinner! Også håper jeg kampen mot reservasjonsretten og for glade pappaer i permisjon fortsetter også etter at 8. mars er forbi.

Følg Superpapsens kamp på Facebook her.

1 kommentar

  1. Flotte bannere! Håper du får gjennomslag for alle dine «krav» – selv om du glemte det naturlige – 10 millioner i umerkede sedler og transport til Gardermoen! 🙂

    Og mens damene tar kampen til gatene må vi ta kampen hjemme…

    http://vidunderpappa.no/kvinnedagen-og-annen-skitten-krigforing/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.