Tore Sagen, skjerp deg!

Vi er der igjen. Nok en gang er det en kjendispappa som går ut offentlig med sitt problematiske forhold til pappapermen. Overraskende nok er det denne gangen komikeren Tore Sagen som klager. I et intervju med Dagens Næringsliv, gjengitt på seher.no opplyser han at pappapermen er det verste han har opplevd.

234jk

Han ytdyper påstanden med at han stort sett var alene og satt hjemme i hele papapermen. Han ble rett og slett rimelig deperimert av hele opplevelsen.

facepalm

Kjære Tore Sagen. Jeg er rett og slett skuffet. Jeg trodde du kunne langt bedre enn dette og forventet meg mye god humor ut av tiden du hadde alene med et lite barn. Det er jo de facto ufrivillig komisk til tider. Eller kan vi anslå at jeg er en bedre komiker enn deg?

Nå er det på tide at du tar voksenlivet inn i komikken din. Jeg hadde håpet at du, som en voksen, oppegående og morsom mann ville kunne bidra til å løfte pappapermens anseelse til nye høyder. Holde seg hjemme under store deler av moroa er jo idioti! Du har rett og slett gått glipp av en ekstremt god kilde til humor og underholdning her om du bare hadde løftet deg opp av sofaen og tatt med barnet ditt på eventyr i den tiden dere hadde alene uten mammaen.

Men jeg skal ikke bare dømme. Tore Sagen har trolig hatt mangel på inspirasjon mens han var i pappaperm. Så for å hjelpe han neste gang han skal ut i permisjon, og alle andre pappaer, presenterer jeg nok en gang mine knallgode tips til aktiviteter i pappapermen. Og et par som skulle ha eksistert. Så forventer jeg meg noen saftig morsomme historier tilbake fra deg hr. Sagen neste gang du får gleden av å henge sammen med et lite barn.

*Dere som har fulgt Superpapsen lenge vil nok se at dette er gjenbruk fra tidligere. Men dette er klassikere til glede for nye og gamle lesere.

Vi begynner med det morsomste.

Forslag til alternative aktiviteter som burde eksistert:

Babybryting:
Lokale bryteklubber kan på dagen invitere fedre med babyer til sine lokaler. En plasserer to babyer på brytematten og plasserer en smokk dyppet i honning mellom de. Det barnet som står igjen med smokken og ikke gråter vinner. Morsomt for barn, morsomt for far. Mer avanserte deltakere kan bytte ut smokken med en toppløs kvinne og slippe løs flere babyer om gangen.

Glattbanekjøring med baby:
Trygg Trafikk kan invitere fedre og deres babyer til glattkjøringsbaner. Her kan fedrene øve seg på sladding med barna i baksetet. Formålet er å svinge så mykt at barnet sovner. Eksamen kan være å gjennomføre en perfekt 180 grader uten at barnet våkner.

Babyvektløfting:
Fedre med babyer kan møtes til felles trening hvor de løfter sine egne og andres barn. Hvem klarer flest barn på en stang? Kan være behov for gaffateip for å sikre barna.

Babypoker:
Pokerlag med babyer. Målet er at barnet skal både lære å telle og holde et pokerfjes. En egen pott med vedding på hvilket barn som ler eller gråter først. På denne måten kan en jo spe på litt ekstra inntekter. Et annet alternativ her, om du som hr. Sagen absolutt ønsker å tilbringe tiden alene, er jo å kaste seg ut i nettgamblingens univers. Men tenk deg først godt etter, vil du kunne forsvare overfor mammaen at alle foreldrepengene forsvant sporløst? Det fins vel også grenser for hvor underholdende barnet syns det er å henge på nettsider som netentcasinoer.com. Men det kan jo hende både fargene og lydene fenger.

Pistolskyting med baby:
Mange mødre klager på at deres barn sliter med høye lyder på nyttårsaften. Dette medfører at pappaer i flere år må sitte inne i skogen på nyttårsaften. På denne aktiviteten kan barna bli skuddvant og pappaer kan ha det gøy. Barna skal ikke brukes som blink. Jeg har allerede sjekket med Oslo Pistolklubb hr. Sagen og de er udelt positive til planen!

Babybilmekking:
Pappaene samles og bygger fjernstyrte minigokarts. Det arrangeres så til slutt løp for å se hvilken baby i gokart som kommer først over målstreken.

Aktiviteter du kan gjøre allerede idag:

Babykino
Babykino er et must for deg som er i barselperm, bare ikke forvent deg å få med deg alt som skjer i filmen. Om du er heldig så vil du kunne oppleve å få hele salen for deg selv. Om du har større barn som er aktive så er det en god idé å sikre seg plass helt forrest så det blir mer boltringsplass for barnet. I Oslo er det fire forskjellige kinoer som har babykino og det går minst en filmhver dag. Filmene byttes hver fredag. Du finner oversikt over babykinotilbudet i Oslo her.

«Sjekk pappa! Russersnuten får grisedeng av de stygge karene!»

Tren med baby
De fleste treningssentere har egne lekerom hvor du kan parkere babyer. Men om du går på Mini Boot Camp så kan du ha med deg babyen på selve treningen. Treningen foregår utendørs og krever forhåndspåmelding. Du finner oversikt over tilbudet her.

Åpen Barnehage:
Åpen barnehage er et must for deg med barn som har begynt å bevege seg rundt. Her kan barna få sosialisert seg og får samtidig bygd opp imunforsvaret. Det vil du få igjen for når barnet begynner i ekte barnehage. Det er ansvarlige voksne tilstede, men du må selv passe på ditt eget barn. Billig kaffe har de også. Det fins mange åpne barnehager men i Oslo har du følgende muligheter:

Åsenhagen åpen barnehage: Mandag, onsdag og fredag 9:30 – 15:00. Sangstund klokka 11:00.
Tøyen åpen barnehage: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 09:30 – 14:30. Onsdag 09:30 – 15:00
Bjølsen åpen barnehage: Tirsdag og torsdag 09:30 – 15:30. De minste fra klokka 12:30. Sangstund klokka 13:00.
Sinsen åpen barnehage: Tirsdag og torsdag 10:00 – 13:00

wpid-1335445297817.jpg

Babysang:
Det finnes mange tilbud for deg som ønsker å synge med babyen. Både Ila, Sagene, Tonsen og Grefsen kirke tilbyr dette. Om du ønsker et ikkereligiøst tilbud så kan du sjekke ut Bymuseet i Frogerparken sitt tilbud eller også se på tilbudet som gis av Hjerte til Hjerte på Sagene Samfunnshus. Et søk på nett bør dessuten gi mange flere tilbud.

Lekeland:
Ta med barnet på lekeland. De fleste lekeland er helvete på jord, men de har gratis inngang for babyer og det er få som besøker dem på dagen mens du har fri. I Oslo er Hopp i Havet et ypperlig alternativ da også voksne kommer gratis inn. Litteraturhuset har dessuten et eget barnerom som er åpent tirsdag og torsdag 09:30 – 14:00 og lørdag 11:00 – 16:00. Dette blir fort en slager.

IMG_20120302_125304

Babysvømming
Det fins mange som tilbyr arrangert babysvømming, det kan anbefales som en fin aktivitet for far og barn uten mor. Men om du vil ta turen på egenhånd så har både Bøler bad, Hundsund bad, Tøyenbadet og Frognerbadet egne barnebasseng. For utendørsbading er Paradisbukta på Bygdøy et godt alternativ med en langgrunn strand.

Gå på trilletur
Du tenker kanskje at dette er noe du nettopp ikke ønsker og at det er jo derfor du faktisk gikk inn på denne siden. men du trenger ikke gå alene. Både Turistforeningen og Oslo Bymuseum arrangerer trilleturer hvor du kan gå, møte andre og kanskje lære litt på veien.

Besøk en dyrepark
Om du har en dyrepark i nærheten så ta turen, det er obligatorisk med små barn. I Oslo er ikke mulighetene mange, men Ekeberg Husdyrpark er et godt alternativ hvor babyene faktisk kan få nærkontakt med dyrene. Bygdøy Kongsgård har dessuten åpent fjøs hver søndag klokka 14:00 – 16:30 med melking klokka 15:00.

«Pappa, den rumpa ligner veldig på tantes.»

Dra på museum
Babyen vil kanskje være like fornøyd om du går på butikken og titter. Spesielt om det er lekebutikken du drar til (noe som ikke er en dårlig idé forøvrig), men du kan i det minste få noe mer nyttig ut av turen. Nå kan du endelig besøke alle utstillingene du ellers ikke får godt på. Tenk Teknisk Museum, Hjemmefrontsmuseet, Nobels Fredssenter og alle avgangsutstillingene som har mye interessant å by på. Du kan fint ta turen når du selv ønsker det, men Astrup Fernley tilbyr ukentlige omvisninger for deg med baby. Eller har Folkemuseet , Kunstindustrimuseet og Munchmuseet egne omvisninger for deg i perm den første onsdagen i hver måned.

Ta en tur på café
Mange går på café i barselpermen, men for oss fedre har vi en utfordring i at barnet gjerne vil ha litt mer action enn bare skravlende mødre og pupp. Cafeen Nazar på Sagene Samfunnshus er et ypperlig alternativ. De har en egen lekekrok, ok mat og grei kaffe. De har dessuten trådløst nett. Om du klarer å sikre deg bordet rett ved lekekroken så er du sikret en lang stund hvor du faktisk kan nyte kaffen. Sagene Samfunnshus har forøvrig flere aktiviteter både på hverdager og helger som er verdt å sjekke ut. Vet du om andre barnevennlige kafeer? Rop gjerne ut, selv har jeg ikke kommet lengre da Nazar på mange måter har fylt mitt behov i så måte.

Dra på lekeplassen
Ta turen til lekeplassen. Introduser barnet ditt for sklier, husker og dumper. Da vil de være godt rustet for det ekte livet i barnehagen hvor mamma og pappa er langt unna og utfordringene mange. Du kan fint starte med en i nærheten, men for viderekommende så er Borgen i Frognerparken en interessant utfordring. Da får du observert hvordan barn faktisk oppfører seg mot hverandre. Du kan bli skremt.

«Helt ærlig pappa, dette var ikke like kult som åpen barnehage.»

Inviter deg selv på lunsjbesøk
Nå har du endelig tid til å besøke alle vennene dine som du ikke rekker å se ellers. Problemet er at de ikke har like god tid som deg. Det er da du må invitere deg selv på lunsj. Helst i kantinen på jobben deres, så kan du heller bruke pengene på mammaen når hun kommer hjem.

Ja jeg vet. Mange av disse tipsene er sentrert rundt Oslo og mitt nærmiljø. Men hva kan en finne på på ditt hjemsted? Kom med dine beste tips!

Vil du ha flere tips til aktiviteter i pappapermen? Følg Superpapsen på Facebook!

11 kommentarer

 1. Hei 🙂 mange gode forslag til aktiviteter her, men jeg foreslår en liten endring i babybrytingen. Det å dyppe smokken i honning ville jeg ikke gjort da det er farlig for babyer å spise honning, det er en bakterie i honningen som kan lamme barnets pusting og det kan kveles. Kansje man heller burde bruke melk eller noe annet godt, ihvertfall inntil barnet er 1år 😉 ellers superkul blogg med mye gøy!:D

  1. Ah Maiken. Takk! Her har du rett. Men hva med majones? Eller er det også giftig? Vent, det har jeg jo luftet før: http://superpapsen.no/2012/03/12/er-majones-giftig/

   1. Maiken

    Majones er ikke farlig i Norge, men i utlandet advarer de mot det pga rå egg som kan være salmonella-smittet 🙂

   2. Av og til blir jeg nesten skremt over kunnskapene mine lesere besitter :p Men da anser jeg Mills majones som godkjent 😀

   3. Maiken

    Hehe, det er ikke leseren, det er o’store Google! 😀 Er gravid for første gang og har lest 1000 sider om mat for å unngå kjeft fra bedrevitende mødre av alle slag :p Denne bloggen er bedre enn alle andre, null dømming her!:)

   4. Hehe, her dømmes ingen (nesten, i hvert fall så lenge du ikke heter Tore Sagen og ikke skryter høylytt av pappapermen) bare meg selv :p

 2. ÆrligePappa

  Tykkjar det er bra at nokon tør å vere ærlige om opplevinga si og ikkje vare visar og snakkar om dei positive instagram augneblink.

 3. Åsenhagen åpne barnehage har endret tilbudet sitt, nå er de åpne for alle mandag fra 1 – 3 pm. og onsdag fra 9.30 am. – 3 pm. 🙂

 4. Dette er det mest feminine og veslevoksne jeg har lest av en mann noen sinne. Mannen sier jo dette til media fordi han er en komiker. Hvis du kjenner til han så vet du at han ikke ønsker å være i totalt uviktige og fjollete nettsaker som dette. Det å fortelle en nyutdannet kjendisjournalist at han hadde det kjempefint og koselig sammen med barnet strider i mot alle hans prinsipper.

  1. Det er synd du anser det å være sammen med barna sine som feminint. Det var liksom noe av formålet med posten å overbevise deg som har slike tanker. Jeg har tydeligvis feilet…. Men når det kommer til Tore Sagen så, selv om du tydeligvis mener du kjenner han godt, tror jeg dessverre du tar feil. Han er en mann med mye humor og i en sak som dette tror jeg han hadde smørt skikkelig på om han skulle være morsom.

   – Det var et rent helvete. Det var som å være i grenseområdet mellom Nord og Sør-Korea, litt Nord for Sør, med en sinnsyk diktator og ingen moro.

   Noe sånt no hadde vært morsomt og noe jeg ser for meg at Tore Sagen kunne ha sagt. Jeg tror rett og slett Hr. Sagen kjedet vettet av seg. Men det er ikke rart om han bare holdt seg hjemme hele dagen.

 5. Slutt å bli så krenka for alt da. Alle har sine menninger. Javel hva så om Tore Sagen ikke liker pappaperm? Går det utover livet ditt? Nei! Så slutt, det er bare tåpelig å se på!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.