Drømmejobben: Få betalt for å bli kjent med Thelma!

Katastrofe! Søkertallene fra Samordna opptak ble nylig lagt frem. Resultatet viser at det kan bli en krise i barnehagene fremover. Det er nemlig færre som har lyst til å jobbe i barnehage.

Kunnskapsdepartementet har brukt millioner på kampanjen «Verdens fineste stilling» med blant annet filmer som denne:

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=aGf9NReDWVU?rel=0]

Likevel så faller søkertallet til studiet «Barnehagelærer»med hele 18 prosent.

Mange tenker kanskje «Dette er da ingen krise. Det er vel nok av unge mennesker som kan tenke seg å jobbe i barnehage. Trenger de egentlig så mye utdannelse for den jobben?» Vel, det er jeg et levende eksempel på. Under studiene var jeg nemlig en av disse som fra tid til annen jobbet i barnehage. Uten noen som helst annen erfaring enn en kort gjesteopptreden i Dynamitten barnehage under arbeidsuka i 8. klasse. Jeg var sikkert kjempemorsom å herje med for barna. Men jeg hadde null kontroll på hvilke barn som egentlig hørte til i barnehagen, jeg ante ikke hvordan en skulle kle et barn i forhold til været og bleieskiftet var nok en opplevelse for de barna som ble utsatt for min praksis på den tiden. Neppe en behagelig opplevelse. Ikke bare kom de hjem med bleie satt på bak frem, men de hadde muligens også læørt seg et par nye kraftige uttrykk. For å si det sånn så var det ingen av barna som kom til meg for å få trøst når de slo seg og det pedagogiske utbytte av mine opptredener var neppe noe å rope hurra for, om en ikke anser banning for nyttig lærdom.

For å sikre barna en trygg, god og lærerik opplevelse i barnehagen så trengs det utvilsomt engasjerte mennesker med et godt faglig grunnlag og som blir i jobben fordi de digger den. Det er jeg veldig glad for at Thelma har i sin barnehage i dag. Og det håper jeg at hun, og andre barn, også får i fremtiden.

Hva har så gått galt? Og hvordan skal en sørge for at det faktisk er mennesker som ønsker å jobbe med barna våre? Etter det jeg kan se så har kampanjen Kunnskapsdepartementet fått med seg mange viktige poenger:

 • Å jobbe i barnehage er morsomt
 • Det er meningsfult
 • Du får lære barn oppdragelse
 • Du får formidle kunnskap
 • Du får små blodfans som digger deg
 • Du får dyrke hobbyen din enten det er musikk, data, skuespill, sport, kunst etc.
 • Du får lære barn å bli selvstendige og tenkende individer

Alt dette stemmer nok, selv om jeg håper at også vi foreldre av og til bidrar i dette arbeidet. Men kanpanjen har glemt et ekstremt viktig poeng som ville ha fått søkertallene opp i taket.

Nemlig det faktum at den som velger å utdanne seg og jobbe i barnehage får sjansen til å jobbe med Thelma.

Det er utvilsomt en opplevelse som vil være mer verdt enn en karriere innen markedsføring, medier, advokat, ingeniør eller legeyrket! Sjansen erekstremt stor for at hun vil gi deg opplevelser som ikke noe møterom, TV-studio, oljerigg, rettssal, veiutbygging, salgsanalyse eller operasjonssal kan måle seg mot.

324ki
Du kan få henge med denne kule jenta. Neste hver eneste dag. Det kaller jeg en drømmejobb!

Jeg innser at jeg er litt sent ute, men etter det jeg forstår så vil ledige studieplasser etterhvert legges ut hos Samordna opptak. Da vil det nok ligge en del ledige plasser til studiet barnehagelærer ute. Jeg gir derfor Kunnskapsdepartementet alle rettigheter til å bruke annonsen nedenfor for alt den er verdt frem til restplassene er fordelt og valgt.

12342iojhn
Ta utdannelse som barnehagelærer før Thelma begynner på skolen og det er for sent!

På tross av et treårig studie så vil du likevel kunne rekke et år eller to i Thelma sitt selskap før hun når skolealder. Og om en tar praksistiden med i beregningen kan du faktisk få rimelig mye kvalitetstid sammen med geniet. For å plusse på gleden så kan jeg legge til at du også får muligheten til å møte pappaer som meg. Det kan til tider være en opplevelse.

Så om du er blant dem som fortsatt lurer på hva du skal bli når du blir stor, eller du har lyst til å gjøre noe nytt og givende; Søk utdannelsen som gir deg sjansen til å bli kjent med Thelma i dag! Det er selvfølgelig en forutsetning at du er hyggelig og oppegående, men ikke nødvendigvis helt stabil. Det er tross alt barnahage det er snakk om.

Om du gjør det så garanterer jeg og Thelma at vi skal gjøre vårt for å kjempe for at lønnen til barnehageansatte økes til et anstendig nivå. Vår gjennomslagskraft har tidligere vist seg å være imponerende. Så her kan mye skje…

5 kommentarer

 1. Jeg vil veldig gjerne jobbe i barnehage, og særlig med Thelma, selvsagt. Men jeg tror ikke jeg har råd. Er det ikke veldig dårlig betalt?

  Hvis de hadde brukt pengene sånn at jeg slapp å pådra meg masse studielån, og så fikk en skikkelig lønn, så hadde de ikke trengt så fancy kampanje…
  En liten notis som sier «Barnehage ansatte tjener 500 000 kr i året» hadde trigga meg mer enn den kule filmen…

  Men da blir kanskje ungene sure: «Hæ? Vi jobber gratis i barnehagen hver dag liksom? Og jeg spar mye mer sand enn hun voksne. Hvorfor skal hun få mer penger enn meg?». Det blir vel litt dyrt om alle ungene skal få så mye ukepenger for å gå i barnehage… Vi må forklare dem dette med ansenitet i hvertfall. Begynnerlønna for ungene kunne jo vært 50 000 eller noe? Og om de fortsatt er der når de er 25, har de vel jobbet seg opp til 500 000 de også…

  1. He he gode ideer! Men 25000 i året er litt mye for thelma å ivareta alene, men kanskje om fedrene mottok pengene. Ellers kan en jo legge utdannelsen inn under militæret. Da får en jo betalt for utdannelsen. Vel og merke kan en risikere litt spesielle pedagogiske metoder i årene som kommer.

 2. Flott at du snakker godt om førskolelærer, startlønna er ikke så dårlig men hjelper jo med videreutdannelse. Jeg er stolt nesten ferdig førskolelærer.

 3. Skulle så gjerne ha kunnet jobbe med barn, og gjerne som en barnehageonkel! Men tilfeldighetene ville det slik at datamaskiner ble min bane og sant skal sies har jeg vel mere kontroll på en server, enn en 3 åring. Vil likevel få klappe for de som velger å jobbe i barnehage, selv om lønnen er så-som-så (ut i fra hvor god jobb de ansatte faktisk gjør), selv om du blir utsatt for alle barnesykdommer flere ganger for året og selv om du må forholde deg til alle mulige rare foreldre med alle mulige rare synspunkter og «krav» 🙂 *Klapp, klapp, klapp!*

  http://vidunderpappa.no/vidunderpappa-sitt-barnehagesyn/

  1. Og til alle andre, som jeg har nevnt før, Vidunderpappa har et fantastisk syn på hvorfor vi trenger dyktige ansatte i barnehagene!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.