Hva er en «koms»?

Thelma sine taleevner er jo, ikke rent overraskende, godt over snittet. Ikke bare har hun stort ordforråd, men også meget klar tale og god diksjon.

321kj

Hun ville uten tvil kunnet deltatt på partilederdebatter med glans og vunnet enhver diskusjon, uten at det egentlig sier så mye. Men vi vurderer sterkt å melde henne på stavekonkurranser for universitetsstudenter. På mastegradsnivå og høyere.

Dette er ikke alltid positivt. Som for eksempel i går når vi var på kino satt en dame i foajeen inn til kinosalene og spiste kylling. Thelma utbrøt.

– Hun damen spiser kylling! Det er litt rart.

At det er litt rart å sitte i kinofoajeen og spise kyllling har jo Thelma rett i. Men evnen til å vente litt med å si hva hun mener, i hvert fall til vi er utenfor hørevidde, er ikke helt på plass enda.

Eller som da vi gikk forbi en litt større jente og den cirka 50-år gamle mammaen hennes.

– Hvor skal jenta og bestemoren?

De er i slike tilfeller at jeg lar det drøye litt, helst til vi er godt forbi nevnte personer, før jeg svarer. Problemet er at Thelma gjerne gjentar det hun har sagt når hun ikke får svar. Litt høyere for hver gang. Jeg får i det minste noe å smile av senere.

Uansett hender det at Thelmas talegaver og mine evner til forståelse kommer til kort. En slik hendelse hadde vi igår da det var klart for bading. Thelma kom plutselig på at hun ville ha med «koms» i badekaret. Hverken jeg eller mammaen hadde noengang hørt om «koms» før, men vi fant frem alle badelekene for at Thela skulle finne den frem selv. Det viste seg fort at «koms» ikke var nedi der. Jeg ba så Thelma peke på en «koms», men det var visst helt umulig.

– JEG VIL HA KOMS! var det enkle svaret jeg fikk ropt til meg.

Jeg er jo en diplomatisk person, så jeg telte pent til 10 inni meg før jeg spurte Thelma hva en gjør med en «koms». Svaret jeg fikk gjorde meg ikke noe smartere. For Thelma så oppgitt på meg og sa:

– Man komser!

Så vi har altså å gjøre med både et verb og subjekt her altså. Det endte med at Thelma måtte, svært skuffet, bade og legge seg uten noen «koms» igår. Jeg har forsøkt å søke på nettet, men jeg er fortsatt like rådvill. Ifølge Google er dette en såkalt «koms». Det er ikke noe Thelma får lov å ta med seg oppi badekaret.

komsiug

Så er det noen der ute som vet hva en «koms» er, så blir jeg meget takknemmelig. Alle forslag motas med takk!

12 kommentarer

  1. Mulig du vant 100 poeng der Monika. Har du tenkt på muligheten å bli profesjonell barneoversetter?

 1. Yvonne Eliassen

  Min datter sa koms før hun lærte seg at det heter skum 🙂

 2. Man plukker opp ett og anna triks etterhvert 🙂 Eldstemannen min har dårlig språk fordi han har downs, så 13 år med å prøve å skjønne hva han mener hjelper nok også på 🙂

  1. Da vet jeg hvor jeg skal henvende meg neste gang! Du har ikke tilfeldig også tips om beste produkt for skumbad? Lano? Zalo? Head & Shoulder?

   1. Jeg har kjøpt skum på flaske på apoteket til mine jeg..kids stuff crazy soap….det skummet kan formes og..om du googler det så vet du hva du skal se etter ….ellers er lano bra skummateriale om du har det i da du tapper i vannet 🙂

   2. Zalo er billig og skummer veldig bra! Og selv til Thelma er en skje nok….

 3. Sier bare Lush CandyBar (eller andre Lush produkter) for skum (men ikke bruk hele hvis du ikke vil ha en unge som shvupper ut av grepet ditt)

  Også lukter det godt og candy baren er råsa!

 4. Tipper at koms er omtrent det samme som det som hos oss heter stråddel

 5. Nille pleier å ha store flasker med billig skum til skumbad 🙂 Bare ikke bruk zalo eller andre oppvaskmiddler for det fjerner det naturlige fettlaget som beskytter huden og kan resultere i tørr hud og eksem.

 6. […] sier de merkeligste ting, og Thelma er, på tross av sine geniale evner, ikke noe unntak. Jeg har tidligere etterlyst hjelp for å tolke begrepet «koms», fortalt om programmet «Kattefaen» som sendes på BarneTV og hun mener ansiktet må […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.